Τελευταία Νέα
Πολιτική

Γ. Δημητροκάλλης: Η ΝΔ εμπαίζει τους Έλληνες αγρότες - Στέλνει ΜΑΤ στα τρακτέρ αντί διαλόγου

Γ. Δημητροκάλλης: Η ΝΔ εμπαίζει τους Έλληνες αγρότες - Στέλνει ΜΑΤ στα τρακτέρ αντί διαλόγου
«Το μέτωπο των αγροτών υπάρχει και δυναμώνει - Να σταματήσουν επιτέλους οι υπουργοί να εμπαίζουν τους ανθρώπους του μόχθου»
Ο βουλευτής Ά Ανατολικής Αττικής κ. Γιάννης Δημητροκάλλης κατά την τοποθέτησή του στην επιτροπή παραγωγής και εμπορίου σχολίασε τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις σχετικά με το αγροτικό μέτωπο.
«Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας μπορεί να κάνει τα στραβά μάτια και να δηλώνει πως ΔΕΝ υπάρχει "μέτωπο αγροτών" όμως οι συνεχιζόμενες κινητοποιήσεις και τα δεκάδες μπλόκα στην περιφέρεια την διαψεύδουν καθημερινά. Αυτή την στιγμή που συζητάμε στην Νίκαια της Λάρισας πραγματοποιείται η πανελλαδική σύσκεψη των Ελλήνων αγροτών, όπου θα ανακοινωθούν οι επόμενες κινήσεις τους και έχω να δηλώσω πως συντασσόμαστε με τους αγώνες τους και τα δίκαια αιτήματά τους.
Καλούμε από αυτό το βήμα την κυβέρνηση να νομοθετήσει άμεσα υπέρ των αιτημάτων αυτών, να σταματήσουν επιτέλους οι υπουργοί να εμπαίζουν τους ανθρώπους του μόχθου και κλείνοντας την αναφορά μου θέλω να πω πως είναι πραγματικά ΝΤΡΟΠΗ για την κυβέρνηση να στέλνει τα ΜΑΤ ενάντια σε ανθρώπους αγωνίζονται για τις εργασίες τους και τις οικογένειες τους και να τους αντιμετωπίζει ως κοινούς ταραξίες.» ανέφερε χαρακτηριστικά.
Ο γραμματέας της κοινοβουλευτικής ομάδας «Σπαρτιάτες» σημείωσε πως στην επιτροπή ξεκινάει η συζήτηση ενός νομοσχεδίου που φέρνει κάποιες αλλαγές στον πρωτογενή τομέα, αλλαγές όμως που δεν έχουν σχέση με τους λόγους που όλο και περισσότεροι πλέον αγρότες βγαίνουν με τα τρακτέρ στα μπλόκα για να διαμαρτυρηθούν.
«Το πραγματικό πρόβλημα εδώ είναι η βιωσιμότητα του πρωτογενή τομέα και η αντιμετώπιση τόσο των επίκαιρων προβλημάτων που προέκυψαν όπως οι φυσικές καταστροφές των προηγούμενων μηνών αλλά και των διαχρονικών προβλημάτων του κλάδου. Αυτό που ζητούν οι αγρότες με δύο λέξεις είναι να μην τους παίρνει το κράτος το μισό τους εισόδημα λες και λειτουργούν συνεταιριστικά.
Ακούσαμε στελέχη της ΝΔ αυτό τον καιρό στα κανάλια να μας λένε πως έχει εξαντληθεί ο δημοσιονομικός χώρος για επιπλέον στήριξη στους αγρότες και γενικά την κυβέρνηση υποκριτικά να λέει συνέχεια πως στηρίζει και κατανοεί τον κόσμο που βγαίνει στους δρόμους, όμως δεν αναφέρει πως η ίδια έχει υπογράψει προ ετών την ΚΑΠ που προέβλεπε την δραστική μείωση των επιδοτήσεων.» ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Δημητροκάλλης.
https://www.youtube.com/watch?v=-uPPDI9X-mU

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης