Τελευταία Νέα
Πολιτική

Σταϊκούρας: Το 2024 και το 2025 θα κινούνται σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, 550 καινούρια λεωφορεία

Σταϊκούρας: Το 2024 και το 2025 θα κινούνται σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, 550 καινούρια λεωφορεία
Tρέχει διαγωνισμός για 300 λεωφορεία φυσικού αερίου στην Αττική
Τον σχεδιασμό για τα νέα λεωφορεία σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, παρουσίασε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σταϊκούρας.
Όπως σημείωσε -μιλώντας στον Σκάι- ήδη τρέχει ο διαγωνισμός για 140 ηλεκτρικά λεωφορεία στην Αθηνά και 110 στη Θεσσαλονίκη, τα οποία Απρίλιο-Μάιο θα είναι στη διάθεση του πολίτη. Παράλληλα, είπε, τρέχει διαγωνισμός για 300 λεωφορεία φυσικού αερίου στην Αττική. Ο υπουργός εξήγησε ότι αυτό δεν σημαίνει ότι θα κινούνται περισσότερα λεωφορεία στους δρόμους, καθώς στόχος είναι να ανανεωθεί ο στόλος των λεωφορείων, σημειώνοντας ότι από τον υπάρχοντα στόλο στην Αθήνα για παράδειγμα το 39% δεν έχει προσβασιμότητα για ΑΜΕΑ.
Για τα λεωφορεία του αεροδρομίου, ο υπουργός ανέφερε ότι από Μάρτιο του '24 οι πολίτες θα μπορούν να χρησιμοποιούν τραπεζικές κάρτες και κινητά για να εκδίδουν εισιτήρια, και αυτό μέχρι τέλος του έτους θα επεκταθεί σε όλη την Αττική.

Τα μέσα σταθερής τροχιάς

Σχετικά με τα μέσα σταθερής τροχιάς ο κ Σταϊκουρας τόνισε ότι είναι σε εξέλιξη η διαδικασία ανάταξης 14ων συρμών της γραμμής 1 του μετρό, με παράδοση των συρμών μέχρι τον Φεβρουάριο του '25 και 7 συρμών στη γραμμή 3, παράλληλα με τα έργα που γίνονται για τη δημιουργία της γραμμής 4.
Ο υπουργός έκανε ειδική αναφορά στο σιδηροδρομικό δίκτυο, λέγοντας ότι ενισχύεται το υπάρχον δίκτυο ενώ ο στόχος είναι να συνδεθεί ο σιδηρόδρομος με τα λιμάνια της χώρας, όπως του Λαυρίου, της Πάτρας, της Αλεξανδρούπολης, της Θεσσαλονίκης
Σημείωσε ότι ήδη έχουν ξεκινήσει τα έργα αναβάθμισης του Προαστιακού στη Δυτική Αττική με ορίζοντα ολοκλήρωσης των έργων το τέλος του 2025.

www.bakingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης