Τελευταία Νέα
Πολιτική

Γεωργιάδης: Επί πληρωμή τα απογευματινά χειρουργεία στο ΕΣΥ - Ο ΕΟΠΥΥ θα πληρώνει το 70% και ο ασθενής το 30%

Γεωργιάδης: Επί πληρωμή τα απογευματινά χειρουργεία στο ΕΣΥ - Ο ΕΟΠΥΥ θα πληρώνει το 70% και ο ασθενής το 30%
«Στο ΕΣΥ έχουμε προετοιμαστεί για τις περιοχές που θα επηρεαστούν περισσότερο, δηλαδή η Εύβοια. Στην Αττική νομίζω πως η κακοκαιρία δεν θα είναι κάτι το φοβερό», ανέφερε ο Άδ. Γεωργιάδης
Σχετικά Άρθρα
«Η χρέωση θα προβλέπεται μέσα από την υπουργική απόφαση. Για την κάθε επέμβαση έχουμε συγκεκριμένο τιμοκατάλογο. Ο ΕΟΠΥΥ θα πληρώνει το 70% και ο ασθενής το 30%», τόνισε ο υπουργός Υγείας, Άδ. Γεωργιάδης, αναφερόμενος στα απογευματινά χειρουργεία στα νοσοκομεία του ΕΣΥ που θα ξεκινήσουν εντός του Φεβρουαρίου ή του Μαρτίου.
Ο κ. Γεωργιάδης μιλώντας στον ΑΝΤ1 εξήγησε ότι «σήμερα τα χειρουργεία είναι μέχρι τις 15:00, κάτι που έχει δημιουργήσει μία λίστα, εκτός κι αν κριθεί επείγον και χειρουργηθεί κάποιος επειγόντως. Αυτό που ισχύει σήμερα θα ισχύσει στο ακέραιο, ωστόσο, αν θέλει κάποιος όμως, θα πάει να χειρουργηθεί το απόγευμα επί πληρωμή. Για να μπορεί μία κλινική να οργανώσει απογευματινά χειρουργεία, θα πρέπει να έχει εκπληρώσει τα πρωινά της χειρουργεία».
Περαιτέρω, κάνοντας αναφορά στην κακοκαρία επανέλαβε ότι «στο ΕΣΥ έχουμε προετοιμαστεί για τις περιοχές που θα επηρεαστούν περισσότερο, δηλαδή η Εύβοια. Στην Αττική νομίζω πως η κακοκαιρία δεν θα είναι κάτι το φοβερό».
Σε ερώτηση για τις καθαρίστριες στα νοσοκομεία, ο υπουργός απάντησε φέρνοντας το παράδειγμα του Αγίου Σάββα, όπου «είχε ξεκινήσει διαγωνισμός για να πάρει συνεργεία εργολαβίες καθαριστριών κα μετά από αλλεπάλληλες προσφυγές, αποφασίστηκε από τρία δικαστήρια ότι στον Άγιο Σάββα, στοιχίζει λιγότερο» και πρόσθεσε πως «έχουν προτεραιότητα οι καθαρίστριες των οποίων λήγει η σύμβαση. Τώρα, αν δεν θέλουν να δουλέψουν για τον εργολάβο, είναι δικό τους θέμα».
Με αφορμή την υπέρογκη χρέωση τηλεθεατή από εταιρεία για να κλείσει ραντεβού στο νοσοκομείο, ανέφερε ότι «η χρέωση δεν είναι θέμα του ΕΣΥ, αλλά της εταιρείας», αναφέροντας ως εναλλακτικές το κλείσιμο ραντεβού με τηλέφωνο απευθείας στο νοσοκομείο ή με επίσκεψη εκεί.

Για αγρότες

«Η κυβέρνηση δεν αντιδικεί με τον αγροτικό κόσμο, η κυβέρνησή μας μεριμνά για τον αγροτικό κόσμο. Όλοι οι υπουργοί έχουν πάρει μέτρα υπέρ των αγροτών. Αγροτικές κινητοποιήσεις υπάρχουν σε όλες τις χώρες της Ευρώπης», σημείωσε ο κ. Γεωργιάδης σχετικά με τα αιτήματα των αγροτών.
Αναφορικά με τις αποζημιώσεις, είπε πως «δεν έχει υπάρξει καμία ολιγωρία για τις αποζημιώσεις. Δεν νομίζω πως έχει υπάρξει κυβέρνηση στην Ιστορία που να έχει δώσει νωρίτερα αποζημιώσεις από εμάς. Αυτό δεν σημαίνει πως δίνονται νωρίς».

Για πανεπιστήμια

Αφού τόνισε πως «δεν υπάρχει τρόπος να κάνεις μεταρρυθμίσεις χωρίς να υπάρξει αναταραχή. Εμείς εκλεγήκαμε για να κάνουμε πράγματα. Δεν περιμέναμε πως δεν θα υπάρξουν αντιδράσεις για τα πανεπιστήμια, κυρίως από την άκρα αριστερά», εξαπέλυσε «επίθεση στους ακροαριστερούς», όπως ανέφερε, καταληψίες.
Σύμφωνα με τον κ. Γεωργιάδη, «οι μισοί καταληψίες δεν είναι καν φοιτητές, προφανώς οι δυνάμεις της άκρας αριστεράς που είχαν τα πανεπιστήμια όλα αυτά τα χρόνια και τώρα χάνουν το ψωμί τους. Όλη αυτή η μιζέρια της άκρας αριστεράς την βλέπουμε 50 χρόνια. Αυτοί οι άνθρωποι επιδιώκουν τη σύγκρουση με την αστυνομία, για να κάνουν την προπαγάνδα τους. Νομίζω ότι οι πρυτάνεις θα λάβουν σοβαρά υπόψη την πρόταση του υπουργού για διαδικτυακές εξετάσεις».

Για Βορίδη

Με αφορμή την αποχή από την ψήφιση του νομοσχεδίου για τον γάμο των ομόφυλων του Μ. Βορίδη, ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε ότι «την έχει γιατί δικαιούται διαφορετική αντιμετώπιση, γιατί όταν προσεκλήθη να συμμετέχει στην κυβέρνηση, είπε πως, «εγώ δεν μπορώ να ψηφίσω αυτόν τον νόμο» και οι καλοί λογαριασμοί κάνουν τους καλούς φίλους. Η αποχή διευκολύνει την κυβέρνηση».
Εκτίμησε ότι «η συζήτηση δεν είναι νομική, είναι βαθιά πολιτική».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης