Τελευταία Νέα
Πολιτική

Ενώ σε ΠΑΣΟΚ - ΣΥΡΙΖΑ υπάρχουν «μνηστήρες», στη ΝΔ ο Μητσοτάκης θα ανοίξει τη διαδοχή το 2029 όταν αποχωρήσει για ΕΕ

Ενώ σε ΠΑΣΟΚ - ΣΥΡΙΖΑ υπάρχουν «μνηστήρες», στη ΝΔ ο Μητσοτάκης θα ανοίξει τη διαδοχή το 2029 όταν αποχωρήσει για ΕΕ
Η εκδήλωση που έχει νευριάσει τον Κασσελάκη
Στην αντιπολίτευση, ειδικά στo ΠΑΣΟΚ και στον ΣΥΡΙΖΑ, είναι σε αναπτυγμένο στάδιο η εσωκομματική αμφισβήτηση των ηγεσιών.
Στον ΣΥΡΙΖΑ ο Διονύσης Τεμπονέρας έχει αναλάβει αυτό το ρόλο και μάλιστα, διοργανώνει και εκδήλωση όπου θα μιλήσει μαζί με τον Μανώλη Χριστοδουλάκη του ΠΑΣΟΚ και την Έφη Αχτσιόγλου από τη Νέα Αριστερά. Η συγκεκριμένη εκδήλωση έχει ξεσηκώσει τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ, ο Χάρης Μαμουλάκης τόνισε πως θα ήταν καλό «να δρούμε συντεταγμένα, αν δεν υπηρετούμε κάποιες προσωπικές στρατηγικές», ξεκαθαρίζοντας πως ούτε ο ίδιος θα πήγαινε σε μια τέτοια εκδήλωση. Ενώ και ο Βασίλης Κόκκαλης πήρε θέση και αυτός και υποστήριξε πως δεν θα πήγαινε από τη στιγμή δεν είναι εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ, εξαπολύοντας καρφιά για τον Διονύση Τεμπονέρα.

Η εκδήλωση που έχει νευριάσει τον Κασσελάκη

Η εκδήλωση έχει τίτλο «Απέναντι στον Κυριάκο Μητσοτάκη ποιος; Μια πειστική απάντηση των προοδευτικών δυνάμεων» και παρατηρεί κανείς ότι και μόνο ο τίτλος είναι μία σαφή ένδειξη ότι ο κ. Τεμπονέρας πιστεύει ότι ο Στέφανος Κασσελάκης δεν μπορεί να αντιπαρατεθεί στον Κυριάκο Μητσοτάκη ενώ η δεύτερη αιχμή είναι ότι κανένα κόμμα ξεχωριστά δεν μπορεί να αντιταχθεί με επιτυχία στη σημερινή ΝΔ του Κ. Μητσοτάκη.

Το πολιτικό παιδί της Φώφης παίρνει αποστάσεις από Ανδρουλάκη

Πάμε τώρα και στο ΠΑΣΟΚ. Ο Μανώλης Χριστοδουλάκης είναι ένα πολιτικό παιδί της Φώφης Γεννηματά που πλέον αμφισβητεί τον Νίκο Ανδρουλάκη, όχι όμως ανοικτά αλλά θέτει ψηλά τον πήχη για το ΠΑΣΟΚ και ουσιαστικά υπονοεί ότι ο πρόεδρος του δεν μπορεί να τον φτάσει. Σε δήλωση του σε γνωστή ιστοσελίδα τόνιζε ότι δεν του αρκεί το ΠΑΣΟΚ να είναι δεύτερο κόμμα και ότι ουσιαστικά θα πρέπει το κόμμα να αναπτύξει κυβερνησιμότητα, δηλαδή να πείσει ότι μπορεί να ηγηθεί της Κεντροαριστεράς και να βγει στην εξουσία. Επειδή, αυτά δεν μπορούν να συντρέχουν με Ανδρουλάκη αρχηγό, είναι πλέον ηλίου φαεινότερο ότι ο κ. Χριστοδουλάκης θέτει τα άπιαστα στον αρχηγό του και δια της πλαγίας τον αμφισβητεί. Και δεν είναι ο μόνος. Ανάλογες διαθέσεις και δηλώσεις έχουν κάνει και ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος αλλά και η Νάντια Γιαννακοπούλου.

Στην ΝΔ η υπόθεση διαδοχή θα ανοίξει το 2029

Ενώ λοιπόν, στο ΠΑΣΟΚ και στον ΣΥΡΙΖΑ, υπάρχει μία εσωτερική αμφισβήτηση από γνωστούς «μνηστήρες», στη Νέα Δημοκρατία η υπόθεση διαδοχή Μητσοτάκη είναι πολύ μακρινή. Αν δεν συμβεί μάλιστα κάτι τραγικό στις ευρωεκλογές και δεν έχουμε πτώση της ΝΔ, τότε ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα διεκδικήσει εκ νέου τη Πρωθυπουργία και θα σπάσει κάθε ρεκόρ αφού θα είναι ο μόνος πρωθυπουργός που θα έχει επιτύχει 3 κυβερνητικές θητείες. Ο σκοπός του, φυσικά δεν είναι αυτός. Ο ίδιος θέλει να διαδραματίσει ρόλο στην Ευρώπη, εξού οι συχνές του παρεμβάσεις στις Συνόδους Κορυφής που υπερβαίνουν το ρόλο ενός πρωθυπουργού μίας από τις 26 χώρες της Ε.Ε.

Ο Μητσοτάκης ενδιαφέρεται για θέση στη Ε.Ε αφού πετύχει και 3η νίκη

Οι θέσεις για τα μεγάλα αξιώματα στην Ε.Ε θα ανοίξουν πλέον το 2029. Αν η ΝΔ κερδίσει τις εκλογές του 2027, ο Μητσοτάκης θα κάνει θητεία 2 ετών και μετά θα αφήσει την υπόθεση διαδοχή της ΝΔ και της Πρωθυπουργίας σε άλλους. Βεβαίως, είναι ένα απλό σενάριο. Μέχρι το καλοκαίρι του 2027 θα έχουμε δει πολλά. Όπως την πλήρη διάλυση του ΣΥΡΙΖΑ, την άνοδο των πατριωτικών κομμάτων και ίσως τη δημιουργία εθνικού κόμματος στα πρότυπα άλλων ευρωπαϊκών χωρών (διότι μη μου πείτε ότι η Ελληνική Λύση του καφενείου και των κηραλοιφών είναι ένα τέτοιο κόμμα…). Και φυσικά μία μεγάλη φθορά, η οποία φέρει τη ΝΔ σε λογικά ποσοστά και όχι στο εξωπραγματικό 41% που ευνοεί την αλαζονεία…

Μαξιμιλιανός
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης