Τελευταία Νέα
Πολιτική

Σκέρτσος (Υπ. Επικρατείας): Το νομοσχέδιο για τον γάμο ομοφύλων θα οδηγήσει σε ένα πιο ισχυρό έθνος και πιο συμπαγή κοινωνία

Σκέρτσος (Υπ. Επικρατείας): Το νομοσχέδιο για τον γάμο ομοφύλων θα οδηγήσει σε ένα πιο ισχυρό έθνος και πιο συμπαγή κοινωνία
Ο υπουργός Επικρατείας εκτίμησε ότι δεν θα υπάρξει κόστος στις ευρωεκλογές από το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια
Για την τρέχουσα πολιτική επικαιρότητα, όπως το αγροτικό και το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια, μίλησε ο υπουργός Επικρατείας Άκης Σκέρτσος σε εκπομπή της κρατικής τηλεόρασης.
Για το αγροτικό ζήτημα τόνισε πως το πρόβλημα είναι ευρωπαϊκή με μία διάχυτη ανασφάλεια στην οποία η κλιματική κρίση προκαλεί καταστροφές και ανασφάλεια στους αγρότες που θέλουν στήριξη και η κυβέρνηση τα τελευταία χρόνια τη δίνει, με αναφορά σε παρεμβάσεις στο θέμα της φορολογίας, τον ΕΛΓΑ κλπ.
Ο πρωτογενής τομέας αύξησε τις εξαγωγές του και έγινε πιο ανταγωνιστικός.
Θα συνεχίσουμε να στεκόμαστε δίπλα στους αγρότες, είπε ο κ. Σκέρτσος και ανέφερε τις αποζημιώσεις για τις καταστροφές στη Θεσσαλία, με εκτίμηση για μέσο όρο 10.000 ζημιά, επίσης παρεμβάσεις στο θέμα της ενέργειας και αύριο στη Βουλή θα ανακοινωθούν επιπλέον παρεμβάσεις από τον πρωθυπουργό με επίκεντρο τη στήριξη στα τιμολόγια της ενέργειας. Θα υπάρξει στήριξη στους αγρότες, η κυβέρνηση έχει ανοιχτά αυτιά και στέκεται δίπλα στον αγροτικό κόσμο, τόνισε ο κ. Σκέρτσος.
Ως προς τις τιμές δήλωσε ότι τα τελευταία χρόνια αυξήθηκε το κόστος του παραγωγού και σε αυτό έπαιξε ρόλο και ο πόλεμος στην Ουκρανία.
Η Ελλάδα ως προς τον πληθωρισμό έχει μία πορεία μέσου όρου ανάλογη με τις ευρωπαϊκές χώρες.
Θα συνεχιστούν οι παρεμβάσεις και οι έλεγχοι στην αγορά ώστε να ωφεληθεί ο καταναλωτής.
Όπως ανέφερε για το νομοσχέδιο για την ισότητα στο γάμο, ανέφερε ότι γίνεται τώρα γιατί ήταν στο πρόγραμμα της κυβέρνησης, γιατί το όραμα για την ανάπτυξη και την ευημερία στη χώρα μας δεν είναι μόνο οικονομικά, αλλά περιλαμβάνει ατομικές ελευθερίες και δικαιώματα, που είναι υποχρέωση της πολιτείας να τα παρέχει.
Η παρέμβαση θα οδηγήσει σε ένα πιο ισχυρό έθνος και πιο συμπαγή κοινωνία καθώς θα εμπιστευτούν τους θεσμούς όσοι ωφεληθούν από τη ρύθμιση αυτή, που την εφαρμόζουν άλλες 15 ευρωπαϊκές χώρες.
Δεν θα μπούμε σε αντιπαράθεση με κανέναν σε αυτό το ζήτημα, θα προστατεύσουμε τα δικαιώματα παιδιών και θα δώσουμε τη δυνατότητα σε Έλληνες να έχουν τα ίδια δικαιώματα όπως σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες.
Εξέφρασε την εκτίμηση ότι δεν θα υπάρξει κόστος στις ευρωεκλογές.
Ακολούθως τόνισε πως για το νομοσχέδιο για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια, είναι μία ιστορικού χαρακτήρα μεγάλη μεταρρύθμιση και μας φέρνει πιο κοντά στην Ευρώπη, η προτεραιότητά μας είναι πάντα κοντά στη δημόσια εκπαίδευση.
Η μεταρρύθμιση θα φέρει πίσω Έλληνες που έχουν φύγει στο εξωτερικό και εργάζονται σε πανεπιστημιακά ιδρύματα και θα κρατήσει νέα παιδιά που δεν θα φύγουν για να σπουδάσουν στο εξωτερικό.
Η εξεταστική περίοδος δεν θα χαθεί και θα γίνει με διαδικτυακό τρόπο και με εξασφάλιση του αδιάβλητου των εξετάσεων.
Επίσης δήλωσε ότι για το στεγαστικό ζήτημα υπάρχει πρόβλημα στην αγορά ακινήτων και με την πολιτική της κυβέρνησης δίνονται δάνεια με χαμηλό επιτόκιο στα νέα ζευγάρια, αλλά και φορολογικές ελαφρύνσεις για ανακαινίσεις σπιτιών.
Στόχος είναι να ρίξουμε στην αγορά πολλά κλειστά ακίνητα.
Αλλά και παρεμβάσεις για έξυπνα ενεργειακά σπίτια.
Θα δοθούν κτήρια του δημοσίου για κοινωνική στέγη και κοινωνικούς σκοπούς.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης