Τελευταία Νέα
Πολιτική

Φάμελλος για Βορίδη: Εγείρεται μεγάλο πολιτικό ζήτημα και στον κοινοβουλευτικό κανόνα

Φάμελλος για Βορίδη: Εγείρεται μεγάλο πολιτικό ζήτημα και στον κοινοβουλευτικό κανόνα
Τόνισε ότι «εμείς σε όποιο νομοσχέδιο και σε όποιο άρθρο συμφωνούμε το ψηφίζουμε. Σε όποιο διαφωνούμε ασκούμε κριτική για να το διορθώσει η κυβέρνηση
Σχετικά Άρθρα
Για «σοβαρό θέμα κοινοβουλευτικής τάξης και κυβερνητικό» που έχει προκύψει καθώς ο υπουργός Επικρατείας, Μάκης Βορίδης, δεν θα ψηφίσει το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια, έκανε λόγο ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Σωκράτης Φάμελλος, σε συνέντευξη του στον ΣΚΑΪ.
«Εγείρεται μεγάλο πολιτικό ζήτημα και στον κοινοβουλευτικό κανόνα. Θα έχει αξιοπιστία η κυβέρνηση, όταν ο αντ΄αυτού του κ. Μητσοτάκη δεν θα ψηφίσει το νομοσχέδιο; Πώς θα τοποθετείται από εδώ και εμπρός στη Βουλή;», σχολίασε.
Τόνισε ότι «εμείς σε όποιο νομοσχέδιο και σε όποιο άρθρο συμφωνούμε το ψηφίζουμε. Σε όποιο διαφωνούμε ασκούμε κριτική για να το διορθώσει η κυβέρνηση. Δεν είναι όμως δυνατόν ο υπουργός Επικρατείας τής κυβέρνησης να διαφωνεί, να μην ψηφίζει νομοσχέδιο και να παραμένει στη θέση του», σημείωσε.
Παράλληλα ανέφερε ότι «η κυβέρνηση αφού ”ταλαιπώρησε” την πολιτική για περίπου ένα εξάμηνο μέχρι να τολμήσει να δημοσιοποιήσει το νομοσχέδιο για το γάμο των ομόφυλων ζευγαριών, το έθεσε σε δημόσια διαβούλευση μόλις χθες το βράδυ με περιορισμένη διαβούλευση μίας εβδομάδας» και προσέθεσε πως ένα τέτοιο ζήτημα δεν εξαντλείται σε τόσο περιορισμένο χρονικό διάστημα.

Για την επιστολική ψήφο

Αναφερόμενος στο ζήτημα της επιστολικής ψήφου σημείωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ διατύπωσε από την πρώτη στιγμή την άποψη ότι «μας ενδιαφέρει να εργαστούμε όλοι μαζί στη Βουλή για την επιστολική ψήφο».
«Το καταθέσαμε στη συνάντηση που είχαμε με την κυρία Κεραμέως και τον κ.Λιβάνιο, τον Δεκέμβριο στη Βουλή, όπου κάναμε συγκεκριμένες προτάσεις αλλά δεν μας άκουσαν», ανέφερε.
Προσέθεσε ότι η σύντομη περίοδος διαβούλευσης υποτιμά την κοινωνία και πως «εμείς παρόλα αυτά συμφωνήσαμε επί της αρχής καταθέτοντας δέκα προτάσεις, μεταξύ αυτών τον ηλεκτρονικό εκλογικό κατάλογο και τη σύσταση Ανεξάρτητης Εθνικής Αρχής Εκλογών». «Η κυβέρνηση δεν μας άκουσε.
Η κυβέρνηση υπονόμευσε τη συναίνεση και στο τέλος έριξε και τη βόμβα με την τροπολογία της κυρίας Κεραμέως», είπε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης