Τελευταία Νέα
Πολιτική

Σβίγκου: Δέσμιος ακροδεξιών και συντηρητικών φωνών ο κ. Μητσοτάκης - Βήμα επανεκκίνησης, ανανέωσης, αναγέννησης το συνέδριο ΣΥΡΙΖΑ

Σβίγκου: Δέσμιος ακροδεξιών και συντηρητικών φωνών ο κ. Μητσοτάκης - Βήμα επανεκκίνησης, ανανέωσης, αναγέννησης το συνέδριο ΣΥΡΙΖΑ
Gια τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ "η κατοχύρωση ατομικών και κοινωνικών δικαιωμάτων είναι μια αυτονόητη στάση αρχής, και δεν υπακούει σε μικροκομματικούς υπολογισμούς", τόνισε η κα Σβίγκου
"Το συνέδριο του Φεβρουαρίου θα είναι ένα μεγάλο και αποφασιστικό βήμα επανεκκίνησης, ανανέωσης και αναγέννησης", τόνισε η Ράνια Σβίγκου, σε συνέντευξή της στην εφημερίδα "KONTRA NEWS" και πρόσθεσε: "ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ θα ανακάμψει, έχει αφήσει πια πίσω του τα δύσκολα και μπορεί και πρέπει να εκφράσει όλους όσοι τοποθετούνται από τη ριζοσπαστική αριστερά μέχρι το δημοκρατικό κέντρο, με μια αξιόπιστη πρόταση εναλλακτικής προοδευτικής διακυβέρνησης".
Σχετικά με το νομοσχέδιο για την ισότητα όλων στο γάμο, η Ράνια Σβίγκου τόνισε ότι "ο κ. Μητσοτάκης προσπαθεί να φιλοτεχνήσει ένα κεντρώο και μεταρρυθμιστικό προφίλ, αλλά αποδεικνύεται για άλλη μια φορά δέσμιος συντηρητικών και ακροδεξιών φωνών στο ίδιο του το κόμμα".
Αντίθετα για τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, όπως προσθέτει, "η κατοχύρωση ατομικών και κοινωνικών δικαιωμάτων είναι μια αυτονόητη στάση αρχής, και δεν υπακούει σε μικροκομματικούς υπολογισμούς".
Σε ερώτηση για το πρόβλημα της ακρίβειας, η γραμματέας της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ σχολίασε ότι "η κυβέρνηση, την ώρα που για 6 στα 10 νοικοκυριά το μηνιαίο εισόδημα επαρκεί μόνο για 19 ημέρες, παίρνει μέτρα-ασπιρίνες γιατί ενδιαφέρεται για τους οικονομικά ισχυρούς, κι όχι για τη μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία.
Αντίθετα, ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, ταγμένος στο πλευρό των πολιτών ξεκινά μεγάλη καμπάνια ενημέρωσης, η οποία θα περιλαμβάνει τις επικαιροποιημένες και κοστολογημένες προτάσεις μας για την ανάσχεση της ακρίβειας και την καταπολέμηση της κερδοσκοπίας, αλλά και για την αύξηση του εισοδήματος των πολιτών".

Σχετικά με το νομοσχέδιο για την επιστολική ψήφο, η Ράνια Σβίγκου υπογράμμισε ότι "ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είχε τη διάθεση να υπάρχει ένα ελάχιστο consensus, όμως η κυβέρνηση του δήθεν "μεταρρυθμιστή" Κυριάκου Μητσοτάκη επέλεξε ξανά το δρόμο του ευτελισμού της κοινοβουλευτικής διαδικασίας και του εγκλωβισμού της αντιπολίτευσης".
Τόνισε ότι "με την τροπολογία Κεραμέως, η κυβέρνηση δείχνει για άλλη μια φορά το αλαζονικό της πρόσωπο, αλλά και την αντιθεσμική της συμπεριφορά".
Σχετικά με τις επικείμενες ευρωεκλογές, η Ράνια Σβίγκου υπογράμμισε ότι "θα πρέπει να δοθεί ένα ξεκάθαρο μήνυμα".
Τόνισε ότι "ο ΣΥΡΙΖΑ είναι το κόμμα που διαθέτει συγκεκριμένες θέσεις και προτάσεις για μια προοδευτική και κοινωνικά δίκαιη Ελλάδα σε μια καλύτερη Ευρώπη".
Και κατέληξε τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι "θα δώσουμε τη μάχη των ευρωεκλογών με σχέδιο, αξιοπιστία και αγωνιστικότητα. Ως ένα κόμμα που διεκδικεί να κυβερνήσει".

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης