Τελευταία Νέα
Πολιτική

Μπούγας στη Βουλή: Μειώνεται ο χρόνος έκδοσης τελεσίδικων δικαστικών αποφάσεων από τα 4 στα 2 χρόνια

Μπούγας στη Βουλή: Μειώνεται ο χρόνος έκδοσης τελεσίδικων δικαστικών αποφάσεων από τα 4 στα 2 χρόνια
. Ο μέσος όρος είναι 1.400 ημέρες για έκδοση τελεσίδικης απόφασης
Οι συνολικές παρεμβάσεις της κυβέρνησης στους Ποινικούς Κώδικες και στον δικαστικό χάρτη της χώρας στοχεύουν στην ταχύτερη απονομή δικαιοσύνης» ανέφερε ο υφυπουργός Δικαιοσύνης Γιάννης Μπούγας μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής.
Όπως είπε, με τις αλλαγές στους Κώδικες, τον νέο δικαστικό χάρτη αλλά και τον ψηφιακό μετασχηματισμό εκτιμάται ότι ο μέσος χρόνος έκδοσης μιας τελεσίδικης απόφασης θα πέσει στα 2 χρόνια από σχεδόν 4 που ισχύει σήμερα.
«Η αναμόρφωση του δικαστικού χάρτη είναι βαθιά τομή που πρέπει να κάνουμε για να αντιμετωπίσουμε παθογένειες και δικαστικά παράδοξα δεκαετιών. Για να καταστήσουμε άμεση και αποτελεσματική την Δικαιοσύνη. Είμαστε στην 146η θέση για την ταχύτητα έκδοσης απόφασης. Ο μέσος όρος είναι 1.400 ημέρες για έκδοση τελεσίδικης απόφασης. Με τις παρεμβάσεις στους Κώδικες, την αναβάθμιση των κτιριακών υποδομών, τον νέο χάρτη και τον ψηφιακό μετασχηματισμό προσβλέπουμε ότι στο τέλος της τετραετίας θα πέσει ο μέσος χρόνος έκδοσης στα 2 έτη και ίσως να πιάσουμε τον μέσο όρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης» σημείωσε.
Παράλληλα, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή Αιτωλοακαρνανίας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Μίλτου Ζαμπάρα αναφορικά με τις επικείμενες ανακατατάξεις των δικαστηρίων της περιοχής είπε μεταξύ άλλων ότι «δεν καταργείται κανένα από τα εφετεία που λειτουργούν στην χώρα. Το εφετείο Αγρινίου παραμένει. Με την ενοποίηση των δομών του πρώτου βαθμού θα βάλουμε 962 νέους δικαστές».

www.bankingnew.sgr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης