Τελευταία Νέα
Πολιτική

Βουλή: Ψηφίστηκε επί της αρχής το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια από την αρμόδια επιτροπή

Βουλή: Ψηφίστηκε επί της αρχής το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια από την αρμόδια επιτροπή
Νέα Δημοκρατία, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, Νέα Αριστερά και Πλεύση Ελευθερίας δήλωσαν «Ναι»
Ευρύτατη πλειοψηφία εξασφάλισε το νομοσχέδιο για την ισότητα στο γάμο των ομόφυλων ζευγαριών στις επιτροπές της Βουλής, καθώς «Ναι» στο νομοσχέδιο δήλωσαν Νέα Δημοκρατία, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, Νέα Αριστερά, Πλεύση Ελευθερίας.
«Όχι» στο νομοσχέδιο δηλώνουν ΚΚΕ, Ελληνική Λύση, Νίκη, Σπαρτιάτες.
Από τους φορείς που τους ζητήθηκε να διατυπώσουν τις θέσεις τους, κατά του νομοσχεδίου δήλωσε μόνο η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδος και η Ανώτατη Συνομοσπονδία Πολυτέκνων.
«Το νομοσχέδιο για την ισότητα στον πολιτικό γάμο ενισχύει τα ατομικά-ανθρώπινα δικαιώματα, δεν τα στερεί από κανένα άλλο, δεν τα περιορίζει, δεν θίγει τον θεσμό της οικογένειας», ανέφερε η εισηγήτρια και γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας Μαρία Συρεγγέλα, κατά τη συζήτηση των άρθρων του νομοσχεδίου, στις αρμόδιες κοινοβουλευτικές επιτροπές.
Ως προς τις επιμέρους διατάξεις, η Μαρία Συρεγγέλα αναφέρθηκε στο άρθρο 3, με το οποίο ορίζεται ότι ο γάμος συνάπτεται μεταξύ δύο προσώπων διαφορετικού ή ίδιου φύλου. «Έτσι, για πρώτη φορά αναγνωρίζεται στην ελληνική έννομη τάξη η ισότητα στον γάμο. Με την εν λόγω διατύπωση, δεν επέρχεται καμία αλλαγή στους νομικούς όρους των δύο φύλων (άνδρα και γυναίκα), μητέρας και πατέρα, γονέων, όπως ισχύουν μέχρι σήμερα στην εθνική έννομη τάξη», δήλωσε η κ. Συρεγγέλα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης