Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κικίλιας για κακοκαιρία AVGI: Είμαστε σε εγρήγορση - Το επικαιροποιημένο Δελτίο της ΕΜΥ

Κικίλιας για κακοκαιρία AVGI: Είμαστε σε εγρήγορση - Το επικαιροποιημένο Δελτίο της ΕΜΥ
"Τηρούμε όλες και όλοι τα ανακοινωθέντα μέτρα και ακολουθούμε τις οδηγίες της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας", επανέλαβε ο Β. Κικίλιας
Σχετικά Άρθρα
"Είμαστε σε εγρήγορση και βρισκόμαστε συνεχώς σε επικοινωνία με τους ανθρώπους της πρώτης γραμμής".
Τηρούμε όλες και όλοι τα ανακοινωθέντα μέτρα και ακολουθούμε τις οδηγίες της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας", έγραψε σε ανάρτησή του ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Β. Κικίλιας.
Επαγγελματισμό, σοβαρότητα και υπεθυνότητα απ' όλους έχει ζητήσει τα τελευταία 24ωρα ο κ. Κικίλιας, ενώ έχει απευθύνει έκκληση για αποφυγή των μετακινήσεων σε περιοχές που πλήτει η κακοκαιρία.
kikil.JPG
Ήδη, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (civilprotection.gov.gr) του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις περιφέρειες και τους δήμους της χώρας, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας, προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τις επιπτώσεις από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων.
Παράλληλα, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, μεριμνώντας για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας από κινδύνους που προέρχονται από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων.

ΕΜΥ - επικαιροποιημένο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού

Θυελλώδεις άνεμους, τοπικά ισχυρές βροχοπτώσεις στα νότια τμήματα της χώρας και χιονοπτώσεις από τη Θεσσαλία και νοτιότερα, προκαλεί το σύστημα της κακοκαιρίας που έχει λάβει την ονομασία «AVGI» από την ομάδα της EUMETNET για την νοτιοανατολική Μεσόγειο.
Αναλυτικά, σύμφωνα με το επικαιροποιημένο Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού της Εθνικής μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ), σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία:
-Χιονοπτώσεις
θα σημειωθούν:
α) Ανατολική Στερεά: Σήμερα, Τρίτη 30/1, σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές, αλλά πρόσκαιρα και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο, κυρίως της Βοιωτίας, με βαθμιαία εξασθένηση των φαινομένων από τις βραδινές ώρες.
β) Εύβοια: Σήμερα, Τρίτη 30/1, σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές αλλά και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο. Οι χιονοπτώσεις που πρόσκαιρα θα είναι κατά τόπους πυκνές από τις βραδινές ώρες βαθμιαία θα εξασθενήσουν.
γ) Αττική: Σήμερα, Τρίτη 30/1, σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές και στα βόρεια σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο με εξασθένηση από τη νύχτα.
δ) Βόρεια και ανατολική Πελοπόννησος: Σήμερα, Τρίτη 30/1, σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές, πιθανόν πρόσκαιρα και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο.
Οι χιονοπτώσεις από τις πρωινές ώρες της Τετάρτης 31/1θα εξασθενήσουν.
ε) Κρήτη: Σήμερα, Τρίτη 30/1, κατά τόπους έντονες σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές με βαθμιαία εξασθένηση των φαινομένων από το απόγευμα της Τετάρτης 31/1.
Β. Πολύ θυελλώδεις βόρειοι βορειοανατολικοί άνεμοι 9 και τοπικά 10 μποφόρ θα πνέουν:
α) Σήμερα, Τρίτη 30/1, στο βόρειο, το κεντρικό και βαθμιαία το νότιο Αιγαίο.
β) Την Τετάρτη 31/1 οι θυελλώδεις βοριάδες θα διατηρηθούν στο Αιγαίο, αλλά από τις προμεσημβρινές ώρες στα βόρεια θα περιοριστούν στα 8 μποφόρ και βαθμιαία θα εξασθενήσουν.
Γ. Ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται κατά τόπους σήμερα, Τρίτη 30/1 κυρίως στις Σποράδες, την Εύβοια, τα ανατολικά τμήματα της Αττικής, τις Κυκλάδες και την Κρήτη. Τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν από τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης 31/1στις Σποράδες, την Εύβοια, την ανατολική Αττική και τις Κυκλάδες και βαθμιαία από τις απογευματινές ώρες στην Κρήτη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης