Τελευταία Νέα
Πολιτική

Νομοσχέδιο για την οπαδική βία - Βουλή: Στάση ανοχής από ΣΥΡΙΖΑ, «ναι» από το ΠΑΣΟΚ

Νομοσχέδιο για την οπαδική βία - Βουλή: Στάση ανοχής από ΣΥΡΙΖΑ, «ναι» από το ΠΑΣΟΚ
Στάση ανοχής θα τηρήσει ο ΣΥΡΙΖΑ, ενώ «ναι» στο νομοσχέδιο θα ψηφίσει το ΠΑΣΟΚ
Στην Ολομέλεια της Βουλής συζητείται το νομοσχέδιο για την αντιμετώπιση της οπαδικής βίας.
Βάσει των προβλέψεων του νομοσχεδίου, τα γήπεδα θα ανοίξουν για τους φιλάθλους στις 13 Φεβρουαρίου και η ταυτοποίηση των κατόχων εισιτηρίων μέσω κινητού θα αρχίσει στις 9 Απριλίου.
«Κανένας δεν διαφώνησε με βασικές αρχές του νομοσχεδίου. Ούτε με τις κάμερες, κανένα ακόμα δεν είπε να μην υπάρχουν διοικητικές κυρώσεις, πολύ αυστηρές. Από τη στιγμή που κανένα κόμμα δεν διαφωνεί εγώ λοιπόν το εκλαμβάνω, ότι από τη στιγμή που δεν υπάρχει διαφωνία σε βασικές αρχές υπάρχει μία ομόφωνη παραδοχή» επισήμανε ο αναπληρωτής υπουργός Αθλητισμού, Γιάννης Βρούτσης.
Στάση ανοχής θα τηρήσει ο ΣΥΡΙΖΑ, ενώ «ναι» στο νομοσχέδιο θα ψηφίσει το ΠΑΣΟΚ.
Για ανεπάρκεια της κυβέρνησης να αντιμετωπίσει το θέμα έκανε λόγο ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτης Φάμελλος, ο οποίος τόνισε ότι το κόμμα του θα κρατήσει στάση ανοχής. «Δε μπορούμε να πάρουμε την ευθύνη της δικής σας ανεπάρκειας. Θα σας ελέγξουμε γιατί είμαστε σίγουροι ότι τα γήπεδα θ` ανοίξουν χωρίς να έχετε πάρει μέτρα. Αλλά θα πάρουμε την ευθύνη για τα σωστά άρθρα. Η κυβέρνηση έχει την ευθύνη για τις αρνητικές εξελίξεις και στον τομέα της οπαδικής βίας» σημείωσε.
Το ΠΑΣΟΚ θα ψηφίσει το νομοσχέδιο, σημείωσε ο πρόεδρος του κόμματος Νίκος Ανδρουλάκης, αναφερόμενος εντούτοις στην αποτελεσματικότητα αντιμετώπισης της εγκληματικότητας συνολικά, έκανε λόγο για «αποτυχία της κυβέρνησης».
Είπε, μεταξύ άλλων: «Κακώς κλείσατε τα γήπεδα. Απλά για δύο μήνες απαγορεύσατε στον κόσμο να πηγαίνει στο γήπεδο τιμωρώντας τους κανονικούς φιλάθλους. Εμείς θα στηρίξουμε επί της αρχής αυτό το νομοσχέδιο έστω και αν δεν αντιμετωπίζει τα φαινόμενα της βίας. Περιμένατε τη δολοφονία ενός ανθρώπους για να πάτε 200 ονόματα στη δικαιοσύνη».
Για κυβερνητικές παρεμβάσεις που ανέκαθεν περιφρουρούσαν το προϊόν των επιχειρηματικών ομίλων, μίλησε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας.
«Τα φαινόμενα σήψης είναι εδώ, οι συγκρούσεις είναι εδώ. Μιλάμε για ένα νομοσχέδιο δεν μιλάει για τον αθλητισμό αλλά για την καταστολή», τόνισε.
Επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος. «Κλείσατε τα γήπεδα! Εγώ που είχα διάρκειας, θα μου δώσετε τα λεφτά πίσω;» είπε.
«Ξέρετε μόνο έναν δρόμου αυτού του ποινικού λαϊκισμού. Γιατί για εσάς η ζωή είναι απλή, αυστηροποιούμε τις ποινές» είπε ο βουλευτής της Νέας Αριστεράς, Νάσος Ηλιόπουλος.
«Πολύ φοβάμαι ότι σε ένα χρόνο μετά θα ερχόμαστε να ξανά συζητούμε ένα νέο νομοσχέδιο» τόνισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος των Σπαρτιατών, Ιωάννης Δημητροκάλλης.
«Επικροτώ κάποιες από τις προτάσεις. Δεν ακούσαμε όμως ποιοι ενορχηστρώνουν τη βία» είπε από την πλευρά του ο πρόεδρος της Νίκης, Δημήτρης Νατσιός.
«Το νομοσχέδιο κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση, θεωρώ ότι η οπαδική βία πρέπει να αντιμετωπιστεί» είπε ο βουλευτής της Πλεύσης Ελευθερίας, Διαμαντής Καραναστάσης.
Η συζήτηση στην Oλομέλεια θα συνεχιστεί μέχρι και την ψήφιση του νομοσχεδίου την Πέμπτη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης