Τελευταία Νέα
Πολιτική

Δημοσκόπηση MRB: Υπέρ των μη κρατικών πανεπιστημίων το 57,4% – Δυσαρεστημένο το 77,1% με την ασφάλεια στην Ελλάδα

Δημοσκόπηση MRB: Υπέρ των μη κρατικών πανεπιστημίων το 57,4% – Δυσαρεστημένο το 77,1% με την ασφάλεια στην Ελλάδα
Σχετικά Άρθρα
«Ναι» στην είσοδο μη κρατικών πανεπιστημίων στην Ελλάδα λέει το 57,4% των πολιτών, σύμφωνα με το β' μέρος της δημοσκόπησης της MRB που παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο του Open, με το 67%, μάλιστα, να εκτιμά ότι θα εκδηλωθεί ενδιαφέρον από ξένα Ιδρύματα.
Βέβαια, πάνω από το 50% των ερωτηθέντων εκτιμά ότι θα είναι από τα «μέτρια» ή τα λιγότερο γνωστά.
Την ίδια στιγμή, η μέτρηση καταγράφει ένα πολύ χαμηλό βαθμό ικανοποίησης για το επίπεδο ασφάλειας στη χώρα, καθώς το 77,1% δηλώνει ότι δεν είναι ικανοποιημένο.
Οι ψηφοφόροι χαρακτηρίζουν ως το σημαντικότερο πρόβλημα σχετικά με την εγκληματικότητα τη βία των ανηλίκων, που είναι το τελευταίο διάστημα στην επικαιρότητα με συνεχή περιστατικά. Ακολουθούν οι δολοφονίες γυναικών και οι ληστείες.
Επίσης, οριακά κάτω από το 80% καταγράφει η MRB τη συσπείρωση της Νέας Δημοκρατίας και το μεγαλύτερο μέρος των διαρροών ψηφοφόρων της δεν μετακινείται σε άλλο κόμμα, αλλά στην αδιευκρίνιστη ψήφο, επαναβεβαιώνοντας μία εκλογική συμπεριφορά που έχει καταγραφεί από την αρχή της πρώτης κυβέρνησης Μητσοτάκη, που έχει κατά καιρούς προσωρινές απώλειες, τις οποίες στη συνέχεια υπερκαλύπτει.
Αντίθετα, η συσπείρωση της αξιωματικής αντιπολίτευσης καταγράφηκε στο 56,3% και οι διαρροές της πηγαίνουν σε πολλά κόμματα, ακόμα και στη Νέα Δημοκρατία. Μεγαλύτερος υποδοχέας των δυσαρεστημένων του ΣΥΡΙΖΑ είναι το ΠΑΣΟΚ και ακολουθούν το ΚΚΕ και η Νέα Αριστερά.
Σημειώνεται πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης διατηρεί μεγάλο προβάδισμα και στο ερώτημα ποιος μπορεί να αντιμετωπίσει τα κρίσιμα θέματα της εξωτερικής πολιτικής, της οικονομίας, αλλά και θέματα καθημερινότητας.
Αναλυτικά, τα ευρήματα της έρευνας:
01_7.webp
02_5.webp
03_5.webp
04_3.webp
05A.webp
05B.webp
06A.webp
06B.webp
06C.webp
06D.webp
07A.webp
07B.webp
08_1.webp
09.webp
10.webp
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης