Τελευταία Νέα
Πολιτική

Στα όρια του πανικού στο Μαξίμου για τις δημοσκοπήσεις – Η φθορά από αριστερή ατζέντα και ακρίβεια είναι πολύ μεγάλη

Στα όρια του πανικού στο Μαξίμου για τις δημοσκοπήσεις – Η φθορά από αριστερή ατζέντα και ακρίβεια είναι πολύ μεγάλη
Γίνεται κατανοητό ότι οι αντοχές της κοινωνίας σε θέματα όπως ο γάμος των ομοφυλων ζευγαριών έχει εξαντληθεί
Οι πρόσφατες δημοσκοπήσεις (MRB,Metron Analysis) έφεραν κρύο ιδρώτα στο κυβερνητικό στρατόπεδο. Η
Νέα Δημοκρατία πέφτει σε ποσοστά ενώ οι πολίτες διατρανώνουν την ανεπάρκειά της σε βασικούς τομείς όπως στην ακρίβεια, την υγεία, την εγκληματικότητα.
Την ίδια ώρα γίνεται κατανοητό ότι οι αντοχές της κοινωνίας σε θέματα όπως ο γάμος των ομοφυλων ζευγαριών έχει εξαντληθεί.
Στις μετρήσεις ενώ φαίνεται ότι δεν έχει μεγάλο αντίκτυπο ο γάμος καθαυτός, όταν η ερώτηση πάει στην τεκνοθεσία και στα θέματα παρένθετης μητρότητας η κοινωνία είναι απέναντι.

Μίνι επανάσταση από τους υφυπουργούς της κυβέρνησης

Το τελευταίο θέμα έχει διχάσει και την ίδια την Νέα Δημοκρατία.
Η στάση της κυβέρνησης απέναντι στον Μάκη Βορίδη έχει ανοίξει τον ασκό του Αιόλου για τους άλλους υφυπουργούς που πλέον θα εκφραστούν απελευθερωμένα.
Ήδη η Μαρία Κεφάλα, ο Σταύρος Κελέτσης και ο Γιάννης Μπούγας σκέφτονται πλέον πολύ σοβαρά να απέχουν, δηλαδή να πράξουν το ίδιο με τον Μάκη Βορίδη.
Από την στιγμή που το Μαξίμου αφήνει ανέγγιχτο τον Βορίδη, δεν μπορεί να «τιμωρήσει» τους άλλους.
Υπόψιν, στο υπουργικό συμβούλιο μόνο 2 υπουργοί είναι από την επαρχία, ο Κώστας Σκρέκας (Τρίκαλα) και ο Χρήστος Σταικούρας (Φθιώτιδα). Όμως, οι υφυπουργοί είναι πολλοί από την επαρχία και θα αντιμετωπιστούν πολύ σκληρά από τις τοπικές κοινωνίες εάν ψηφίσουν υπέρ.

Κάμψη ποσοστών στις επαρχίες με μεγάλο θρησκευτικό στοιχείο

Επίσης, συγκεκριμένες διαρροές λένε ότι η συμπεριφορά τους θα κριθεί συνολικά στον επόμενο ανασχηματισμό, ο οποίος θα γίνει μετά τις ευρωεκλογές.
Όσον αφορά την γαλάζια Κοινοβουλευτική Ομάδα, τα νούμερα τρομάζουν. Τουλάχιστον 40-50 βουλευτές θέλουν να καταψηφίσουν είτε να απέχουν ενώ ο αριθμός αυτός είναι ακόμα μεγαλύτερος αν κάτσεις και συγκεντρώσεις τις απόψεις του καθένα ανεξάρτητα το τι θα κάνει στη ψηφοφορία.
Ο πόλεμος που έχει ξεσπάσει με κάποιους μητροπολίτες, σε κάποιες περιοχές θα έχει μεγάλη φθορά για τους κυβερνητικούς βουλευτές. Ήδη δημοσκοπήσεις σε περιοχές της Ελλάδας με έντονο θρησκευτικό στοιχείο δείχνουν μία τεράστια κάμψη ποσοστών όπως π.χ η Θεσνίκη, Βόρεια Ελλάδα γενικότερα. Μπορεί η ΝΔ να αντιμετωπίζεται ως η κυρίαρχη πολιτική δύναμη που έχει σε σύγκριση με τις υπόλοιπες είναι πιο αξιόπιστη, όμως η εμμονή της σε μία ατζέντα (μεταναστευτικό, ΛΟΑΤΚΙ+) δημιουργεί άλλες δυναμικές που δεν μπορεί να διαχειριστεί.

Διεθνείς εξελίξεις που δεν βοηθούν

Παράλληλα, η κυβέρνηση βρίσκεται προ δυσάρεστων διεθνών εξελίξεων.
Πρώτα απ’ όλα είναι έτοιμο να ικανοποιηθεί το αίτημα της Τουρκίας για να παραλάβει νέα F16 ενώ ακόμα ημερομηνία ακριβή για τα F -35 δεν έχει λάβει.
Επίσης, ολοένα φαίνεται πως στην προεδρία των ΗΠΑ έρχεται ο Donald Trump, μία επιλογή την οποία δεν θέλει η ελληνική εξωτερική πολιτική.
Όμως, την κυβέρνηση την ανησυχεί και ότι ευρωπαϊκά η τρίτη μεγαλύτερη πολιτική δύναμη είναι η πατριωτική Δεξιά. Στην Ελλάδα, η αριστερή ατζέντα της ΝΔ θα δυναμώσει αυτά τα κόμματα, παλιά και νέα όπως επίσης και την αποχή.

Φθορά από ακρίβεια, εγκληματικότητα και υγεία


Και όλα αυτά χωρίς ακόμα να γνωρίζουμε τι θα γίνει με την ακρίβεια που δεν υποχωρεί στα ράφια και πλέον η κυβέρνηση σκέφτεται εκ νέου νέα μέτρα παροχών.
Ήδη η αύξηση στο επίδομα γέννας που ανακοίνωσε πριν λίγες μέρες ήταν μία κίνηση για να εξιλεωθεί η κυβέρνηση που δεν σταμάτησε το ράλι 200% στο βρεφικό γάλα μέσα στο 2023.
Συμπέρασμα:
Η πολιτική φθορά που υφίσταται η κυβέρνηση τρέχει γρηγορότερα από την όποια αξιοπιστία έχει έναντι των άλλων πολιτικών δυνάμεων.
Στις ευρωεκλογές θα έχει πρόβλημα.

Μαξιμιλιανός
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης