Τελευταία Νέα
Πολιτική

Νέα Αριστερά για ιδιωτικά ΑΕΙ: Τρομοκρατία η παρέμβαση Εισαγγελέα - Είμαστε και θα είμαστε με τους φοιτητές

Νέα Αριστερά για ιδιωτικά ΑΕΙ: Τρομοκρατία η παρέμβαση Εισαγγελέα - Είμαστε και θα είμαστε με τους φοιτητές
Η Νέα Αριστερά «στέκεται απερίφραστα δίπλα στο φοιτητικό και εκπαιδευτικό κίνημα και τις αποφάσεις των μαζικών τους συνελεύσεων»
Ως μια πρωτοφανή κίνηση τρομοκράτησης και ποινικοποίησης του αγώνα ενάντια στην ιδιωτικοποίηση της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης καταγγέλλει η Νέα Αριστερά την προκαταρκτική εξέταση που διέταξε η Εισαγγελία Πρωτοδικών κατά φοιτητών και πρυτανικών αρχών για τις καταλήψεις.

Η ανακοίνωση της Νέας Αριστεράς:

«Την ώρα που οι κινητοποιήσεις για την υπεράσπιση του δημοσίου πανεπιστήμιου εντείνονται στα πανεπιστημιακά ιδρύματα όλης της χώρας ο κ. Μητσοτάκης και οι υπουργοί του εκβιάζουν ακόμα και με διακοπή της χρηματοδότησης βάζοντας στο στόχαστρο τους φοιτητές και τις φοιτήτριες αλλά και τις πρυτανικές Αρχές.
Σε μια πρωτοφανή κίνηση τρομοκράτησης και ποινικοποίησης του αγώνα ενάντια στην ιδιωτικοποίηση της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, η Εισαγγελία Πρωτοδικών διέταξε κατεπείγουσα προαταρκτική εξέταση και θέτει υπό έρευνα προς αναζήτηση τυχόν ποινικών ευθυνών όσους συμμετέχουν στις καταλήψεις, αλλά και πρόσωπα στις διοικήσεις των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων ως προς τις ενέργειες που έκαναν ή όχι για την αποτροπή των καταλήψεων.
Η Νέα Αριστερά στέκεται απερίφραστα δίπλα στο φοιτητικό και εκπαιδευτικό κίνημα και τις αποφάσεις των μαζικών τους συνελεύσεων. H διάλυση του δημοσίου πανεπιστημίου και η απόπειρα τρομοκράτησης και ποινικοποίησης του φοιτητικού κινήματος δεν θα περάσουν.
Προς εκείνους που επεξεργάζονται σενάρια έντασης και καταστολής, το λέμε ξεκάθαρα: Ούτε να το σκέφτεστε.
Προς τους φοιτητές και τις φοιτήτριες: Έχετε το ισχυρότερο όπλο, το δίκιο σας και την αξιοπρέπεια του αγώνα. Είμαστε και θα είμαστε μαζί σας.»

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης