Τελευταία Νέα
Πολιτική

Αναβρασμός στον ΣΥΡΙΖΑ - Κασσελάκης: Παύλο, αν δεν σου αρέσει, μπορείς να φύγεις - Πολάκης: Όσκαρ ηλιθιότητας...

Αναβρασμός στον ΣΥΡΙΖΑ - Κασσελάκης: Παύλο, αν δεν σου αρέσει, μπορείς να φύγεις - Πολάκης: Όσκαρ ηλιθιότητας...
Τα F-35 είναι το δεύτερο μεγάλο ζήτημα όπου οι κκ. Κασσελάκης και Πολάκης διαφωνούν δημοσίως, μετά το νομοσχέδιο για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών και την τεκνοθεσία
Σχετικά Άρθρα
Στη διάψευση των σεναρίων που τον ήθελαν να έχει έρθει σε έντονη κόντρα με τον Στέφανο Κασσελάκη, προχώρησε ο Παύλος Πολάκης, ο οποίος έφτασε καθυστερημένα στη σημερινή συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ στην Κουμουνδούρου.
Μιλώντας στους δημοσιογράφους, έπειτα από ερώτηση για την αντιπαράθεσή του με τον πρόεδρο του κόμματος, ο κ. Πολάκης ανέφερε χαρακτηριστικά, σε έντονο ύφος:
«Γιατί πρέπει να απολογούμαι για οποιαδήποτε ιστορία επιστημονικής φαντασίας βγάζει ο οποιοσδήποτε συνάδελφός σας, που διεκδικεί μάλλον το Όσκαρ ηλιθιότητας;».
«Μπορείτε να μου το εξηγήσετε αυτό το πράγμα; Αυτή τη δουλειά θα κάνουμε δηλαδή;» συνέχισε, για να προσθέσει:
«Θα του ‘ρχεται καθενός στην κεφαλή κάτι, θα το πετά και πρέπει να το διαψεύδουμε» συνέχισε, επιλέγοντας να ασκήσει κριτική στην κυβέρνηση για σειρά ζητημάτων του τομέα Υγείας, αλλά και για τα τουρκικά F-16.
Ολοκληρώνοντας, δε, τις δηλώσεις του και πηγαίνοντας στο εσωτερικό των γραφείων, επέστρεψε για λίγο πίσω στους δημοσιογράφους, ζητώντας τους να παίξουν όλο το βίντεο.

Το «επεισόδιο»

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, η σύγκρουση του Κασσελάκη με Πολάκη κατά τη συνεδρίαση του προεδρείου της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ ήταν σφοδρή, με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ να δείχνει την πόρτα του εξόδου από τον ΣΥΡΙΖΑ.
Πιο συγκεκριμένα, πριν καν ξεκινήσει η συζήτηση για τα νομοσχέδια που έρχονται και τη θέση που θα πάρει ο ΣΥΡΙΖΑ, ο Παύλος Πολάκης εμφανίστηκε έξαλλος με τα εκατομμύρια που δίνονται για τα εξοπλιστικά προγράμματα αμφισβητώντας έτσι με έμμεσο τρόπο την θέση που είχε πάρει πριν από λίγα 24ωρα ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.
«Παύλο, αν δεν σου αρέσει, μπορείς να φύγεις», φέρεται να είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, στον αψύ Κρητικό, γεγονός που επιβεβαιώνει τις πληροφορίες πως οι σχέσεις των δυο ανδρών βρίσκονται στο χειρότερο δυνατό σημείο.

Η πρώτη σύγκρουση

Τα F-35 είναι το δεύτερο μεγάλο ζήτημα όπου οι κκ. Κασσελάκης και Πολάκης διαφωνούν δημοσίως. Έχει προηγηθεί το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια, όπου αψηφώντας την απόφαση Κασσελάκη περί κομματικής πειθαρχίας, ο Χανιώτης βουλευτής τόνισε -στη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας- ότι οι βουλευτές δεν μπορούν να υπερασπιστούν το νομοσχέδιο σε χωριά με πάνω από 300 μέτρα υψόμετρο. Η ενόχληση του κ. Κασσελάκη ήταν έντονη. Μάλιστα, το ίδιο βράδυ, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ φρόντισε μέσω τρίτου προσώπου, να του καταστήσει σαφές πως αν δεν ψηφίσει το νομοσχέδιο, τότε θα υπάρξουν συνέπειες. Όμως, δεν αρκέστηκε μόνο σε αυτό, καθώς την επομένη, από το βήμα της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, ανέφερε πως «η Αριστερά στα βουνά δεν κρύβεται, πολεμάει», σε μια φράση με την οποία «φωτογράφισε» δημόσια τον Παύλο Πολάκη – παρά το γεγονός ότι ο τελευταίος είχε τοποθετηθεί στα όργανα και όχι σε κάποιο Μέσο Ενημέρωσης.
Πάντως, στο κλείσιμο των εργασιών, ο Στέφανος Κασσελάκης έκανε ένα βήμα για να πέσουν οι τόνοι στο εσωκομματικό πεδίο, σημειώνοντας πως «εγώ αν δεν γνώριζα τον Μανώλη Καπνισάκη και τον Παύλο Πολάκη, δεν θα ήμουν στον ΣΥΡΙΖΑ».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης