Τελευταία Νέα
Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ: Η ΝΔ πουλάει για επιτυχία νέες συμβάσεις με ελαστικές μορφές εργασίας

ΣΥΡΙΖΑ: Η ΝΔ πουλάει για επιτυχία νέες συμβάσεις με ελαστικές μορφές εργασίας
«Το 50% των νέων θέσεων εργασίας που δημιουργήθηκαν, αφορούσαν σε ελαστικές μορφές απασχόλησης»
Σχετικά Άρθρα
«Η αλήθεια είναι πως η κυβέρνηση αρέσκεται στην παράθεση ποσοστών αλλά στην ουσία δεν μπαίνει ποτέ», αναφέρεται σε δήλωση του βουλευτή Αργολίδας και τομεάρχη Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Γιώργου Γαβρήλου, για το γεγονός ότι «με την ανακοίνωση ότι ο δείκτης ανεργίας για τον Δεκέμβριο του 2023 έπεσε στο 9,2% -έναντι 11,7% τον Δεκέμβριο του 2022- ξεκίνησε το σημερινό briefing των πολιτικών συντακτών ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Μαρινάκης».
«Όμως, μάλλον θα "χάλαγε" το success story της Κυβέρνησης για τα εργασιακά, αν ο κ. Εκπρόσωπος συνόδευε τις ανακοινώσεις του με το γεγονός ότι το 2023, σύμφωνα με τα στοιχεία από την ΕΡΓΑΝΗ, περίπου το 50% των νέων θέσεων εργασίας που δημιουργήθηκαν, αφορούσαν σε ελαστικές μορφές απασχόλησης, με μισθούς από €300-400 τον μήνα.
Είναι σαφές ότι η ΝΔ προσπαθεί να κάνει πολιτική με θέσεις εργασίας μερικής απασχόλησης ή και εκ περιτροπής εργασίας, με μισθούς-ψίχουλα, με ενοικιαζόμενους υπαλλήλους, με εργολαβικούς εργάτες, με ανθρώπους να δουλεύουν 24/7 και με απανωτές νομοθετικές αλλαγές που ακυρώνουν τα εργασιακά δικαιώματα και αφήνουν ανοχύρωτους τους εργαζόμενους, ιδίως τους νέους, σε κάθε καπρίτσιο των εργοδοτών.
Κάθε υπόσχεση περί αυξήσεων των μισθών, όπως επανέλαβε πάλι σήμερα ο κ. Μαρινάκης, φαντάζει κοροϊδία για το σύνολο της κοινωνίας, αφού όλοι πια γνωρίζουν πως έχουν απέναντί τους μια Κυβέρνηση σε αγαστή συνεργασία με την αισχροκέρδεια. Μια Κυβέρνηση που φέρει στο σύνολό της την ευθύνη για τη φτωχοποίηση των εργαζομένων και για την εκτίναξη του κόστους ζωής.
Ο κόσμος της Εργασίας χρειάζεται σταθερό πλαίσιο προστασίας, ενώ όσοι βρίσκονται στο φάσμα της ανεργίας χρειάζονται μόνιμες, σταθερές και καλοπληρωμένες δουλειές, ώστε να μπορούν να ζήσουν τους εαυτούς και τις οικογένειές τους. Αυτές είναι για μας οι πραγματικές προϋποθέσεις ανάπτυξης και κοινωνικής ευημερίας, που θα γίνουν πραγματικότητα με μια άλλη κυβέρνηση, σταθερά προσανατολισμένη στην υπεράσπιση των ασθενέστερων στρωμάτων, των νέων, των ανέργων, των γυναικών και των συνταξιούχων», σχολιάζει ο ΣΥΡΙΖΑ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης