Τελευταία Νέα
Πολιτική

Συνάντηση Μητσοτάκη με αγρότες (12/2) - Αποκλείονται περαιτέρω ενισχύσεις: «Τα δημοσιονομικά περιθώρια εξαντλήθηκαν»

Συνάντηση Μητσοτάκη με αγρότες (12/2) - Αποκλείονται περαιτέρω ενισχύσεις: «Τα δημοσιονομικά περιθώρια εξαντλήθηκαν»
«Ανοιχτοί δρόμοι, σημαίνει συνέχιση του διαλόγου» διεμήνυσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αναφερόμενος στις αγροτικές κινητοποιήσεις
Σχετικά Άρθρα
Την πρόθεση του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, να συναντηθεί με τους αγρότες την ερχόμενη Δευτέρα (12/2/2024), γνωστοποίησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, αποκλείοντας παράλληλα κάθε ενδεχόμενο παροχής νέων ενισχύσεων.
«Ελήφθη η επιστολή των αγροτών, ο πρωθυπουργός όπως έχουμε πει, είναι διατεθειμένος να τους συναντήσει τη Δευτέρα», είπε συγκεκριμένα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος διευκρίνισε ότι «περιμένουμε να δούμε ποιους θα συναντήσει, ποιοι θα είναι οι εκπρόσωποι και ποιους θα εκπροσωπούν».
«Ανοιχτοί δρόμοι, σημαίνει συνέχιση του διαλόγου. Νομίζω ότι υπάρχει όλη η καλή διάθεση να ακούσουμε τους αγρότες. Έχουμε μιλήσει ξεκάθαρα, ότι τα δημοσιονομικά περιθώρια εξαντλήθηκαν σε αυτό το επίπεδο. Όμως υπάρχουν πολύ σοβαρά άλλα αιτήματα τα οποία έχουν υποβληθεί κατά καιρούς, όπως οι παράνομες ελληνοποιήσεις προϊόντων, που κάνουμε μεγάλη προσπάθεια, ο τρόπος καταβολής για τρίτη χρονιά της επιστροφής του ειδικού φόρου κατανάλωσης για το πετρέλαιο και πολλά άλλα σοβαρά προβλήματα που έχουν να κάνουν με την ΚΑΔ», είπε ο Πάυλος Μαρινάκης.

Η επιστολή των αγροτών

Σημειώνεται πως οι αγρότες εντείνουν τη δυναμική των κινητοποιήσεών τους μετά την πανελλαδική σύσκεψη στη Νίκαια της Λάρισας την Τρίτη (06/02), προχωρώντας σε αποκλεισμούς δρόμων και τελωνείων, ενώ παράλληλα κάλεσαν την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό σε συνάντηση προκειμένου να λάβει τα μέτρα που ζητούν για την ενίσχυσή τους.
«Κύριε Πρωθυπουργέ την Τρίτη 6 Φεβρουαρίου 2024 πραγματοποιήθηκε στην Νίκαια-Λάρισας Πανελλαδική σύσκεψη όλων των μπλόκων της χώρας στην οποία συζητήθηκαν και συναποφασίστηκαν τα αιτήματα που έχουμε προς την Κυβέρνηση» γράφουν στην επιστολή και παραθέτουν αναλυτικά όσα αιτούνται.
Οι αγρότες ζητούν μείωση του κόστους παραγωγής με μέτρα όπως:
  1. Θεσμοθέτηση αγροτικού αφορολόγητου πετρελαίου
  2. Πλαφόν 7 λεπτά/Kwh στο αγροτοκτηνοτροφικό ρεύμα
  3. Επιδότηση μέσων, εφοδίων και ζωοτροφών και κατάργηση του ΦΠΑ.
  4. Να μην εφαρμοστεί και να επαναδιαπραγματευτεί η Νέα ΚΑΠ.
  5. Αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος σε καλλιέργειες που έχουν απώλεια παραγωγής η οποία δεν καλύπτεται από τον ΕΛΓΑ καθώς και σε προϊόντα φυτικής και ζωικής παραγωγής που πουλήθηκαν κάτω από το κόστος παραγωγής. Αποζημιώσεις από τον ΕΛΓΑ για όλες τις ζημιές και νόσους στο 100% της πραγματικής ζημιάς και όχι της ασφαλιζόμενης αξίας.
  6. Να παρθούν μέτρα και να γίνονται έλεγχοι από την Κυβέρνηση για να σταματήσουν οι «Ελληνοποιήσεις» προϊόντων φυτικής, ζωικής και μελισσοκομικής παραγωγής.
  7. Τιμές που να καλύπτουν το κόστος παραγωγής ώστε να έχουμε εισόδημα για τις βιοποριστικές και καλλιεργητικές ανάγκες μας.
  8. Έργα υποδομής για την αντιπλημμυρική θωράκιση της χώρας.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης