Τελευταία Νέα
Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ: Καταδικάζει τις πιέσεις του Ισραήλ για εκτοπισμό των Παλαιστινίων

ΣΥΡΙΖΑ: Καταδικάζει τις πιέσεις του Ισραήλ για εκτοπισμό των Παλαιστινίων
«Η ΕΕ δεν μπορεί να αρκείται στο να παρακολουθεί τις εξελίξεις»
Σχετικά Άρθρα
«Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ καταδικάζει απερίφραστα τις ολοένα αυξανόμενες δηλώσεις ισραηλινών αξιωματούχων για εκτοπισμό των Παλαιστινίων της Γάζας, οι οποίες βασίζονται σε λογική εθνοκάθαρσης», αναφέρει σε ανακοίνωση ο ΣΥΡΙΖΑ.
«Μια λογική που μόνο περισσότερα δεινά μπορεί να φέρει όχι μόνο για τον παλαιστινιακό, αλλά και για τον ισραηλινό λαό, καθώς θα ενισχύσει την τρομοκρατία και τον εξτρεμισμό». «Η ΕΕ δεν μπορεί να αρκείται στο να παρακολουθεί τις εξελίξεις, ειδικά όταν αποδέχεται δημόσια ότι σχεδόν 70% από τους πάνω από 25.000 παλαιστίνιους που έχουν σκοτωθεί από ισραηλινές επιχειρήσεις, ήταν άμαχοι πολίτες», προσθέτει.
«Οφείλει να στηρίξει τις προσπάθειες του ΟΗΕ για την άμεση κατάπαυση πυρός στη Γάζα, τον τερματισμό της ανθρωπιστικής κρίσης, την επιστροφή των ισραηλινών ομήρων και την άμεση επανεκκίνηση αξιόπιστων συνομιλιών στο Παλαιστινιακό, στη βάση των συνόρων του 1967, για λύση δύο κρατών που συμβιώνουν ειρηνικά, με την Ανατολική Ιερουσαλήμ πρωτεύουσα της Παλαιστίνης. Σε αυτήν την κατεύθυνση οφείλει να εργαστεί και η ελληνική κυβέρνηση αντί να φοβάται να αρθρώσει τις λέξεις "κατάπαυση πυρός". Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ εκφράζει την αλληλεγγύη του στον παλαιστινιακό λαό και στο δημοκρατικό, φιλειρηνικό κίνημα στο Ισραήλ».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης