Τελευταία Νέα
Πολιτική

Η βαριά ατζέντα φθείρει την κυβέρνηση – Νικητής στις ευρωεκλογές τα εθνικά κόμματα, ηττημένοι ΠΑΣΟΚ - ΣΥΡΙΖΑ που αθροίζουν 24%

Η βαριά ατζέντα φθείρει την κυβέρνηση – Νικητής στις ευρωεκλογές τα εθνικά κόμματα, ηττημένοι ΠΑΣΟΚ - ΣΥΡΙΖΑ που αθροίζουν 24%
Ο χώρος των εθνικών κομμάτων μπορεί να αποκτήσει πάνω από το 15% στις ευρωεκλογές
Σχετικά Άρθρα
Το κυβερνητικό επιτελείο παρά την βαριά ατζέντα που έχει ανοίξει και τα μεγάλα μέτωπα μπροστά του, δείχνει να στέκεται καλά στις δημοσκοπήσεις.
Το πιστοποιούν και οι δημοσκοπήσεις που είδαν το φως της δημοσιότητας το τελευταίο διάστημα.
Όλες οι μετρήσεις αλλά και η προχθεσινή της Pulse δείχνουν τη Νέα Δημοκρατία να διατηρεί τα ποσοστά της γύρω στο 36% παρά τα μεγάλα μέτωπα (και φυσικά το μεγάλο ζήτημα της ακρίβειας) ενώ πολύ κοντά και χαμηλά βρίσκονται το ΠΑΣΟΚ και ο ΣΥΡΙΖΑ που χάνουν και από μισή μονάδα ενώ στην πρόθεση ψήφου ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ αθροίζουν μόλις 24% .

Αυτοί που θέλουν νέο κόμμα στην Κεντροαριστερά

Ουσιαστικά τα δύο κόμματα ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ ούτε και ενωμένα δεν μπορούν να κάνουν ζημιά στον Κυριάκο Μητσοτάκη.
Ασφαλώς, όπως έχουμε πει όλα θα λυθούν μετά τις ευρωεκλογές για τα κόμματα αυτά τα οποία η μόνη διέξοδός τους θα είναι να συνεργαστούν ή να δημιουργηθεί ένα νέο κόμμα που θα τραβήξει στελέχη και από τα δύο κόμματα.
Σε αυτό προσανατολίζονται τα μεγάλα κεφάλια της Κεντροαριστεράς όπως ο Αλέξης Τσίπρας, ο Γιώργος Παπανδρέου, η Λούκα Κατσέλη ακόμα και ο Βαγγέλης Βενιζέλος που έχει φτιάξει τις σχέσεις του με τον Τσίπρα και αρθρογράφησε μέχρι και στην Αυγή!

Πάνω από 15% η Δεξιά στην Ελλάδα

Η Κεντροαριστερά σε όλη την Ευρώπη περνάει δύσκολες μέρες και ακόμα και συνασπισμένη δεν μπορεί να ξεπεράσει το ρεύμα των εθνικών κομμάτων που παρασύρει κάθε ευρωπαϊκή χώρα.
Όπως φαίνεται και στην Ελλάδα αυτό γίνεται με σχετική καθυστέρηση αλλά θα γίνει.
Έχουμε πει ότι η Ελληνική Λύση είτε θα πάρει ένα ποσοστό γύρω στο 10% είτε θα δημιουργηθεί ένας νέος πόλος που θα πάρει μεγάλα ποσοστά άνω του 5%.
Συνολικά, όμως, ο χώρος μπορεί να αποκτήσει πάνω από το 15% δείχνοντας ότι και στην Ελλάδα υπάρχει αυτό το ρεύμα αλλά δεν έχει κατευθυνθεί σε συγκεκριμένο πρόσωπο.

Η ΝΔ θα χάσει τους αγρότες που την ψήφισαν το 2023

Πάμε τώρα στα δύσκολα μέτωπα που θα φθείρουν ακόμα περισσότερο την κυβέρνηση.
Οι αγροτικές κινητοποιήσεις δείχνουν ότι υπάρχει μεγάλο ζήτημα με τους αγρότες και κυρίως με τους αγρότες της Θεσσαλίας που πάντα ήταν πολυπληθέστεροι άλλων.
Η Θεσσαλία δεν έχει αναρρώσει ακόμα από τις μεγάλες καταστροφές του 2023 και υπάρχει μεγάλη γκρίνια που εκφράστηκε και στις αυτοδιοικητικές εκλογές.
Τα μέτρα που εξήγγειλε ο Πρωθυπουργός δεν έπεισαν και σίγουρα δεν απαντάνε στα μεγάλα προβλήματα του κλάδου.
Η ΝΔ στις τελευταίες εκλογές πήρε 1 στους 2 αγρότες που ψήφισαν τον Μητσοτάκη αλλά αυτή η εικόνα δεν υπάρχει πλέον.

Νέο μέτωπο με τη νεολαία

Στο μέτωπο των καταλήψεων, τα πράγματα οδηγούνται σε μεγάλη σύγκρουση με το φοιτητικό κίνημα.
Η κυβέρνηση δεν έχει φέρει ακόμα στον δημόσιο λόγο το νομοσχέδιο της και συγκεκριμένα ποια θα είναι τα κριτήρια για να λειτουργεί ένα μη κρατικό πανεπιστήμιο.
Οι δημοσκοπήσεις δεν είναι και τόσο ενθαρρυντικές αφού σχεδόν το 40-50% του κόσμου είναι εναντίον των ιδιωτικών πανεπιστημίων. Στην αγορά υπάρχουν και τα κολλέγια με αμφίβολο τρόπο λειτουργίας και όλοι πιστεύουν ότι τα ιδιωτικά πανεπιστήμια θα είναι ακόμα μία μπίζνα.
Δεν είναι τυχαίο που το CVC μαζί με το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας έχει πάρει ήδη το ΟΚ να επενδύσει.

Τα ομόφυλα ζευγάρια διχάζουν ακόμα τη ΝΔ

Στο μέτωπο του νομοσχεδίου για τα ομόφυλα ζευγάρια η εικόνα είναι απογοητευτική.
Τουλάχιστον 50 βουλευτές θα καταψηφίσουν ή θα απόσχουν ενώ 2-3 υφυπουργοί σκέφτονται πολύ σοβαρά την αποχή.
Τα πράγματα είναι ακόμα χειρότερα αν ρωτήσεις τους βουλευτές τι πραγματικά πιστεύουν.
Τότε τουλάχιστον 80-90 βουλευτές είναι κατά του νομοσχεδίου αλλά τον ψηφίζουν για να μην χάσει τη δεδηλωμένη η ΝΔ.
Το πρόβλημα Βορίδη έχει ξεχαστεί, όμως, έχει ενοχλήσει άλλα στελέχη της πασοκικής πτέρυγας της κυβέρνησης.
Αν κάτι σώζει τη κατάσταση για τη ΝΔ, είναι ότι με το νομοσχέδιο έχουν αποκτήσει πρόβλημα στο ΠΑΣΟΚ αλλά και στον ΣΥΡΙΖΑ που ακούει στο όνομα Πολάκης…

Μικρό καλάθι για οπαδική βία

Για το ζήτημα της οπαδικής βίας παρά το νομοσχέδιο, όλα θα κριθούν από το αποτέλεσμα.
Ο Γ. Βρούτσης έχει βάλει το κεφάλι του στο ντορβά ότι θα λύσει τα προβλήματα των επεισοδίων μέσα στα γήπεδα με τις κάμερες και την ταυτοπροσωπία.
Όμως, επειδή ζούμε στην Ελλάδα και από την στιγμή που δεν γίνονται οι συλλήψεις που είχαν εξαγγελθεί για τους ηθικούς αυτουργούς της αθλητικής βίας, θα κρατήσουμε μικρό καλάθι.

Μαξιμιλιανός
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης