Τελευταία Νέα
Πολιτική

Δημοσκόπηση GPO: Συντριπτικό «όχι» στην τεκνοθεσία ομοφύλων - Κυριαρχία ΝΔ στο 32,5%, σκληρή μάχη ΠΑΣΟΚ (12,1%) και ΣΥΡΙΖΑ (11,1%)

Δημοσκόπηση GPO: Συντριπτικό «όχι» στην τεκνοθεσία ομοφύλων - Κυριαρχία ΝΔ στο 32,5%, σκληρή μάχη ΠΑΣΟΚ (12,1%) και ΣΥΡΙΖΑ (11,1%)
Επιβεβαιώνεται το σαρωτικό προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας έναντι των δυνάμεων της αντιπολίτευσης
Άλλη μία δημοσκόπηση έρχεται να καταδείξει τη σαφή αντίθεση της κοινωνίας απέναντι στην τεκνοθεσία από τα ομόφυλα ζευγάρια, το διχασμό ως προς την επέκταση του δικαιώματος στον γάμο, αλλά και να επανεπιβεβαιώσει το σαρωτικό προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας έναντι των δυνάμεων της αντιπολίτευσης.
Ειδικότερα, η σφυγμομέτρηση της GPO παρουσιάζει την ηγεμονία τόσο της κυβέρνησης, όσο και του ίδιου του Κυριάκου Μητσοτάκη, ιδίως εις ό,τι αφορά την καταλληλότητα για την πρωθυπουργία.
Για τη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης σκληρή μάχη δίνουν μάχη ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ, με το κόμμα της Χαριλάου Τρικούπη να προηγείται βραχεία κεφαλή.
Επιπροσθέτως, ενδιαφέρουσα είναι η εκτίμηση του κοινού σχετικά με το ότι η νομοθετική πρωτοβουλία για τον γάμο και την τεκνοθεσία ομόφυλων ζευγαριών, εν τέλει θα κοστίσει πολιτικά στην κυβέρνηση, ακόμα κι αν αυτό δεν αποτυπώνεται ακόμα στην πρόθεση ψήφου.

Πρόθεση ψήφου

Διαφορά 20,3 ποσοστιαίων μονάδων εξασφαλίζει η ΝΔ στην πρόθεση ψήφου, από το δεύτερο κόμμα που είναι και πάλι το ΠΑΣΟΚ με 12,2% και τον ΣΥΡΙΖΑ να ακολουθεί με 11,1%.

Αναλυτικά:

1_536.JPG

ΝΔ: 32,5%
ΠΑΣΟΚ: 12,2%
ΣΥΡΙΖΑ: 11,1%
ΚΚΕ: 8%
Ελ. Λύση: 6,1%
Νίκη: 3%
Νέα Αριστερά: 2,2%
Πλεύση: 2,2%
Σπαρτιάτες: 2,1%
Άλλο: 2,5%
Λευκό-άκυρο-αποχή: 4,2%
Αναποφάσιστοι: 12%

Πρόθεση ψήφου για τις ευρωεκλογές

Στο ερώτημα για το κόμμα που θα ψηφίσουν στις ευρωεκλογές, το σκηνικό παραμένει αμετάβλητο: Η ΝΔ κυριαρχεί με 302%, ωστόσο γίνεται ακόμα πιο σκληρό ντέρμπι για την δεύτερη θέση, καθώς το ΠΑΣΟΚ εισπράττει 11,1% έναντι 10,9% του ΣΥΡΙΖΑ μια διαφορά της τάξης μόλις 0,2 ποσοστιαίων μονάδων.

2_386.JPG


Αποδοκιμασία για το κυβερνητικό έργο

3_239.JPG

Χωρίς αντίπαλο ο Μητσοτάκης

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης «παίζει» χωρίς αντίπαλο στο ερώτημα για το ποιος θεωρείται καταλληλότερος πρωθυπουργός καθώς είναι μακράν πρώτος με 47,4%.
Κασσελάκης και Ανδρουλάκης έπονται, αλλά κινούνται στα ρηχά με ποσοστά 11,9% και 11,6% αντιστοίχως.

4_147.JPG

Εντυπωσιακή επίδοση Κουτσούμπα στη δημοφιλία των πολιτικών αρχηγών

Ως προς τη δημοφιλία των πολιτικών αρχηγών πρώτος βρίσκεται εκ νέου ο Κυριάκος Μητσοτάκης με 47,8 θετικές γνώμες έναντι 50,9% αρνητικών.
Ακολουθεί με ανεβασμένα ποσοστά ο γ.γ. του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας και έπονται ο Ν. Ανδρουλάκης, η Ζ. Κωνσταντοπούλου και ο Στ. Κασσελάκης.

β_2.JPG

Οι δημοφιλέστεροι υπουργοί

Δημοφιλέστερος υπουργός της κυβέρνησης Μητσοτάκη θεωρείται ο υπουργός Άμυνας Νίκος Δένδιας.
Έπονται στην πρώτη πεντάδα ο Κυριάκος Πιερρακάκης, η Όλγα Κεφαλογιάννη, ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης και ο Παύλος Μαρινάκης.

5_115.JPG

Γάμος ομόφυλων, υιοθεσία, τεκνοθεσία

Το 49,1% τάσσεται υπέρ του γάμου των ομόφυλων ζευγαριών έναντι 48,3% που απαντούν ότι είναι κατά.

6_69.JPG

Άλλωστε σε ποσοστό 69,7% (σχεδόν 7 στους 10) διαφωνούν, σε μεγαλύτερο ή μικρότερο βαθμό, ως προς την υιοθεσία παιδιών από ομόφυλα ζευγάρια.

7_55.JPG

Το ποσοστό αυτό ανεβαίνει και φτάνει κοντά στο 8 στους 10 (78,7%) στο ερώτημα αν είναι υπέρ της υιοθεσίας από ομόφυλα ζευγάρια μέσω παρένθετης μητέρας.

7_56.JPG

Πάντως, πάνω από έξι στους δέκα (ποσοστό 60,9%) αντιτίθεται στην προταση της Εκκλησίας για διεξαγωγή δημοψηφίσματος επί του θέματος. Υπέρ, τάσσεται το 36,1%

8_68.JPG

Σε κάθε περίπτωση, η πλειοψηφία των πολιτών εκτιμά πως η προώθηση του νομοσχεδίου για τα ομόφυλα ζευγάρια θα στοιχίσει εκλογικά στην κυβέρνηση.
Το 61,5% απαντά «ναι» και «μάλλον ναι», έναντι 33,1% που αποκρίνεται «όχι» και «μάλλον όχι».

9_61.JPG

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης