Τελευταία Νέα
Πολιτική

Καιρίδης - Μεταναστευτικό: Μείωση 75% των ροών – F-35: Η χώρα μας έχει υπεροπλία - Ομόφυλους: Όποιος διαφωνεί ας απέχει

Καιρίδης - Μεταναστευτικό: Μείωση 75% των ροών – F-35: Η χώρα μας έχει υπεροπλία - Ομόφυλους: Όποιος διαφωνεί ας απέχει
Σχολιάζοντας την ανακοίνωση του πρωθυπουργού για την αγορά έως και 40 μαχητικών αεροσκαφών F-35, την προμήθεια αμερικανών F-16 από την Τουρκία και τις προκλητικές δηλώσεις Erdogan ο κ. Καιρίδης δήλωσε ότι η χώρα μας έχει αποκτήσει μια υπεροπλία ενώ ο ίδιος διατηρεί αμφιβολίες αν το Κογκρέσο θα προχωρήσει στην έγκριση της συμφωνίας με την Τουρκία.
Για τις μεταναστευτικές ροές μίλησε ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Δημήτρης Καιρίδης, λέγοντας ότι τον Ιανουάριο θα είναι οι μισές σε σχέση με τον Δεκέμβριο στην ΕΡΤ, σχολιάζοντας παράλληλα τις εξελίξεις όσον αφορά στην προμήθεια των μαχητικών F-35, τις καταλήψεις στα πανεπιστήμια και το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια.

Οι ισορροπίες Ελλάδας – Τουρκίας με τους εξοπλισμούς

Σχολιάζοντας την ανακοίνωση του πρωθυπουργού για την αγορά έως και 40 μαχητικών αεροσκαφών F-35, την προμήθεια αμερικανών F-16 από την Τουρκία και τις προκλητικές δηλώσεις Erdogan ο κ. Καιρίδης δήλωσε ότι η χώρα μας έχει αποκτήσει μια υπεροπλία ενώ ο ίδιος διατηρεί αμφιβολίες αν το Κογκρέσο θα προχωρήσει στην έγκριση της συμφωνίας με την Τουρκία.
Μιλώντας για τα F-35 τα οποία χαρακτήρισε ως υπερόπλο και το πώς ο Ergdogan υποδέχθηκε την είδηση αυτή υποστήριξε ότι εν τέλει "υποτάχθηκε στο χρονοδιάγραμμα που του είχαν "ράψει” οι Αμερικανοί.
Τόνισε μάλιστα ότι η αγορά αυτή είναι μια πραγματική επανάσταση στον χώρο των Ενόπλων Δυνάμεων.
Είναι ένα υπερσύγχρονο όπλο το οποίο για να μπορέσει να αποδώσει θα πρέπει να αλλάξουν πολλά.
"Θέλει αναδιοργάνωση μεγάλη και έμφαση στον ηλεκτρονικό πόλεμο", πρόσθεσε τονίζοντας ότι σε αυτό το σημείο "κλειδώνει η επιλογή του νέου ΓΕΕΘΑ, Δημητρίου Χούπη που συμβολίζει το πέρασμα των Ενόπλων Δυνάμεων στη νέα εποχή".

Τι προβλέπει η συμφωνία Ελλάδας - Τουρκίας στο μεταστατευτικό

"Προφανώς έχουμε ακόμα πολύ δρόμο για να πούμε ότι έχουμε φτάσει εκεί που θέλουμε.
Είναι μια διαρκής προσπάθεια.
Οι ροές τον Ιανουάριο θα είναι μισές από τον Δεκέμβριο, που ήταν πολύ κάτω από το μισό του Σεπτεμβρίου.
Εχουμε μια μείωση πάνω από το 70 – 75% από την κορύφωση του Σεπτεμβρίου" ανέφερε για τις μεταναστευτικές ροές ο κ. Καιρίδης.
Δήλωσε επίσης ότι στον Έβρο η μείωση των μεταναστευτικών ροών ξεπερνά το 90%.
"Το Αιγαίο είναι πιο δύσκολο λόγω του θαλασσίου μετώπου των 1.500 μιλίων από την Αλεξανδρούπολη στο Καστελόριζο" σημείωσε ο κ. Καιρίδης ότι αυτό που προβληματίζει τις Αρχές είναι οι μετανάστες που θα έρθουν από ανατολική Λιβύη.
"Είχαμε κάποιες ροές προς τη νότια Κρήτη και τη Γαύδο, πολύ μικρές, αλλά προφανώς πρέπει πάντοτε να είμαστε σε εγρήγορση" σημείωσε σχετικά.
Αναφερόμενος στην visa express για 12 μήνες που θα μπορούν να πάρουν οι Τούρκοι, σε συγκεκριμένους νησιωτικούς προορισμούς, δήλωσε ότι έχει βγει μια ερμηνευτική εγκύκλιος από το υπουργείο Εξωτερικών και αναμένει στα τέλη Φεβρουαρίου να έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία.
"Είναι νησιά τα οποία δεν έχουν τον τουρισμό της Ρόδου. Είναι η Λήμνος, Λέσβος, Χίος, Σάμος. Λέρος, Κάλυμνος. Κως, Ρόδος, Σύμη, Καστελόριζο", σημείωσε ο κ. Καιρίδης αποκαλύπτοντας ότι ο δήμαρχος της Πάτμου αιτήθηκε να ενταχθεί και το νησί του στο συγκεκριμένο πρόγραμμα.

Για την αναταραχή στα πανεπιστήμια

Απαντώντας σε ερώτηση για το εάν οι καταλήψεις στα δημόσια πανεπιστήμια είναι υποκινούμενες ο κ. Καιρίδης δήλωσε ότι εκτιμά δεν εμπλέκονται μόνο πανεπιστημιακά στοιχεία αλλά υπάρχουν εξωπανεπιστημιοικοί.
"Το γεγονός ότι έχουμε μια αδύναμη αντιπολίτευση εντός Βουλής οδηγεί κάποιους να θέλουν να βγάλουν την αντίδραση εκτός Βουλής στο πεζοδρόμιο.
Και η ανώτατη παιδεία είναι προνομιακό πεδίο δυστυχώς", σημείωσε ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου.
Ερωτηθείς για το εάν συμφωνεί με την τοποθέτηση του Άδωνι Γεωργιάδη που συνέδεσε τις καταλήψεις με την περικοπή της χρηματοδότησης δήλωσε ότι και ο ίδιος, όπως και η συντριπτική πλειοψηφία και της ακαδημαϊκής κοινότητας και του ελληνικού λαού είναι εναντίον των καταλήψεων.
"Ελπίζω να μη χρειαστούν τέτοια μέτρα, αλλά όλοι θα πρέπει να καταλάβουν τις ευθύνες τους.
Η μεταρρύθμιση είναι σημαντική.
Τα μη κρατικά πανεπιστήμια ήταν στο πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας.
Ψηφίστηκαν.
Είναι μια γέφυρα προς την οριστική αναθεώρηση του άρθρου 16" προσέθεσε.

Η αποχή είναι μια διέξοδος για τους διαφωνούντες

Μιλώντας για το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια που είναι σε διαβούλευση ο κ. Καιρίδης το χαρακτήρισε ως ένα θέμα ευαίσθητο, συνειδησιακό, όπου ο πρωθυπουργός έχει άρει την κομματική πειθαρχία, λέγοντας ότι η αποχή είναι μια διέξοδος την οποία έδειξε ο πρωθυπουργός προς τους διαφωνούντες.
"Μην ψάχνεται να βρείτε εσωκομματικό πρόβλημα στη ΝΔ" κατέληξε ο κ. Καιρίδης προσθέτοντας ότι το νομοσχέδιο έρχεται να ολοκληρώσει την συνταγματική προστασία των πολιτών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης