Τελευταία Νέα
Πολιτική

Στο μπλόκο των αγροτών στη Βόνιτσα, ο Μητσοτάκης: Ξέρω τα προβλήματα από πρώτο χέρι - Δεν είμαι αφελής

Στο μπλόκο των αγροτών στη Βόνιτσα, ο Μητσοτάκης: Ξέρω τα προβλήματα από πρώτο χέρι - Δεν είμαι αφελής
Ο πρωθυπουργός επεσήμανε ότι οι δημοσιονομικές δυνατότητες δεν είναι απεριόριστες
Σχετικά Άρθρα
Στο μπλόκο των αγροτών στη Βόνιτσα βρέθηκε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, μετά τα εγκαίνια του νέου αυτοκινητόδρομου Ακτίο - Αμβρακία.
«Ούτε γκαρσόνια θα γίνετε ούτε θα φύγετε στη Γερμανία», είπε ο κ. Μητσοτάκης απαντώντας στην τελευταία αιχμή του εκπροσώπου των αγροτών ο οποίος είπε απευθυνόμενος στον κ. Μητσοτάκη ότι «αν υπάρχει σχέδιο να μας το πείτε να κάνουμε και εμείς κουμάντο, ή να γίνουμε γκαρσόνια ή να φύγουμε για τη Γερμανία».
Ο πρωθυπουργός επεσήμανε πως «η στήριξη του πρωτογενούς τομέα είναι πρώτη πολιτική προτεραιότητα. Ξέρω τα προβλήματα από πρώτο χέρι. Αυτά τα δύσκολα 4 χρόνια η κυβέρνηση στάθηκε στο μέτρο του δυνατού κοντά στους αγρότες με στήριξη του ΕΛΓΑ με αποζημιώσεις 1 δισ. ευρώ, με μείωση του ΦΠΑ σε λιπάσματα και ζωοτροφές. Οι εκκρεμότητες με το κόστος της κίνησης και του ντίζελ και στο μέτρο του εφικτού γιατί οι δημοσιονομικές δυνατότητες δεν είναι απεριόριστες». Ο ίδιος συνέχισε λέγοντας: «Αυτό που θέλω να σας μεταφέρω και σας ευχαριστώ για τον ευγενικό και κόσμιο τρόπο επικοινωνίας, και με το υπουργείο και με εμένα προσωπικά, θέλω να ξέρετε ότι θα κάνουμε το καλύτερο δυνατό και όσο καλύτερα πηγαίνει η οικονομία τόσους περισσότερους πόρους θα έχουμε για να στήριξουμε τον πρωτογενή τομέα. Σας ευχαριστώ πολύ, ξέρω ότι είναι δύσκολα τα πράγματα, δεν είμαι αφελής, δεν είναι μόνο εδώ δύσκολα βλέπετε και σε όλη την Ευρώπη τι γίνεται. Θέλω να κρατήσουμε αυτό τον πολιτισμένο διάλογο γιατί δεν είμαστε εδώ για να τσακωνόμαστε αλλά για να λύνουμε προβλήματα».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης