Τελευταία Νέα
Πολιτική

ΥΠΕΞ για Παγκόσμια και Εθνική Ημέρα Μνήμης των Θυμάτων του Ολοκαυτώματος: Αποτίουμε φόρο τιμής στα θύματα της ναζιστικής θηριωδίας

ΥΠΕΞ για Παγκόσμια και Εθνική Ημέρα Μνήμης των Θυμάτων του Ολοκαυτώματος: Αποτίουμε φόρο τιμής στα θύματα της ναζιστικής θηριωδίας
Τα μηνύματα Ν. Δένδια και Ν. Χαρδαλιά
Φόρο τιμής στα θύματα της θηριωδίας, μεταξύ των οποίων δεκάδες χιλιάδες Έλληνες Εβραίοι, αποτίει το υπουργείο Εξωτερικών, με αφορμή τη σημερινή Παγκόσμια και Εθνική Ημέρα Μνήμης των Θυμάτων του Ολοκαυτώματος.
«Είναι καθήκον όλων μας να φροντίσουμε να διατηρηθεί η συλλογική μνήμη του Ολοκαυτώματος, προκειμένου να αποτελέσει φραγμό σε κάθε μορφή ρατσισμού, μισαλλοδοξίας και ρητορικής μίσους», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Εξωτερικών.
Ακόμη, το ΥΠΕΞ διαμηνύει ότι «η Ελλάδα θα συνεχίσει να εργάζεται για την καταπολέμηση κάθε μορφής διάκρισης και την πρόληψη όλων των εγκλημάτων κατά της ανθρωπότητας και της αξίας του ανθρώπου».

Δένδιας: Η διατήρηση της Ιστορικής Μνήμης του Ολοκαυτώματος αποτελεί υποχρέωση και ελάχιστο φόρο τιμής στα θύματα

«Η διατήρηση της Ιστορικής Μνήμης του Ολοκαυτώματος αποτελεί υποχρέωση και ελάχιστο φόρο τιμής στα θύματα ενός από τα μεγαλύτερα ομαδικά εγκλήματα στην ιστορία», υπογραμμίζει σε ανάρτησή του στην πλατφόρμα ο Χ ο υπουργός Εθνικής 'Αμυνας, Ν. Δένδιας, με αφορμή τη σημερινή Διεθνή Ημέρα Μνήμης για τα θύματα του Ολοκαυτώματος.
«Οι θηριωδίες των Ναζί, οι εκτελέσεις εκατομμυρίων Εβραίων - μεταξύ των οποίων και χιλιάδες Έλληνες Εβραίοι - δεν πρέπει να ξεχαστούν ποτέ, ώστε να μην επαναληφθούν ανάλογα εγκλήματα» προσθέτει ο κ. Δένδιας.
δενδ_1.JPG

Χαρδαλιάς: Να μην ξεχάσουμε ποτέ

«Πέρασαν 79 χρόνια από τότε που ο τελευταίος αιχμάλωτος εγκατέλειψε τα στρατόπεδα συγκέντρωσης. Όσα χρόνια όμως και αν περάσουν, αυτή η φρίκη μένει στη συλλογική μνήμη ανεξίτηλη. Ανεξίτηλη, όπως το σημάδι στο χέρι των ανθρώπων που έπεσαν θύματα της μεγαλύτερης πράξης μισαλλοδοξίας στην παγκόσμια ιστορία.
Η Ημέρα Μνήμης των Ελλήνων Εβραίων Μαρτύρων και Ηρώων του Ολοκαυτώματος, μας υπενθυμίζει το ύψιστο καθήκον που πρέπει να επιτελέσουμε ως άτομα και ως κοινωνία: να μην ξεχάσουμε ποτέ», αναφέρει ο Περιφερειάρχης Αττικής, Ν. Χαρδαλιάς.
«Σε έναν κόσμο που δοκιμάζεται από αλλεπάλληλες κρίσεις, που σπαράσσεται από φονικούς πολέμους, που αποσταθεροποιείται διαρκώς από τη μισαλλοδοξία και τον φανατισμό - σε έναν κόσμο που, δυστυχώς, ζει υπό τη βαριά σκιά ενός νέου γενικευμένου πολέμου, έχουμε χρέος να κρατήσουμε την ιστορική μνήμη ζωντανή και να την προστατεύσουμε από τη διαστρέβλωση, απ' όπου και αν αυτή προέρχεται.
Τώρα, είναι περισσότερο από ποτέ αναγκαία η επιστροφή στις θεμελιώδεις αξίες του νεωτερικού πολιτισμού μας: στη δημοκρατία, την ελευθερία, την ισονομία, τον ανθρωπισμό, την αξιοπρέπεια.
Το χρωστάμε στα εκατομμύρια θύματα του Ολοκαυτώματος, το χρωστάμε στις νέες γενιές που έρχονται», καταλήγει ο κ. Χαρδαλιάς.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης