Τελευταία Νέα
Πολιτική

Τρίτος γύρος ... εμφυλίου έρχεται στον ΣΥΡΙΖΑ: Η Πολακιάδα, οι celebrities-υποψήφιοι και η δημοσκοπική καθίζηση

Τρίτος γύρος ... εμφυλίου έρχεται στον ΣΥΡΙΖΑ: Η Πολακιάδα, οι celebrities-υποψήφιοι και η δημοσκοπική καθίζηση
Μάταιες οι εκκλήσεις κορυφαίων στελεχών για ηρεμία στην Κουμουνδούρου, είκοσι μέρες πριν το Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ
Οι εσωκομματικές φουρτούνες στον ΣΥΡΙΖΑ δεν λένε να κοπάσουν, καθώς μετά το πρώτο κύμα αποχωρήσεων από μεριάς Ομπρέλας, και αφού ακολούθησε η διάσπαση από τα στελέχη της Νέας Αριστεράς, τώρα έρχεται το πρώτο συνέδιο της προεδρίας Κασσελάκη για να αναμοχλεύσει τις έριδες.
Για το λόγο αυτό, είκοσι μέρες πριν ξεκινήσει το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ, κορυφαία στελέχη ζητούν να πέσουν οι εσωκομματικοί τόνοι και να επικεντρωθεί το κόμμα στα προβλήματα των πολιτών.
Αύριο ο Στέφανος Κασσελάκης θα βρεθεί στη Θεσσαλονίκη, όπου θα έχει επαφές με αγρότες, αλλά και φορείς της πόλης, ενώ την Κυριακή στην Κοζάνη θα πραγματοποιηθεί το πρώτο περιφερειακό συνέδριο.
Η εξωστρέφεια είναι το ζητούμενο για την Κουμουνδούρου, λίγες βδομάδες πριν από το 4ο συνέδριο του κόμματος, με το ΣΥΡΙΖΑ να επεξεργάζεται προτάσεις και καμπάνιες με αιχμή την ακρίβεια και τη στεγαστική κρίση.
«Η κοινωνία περιμένει πολλά από εμάς. Η μεγάλη πλειοψηφία των Ελλήνων τα περνάει δύσκολα. Η ακρίβεια και η κερδοσκοπία είναι το νούμερο ένα πρόβλημα της κοινωνίας. Ο κόσμος της εργασίας πρέπει να είναι πάντα στο επίκεντρο των προσπαθειών μας και των αγώνων μας. Γιατί ο στόχος μας είναι η ευημερία και η πρόοδος για όλους» τόνισε ο Στέφανος Κασσελάκης.
Με το βλέμμα στραμμένο στο πρώτο περιφερειακό συνέδριο την Κυριακή στη Κοζάνη, στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ στον απόηχο των διαξιφισμών Κασσελάκη – Πολάκη, που διαψεύστηκαν με έντονο τρόπο από το βουλευτή Χανίων, ζητούν να πέσουν οι τόνοι και να σταματήσουν οι διαρροές που ενισχύουν όπως λένε την εσωστρέφεια.

Επιβεβαίωση από Γεροβασίλη, νέο μέτωπο από Ραγκούση

Παρόλες τις εκκλήσεις για ηρεμία στην Κουμουνδούρου, έμμεσα επιβεβαίωσε το επεισόδιο Κασσελάκη-Πολάκη η Όλγα Γεροβασίλη, υποτιμώντας το ταυτόχρονα.
«Ο Κασσελάκης και ο Πολάκης θα διαφωνήσουν, θα ζυμωθούν, θα τα βρούνε. Η διαφωνία Πολάκη – Κασσελάκη είναι το πρόβλημα της χώρας», δήλωσε.
Σύμφωνα με πληροφορίες στη συνεδρίαση της Π.Γ. κόντρα ξέσπασε μεταξύ Π. Πολάκη και Γ. Ραγκούση για το θέμα της κοστολόγησης των μέτρων που εξαγγέλλονται, ενώ την αντίθεση του σε υποψηφιότητες celebrities, αλλά και στις προκριματικές εκλογές για την ευρωβουλή εξέφρασε ο Θ. Θεοχαρόπουλος.
Τον προβληματισμό του για τη δημοσκοπική εικόνα του κόμματος κατέθεσε ο Διονύσης Τεμπονέρας.
Στην Κουμουνδούρου, σύμφωνα με πληροφορίες, ενόψει συνεδρίου, διερευνάται η δυνατότητα για την διεξαγωγή των εκλογών σε Οργανώσεις Μελών, Νομαρχιακων Επιτροπών και συνέδρων με υβριδικό μοντέλο ηλεκτρονικής και φυσικής παρουσίας.

Δυνατά μπαίνει «στην αρένα» του Συνεδρίου ο Τεμπονέρας

Όπως έχει γίνει αντιληπτό μετά την αποχώρηση των στελεχών της Νέας Αριστεράς, το εσωτερικό «αντιπολιτευτικό» μέτωπο απέναντι στον Στέφανο Κασσελάκη, επικεντρώνεται γύρω από τον Διονύση Τεμπονέρα και την τάση του «Δίκτυο Εναλλακτικής Κοινωνικής Αριστεράς».
Μάλιστα, το μέλος της Πολιτικής Γραμματείας, εξέφρασε τον έντονο προβληματισμό του για την πορεία του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ στην τοποθέτησή του, κατά τη χθεσινή συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας στην Κουμουνδούρου.
Ο Διονύσης Τεμπονέρας άσκησε δριμεία κριτική, κάνοντας λόγο για πολιτικά ελλείμματα που οδηγούν στην απογοητευτική δημοσκοπική εικόνα του ΣΥΡΙΖΑ, στην απουσία του κόμματος από τους χώρους κοινωνικής και πολιτικής εκπροσώπησης καθώς και από τις κινηματικές πρωτοβουλίες, και τέλος στους όρους υπό τους οποίους διεξάγεται ο προσυνεδριακός διάλογος.
Αναλυτικά, στην εισήγησή του, ο επικεφαλής της τάσης «Δίκτυο Εναλλακτικής Κοινωνικής Αριστεράς» υποστήριξε πως «οι δημοσκοπήσεις δείχνουν, ότι χρειαζόμαστε αλλαγή στρατηγικής».
Ενώ επεσήμανε ότι «απαιτείται άμεση κατάθεση συγκεκριμένων προτάσεων πολιτικής, εξωστρεφής δράση εκτός των κομματικών οργανώσεων με ανοιχτές εκδηλώσεις σε συνεργασία με πρωτοβουλίες πολιτών, ανάκτηση της αξιοπιστίας που δεν εξασφαλίζεται με αμφίσημες θέσεις (νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια, θέση για τα εξοπλιστικά, νομοσχέδιο για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια, επιστολική ψήφος) και αξιοποίηση όλων των στελεχών με διάθεση συμπερίληψης.»
Ταυτόχρονα έθεσε ως ζωτικής σημασίας στόχο «ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ να είναι τουλάχιστον δεύτερος στις προσεχείς ευρωπαϊκές εκλογές. Στόχος αντικειμενικός είναι η διατήρηση της κυβερνητικής προοπτικής, έστω και από την θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης».
Εν συνεχεία, σημείωσε ότι «το κόμμα φαίνεται να χάνει την πρωτοβουλία των κινήσεων και να μην εμφανίζει εικόνα συντεταγμένου πολιτικού φορέα. Απουσιάζουμε από την έστω ήπια κοινωνική κινητικότητα (φοιτητές-αγρότες-πλειστηριασμοί). Η απουσία των οργανωμένων δυνάμεων του κόμματος από τις μεγάλες κινητοποιήσεις των φοιτητών και των αγροτών είναι εκκωφαντική και δίνουν την εικόνα ισχνής αντιπολίτευσης, που δεν μπορεί να παρέμβει στα μεγάλα ζητήματα».
Κλείνοντας άσκησε κριτική για τους όρους διεξαγωγής του προσυνεδριακού διαλόγου που «εξελίσσεται με πολύ χαμηλή συμμετοχή των μελών. Απουσιάζει η αρθρογραφία, οι εκδηλώσεις προβληματισμού, η συμμετοχή των κοινωνικών φορέων και των υπολοίπων κομμάτων του προοδευτικού χώρου. Να επιδιώξουμε την ενεργή συμμετοχή της κοινωνίας των πολιτών στη διαμόρφωση του νέου ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ», συμπλήρωσε το μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης