Τελευταία Νέα
Πολιτική

Ποιο στέλεχος της ΝΔ και πρώην υπουργός χαρακτηρίζει τον γάμο ομόφυλων χειρότερο νόμο και από τις «Πρέσπες»

Ποιο στέλεχος της ΝΔ και πρώην υπουργός χαρακτηρίζει τον γάμο ομόφυλων χειρότερο νόμο και από τις «Πρέσπες»
Σκληρή επίθεση στο νομοσχέδιο για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών από πρώην υφυπουργό της κυβέρνησης του Κώστα Καραμανλή
Ιστορικά επικίνδυνη νομοθετική πρωτοβουλία, που ίσως είναι χειρότερη από τη Συμφωνία των Πρεσπών χαρακτηρίζει το νομοσχέδιο για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών ο πρώην υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων της κυβέρνησης του Κώστα Καραμανλή και πολιτευτής με τη ΝΔ,, Κώστας Κιλτίδης.
Καταφέρεται κατά του νέου νομοσχεδίου της κυβέρνησης Μητσοτάκη, τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι λυπάται «ανυπόκριτα, που δικαιώνομαι, όταν πριν 22 χρόνια εξέφρασα τους φόβους μου για τη δημιουργία του ενός φύλου (από ολίγον άνδρας, έως γυναίκα ή το αντίθετο) και την κοινωνία του ενός πέμπτου, που θα απολαμβάνει τη δημιουργία της ζωής, με τους υπόλοιπους να λαθροβιούν».

Πρόταγμα του άρθρου 21

 «Η συνέχεια του ελληνισμού, με την ενσάρκωση στο πολιτιστικό γίγνεσθαι του χριστιανισμού και ως παράδοση έφερε και το Σύνταγμα του 1975. Από τα προαναφερθέντα η συνταγματική επιταγή, που αφορά τους πολίτες είναι απολύτως ταυτισμένη με την επιστήμη και το πολιτιστικό αποτύπωμα του ελληνορθόδοξου πολιτισμού.
Προφανώς και υπάρχει η πρόνοια της συνέχειας του έθνους, την κορωνίδα των εννοιών που διαπραγματεύεται το Σύνταγμα.
Είναι ξεκάθαρο το πρόταγμα του άρθρου 21», σημειώνει σε άρθρο του στη Voria.gr
Στη συνέχεια, έρχεται στο επίμαχο σημείο που υπογραμμίζει ότι η νομοθετική πρωτοβουλία είναι -ίσως- χειρότερη από τις «Πρέσπες», και την ονοματοδοσία της Βόρειας Μακεδονίας.
«Προστατεύεται η οικογένεια και τα μέρη αυτής.
Ο γάμος, η μητρότητα και τα τέκνα.
Δεν χωρεί ερμηνεία, εκτός και αν μιλήσουμε άλλη γλώσσα ή διαστρέψουμε την επιστήμη κατά το δοκούν.
Στην άστοχη και ιστορικά επικίνδυνη νομοθετική πρωτοβουλία, ίσως χειρότερη από τις «Πρέσπες», προσπαθούν να θέσουν επιχειρήματα ψευδεπίγραφη», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Πρώην υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης

Ο Κώστας Κιλτίδης ήταν βουλευτής Κιλκίς εκλεγμένος με τη ΝΔ από το 2000 μέχρι τον Μάιο του 2012.
Από τον Σεπτέμβριο του 2007 έως τον Οκτώβριο του 2009 διετέλεσε υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.
Στις εκλογές του Μαΐου και του Ιουνίου 2023 ήρθε δεύτερος σε ψήφους (6.732) στον ίδιο νόμο, πίσω από τον Γιώργο Γεωργαντά, με αποτέλεσμα να μην εκλεγεί.

kiltidis.jpg
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης