Τελευταία Νέα
Πολιτική

Επίθεση Παφίλη (ΚΚΕ) σε ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ για τη στάση τους στην επιστολική ψήφο

Επίθεση Παφίλη (ΚΚΕ) σε ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ για τη στάση τους στην επιστολική ψήφο
«Νάντια Κομανέτσι» η στάση των ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ
Σχετικά Άρθρα
Κατηγορηματικά αντίθετο είναι το ΚΚΕ στο νομοσχέδιο για την καθιέρωση επιστολικής ψήφου στις ευρωεκλογές για τους Έλληνες του εξωτερικού, δήλωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος, Θανάσης Παφίλης, χαρακτηρίζοντάς το «επικίνδυνο, αντιδραστικό και αντισυνταγματικό» και ζήτησε την απόσυρσή του.
Ο κ. Παφίλης απέρριψε τις κυβερνητικές αιτιάσεις, ότι οδηγεί στην εμβάθυνση της δημοκρατίας, αντιτείνοντας ότι «όχι μόνο καταργεί τις δημοκρατικές διαδικασίες, αλλά ανοίγει ο δρόμος για την παραβίαση της ίδιας της μυστικότητας της ψήφου, ανοίγει ανεξέλεγκτα ο δρόμος της χειραγώγησης της ψήφου» και χαρακτήρισε «ανέκδοτο και γελοίο τον ισχυρισμό περί δικλείδων ασφαλείας».
Όπως υποστήριξε, «σε όλες τις χώρες που εφαρμόστηκε η επιστολική ψήφος υπάρχουν στοιχεία για νοθείες και όλες οι κυβερνήσεις πλέον σκέφτονται σοβαρά αυτό το θέμα».
Παράλληλα κατηγόρησε ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ ότι, ενώ «έδωσαν την θετική τους ψήφο επί της αρχής σε ένα αντιδραστικό και μαύρο νομοσχέδιο, τώρα αλλάζουν θέση για να ξεπλυθούν οι αμαρτίες τους» και περιέγραψε τη στάση τους ως «Νάντια Κομανέτσι».
«ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ - μιλάμε για Νάντια Κομανέτσι, που ήταν κυριολεκτικά θεά στο άθλημά της. Έχετε βγει στα κεραμίδια τώρα, καλά κάνατε και αλλάξατε θέση, εμείς δεν είμαστε μικρόψυχοι, όμως αυτό δεν σας ξεπλένει από τις αμαρτίες σας, γιατί δώσατε θετική ψήφο επί της αρχής σε ένα αντιδραστικό, μαύρο νομοσχέδιο. Ψηφοφορία. Τώρα τι έγινε; γιατί αλλάξατε; Πάτε να ξεπλυθείτε; Δεν ξεπλένεστε όμως, ούτε με τον Αμαζόνιο - γιατί βγήκατε και στηρίξατε επί της αρχής, γιατί δώσατε αφορμή και στη ΝΔ, η οποία το ισχυρίζεται και καλά κάνει από την πλευρά της, να λέει ότι ψηφίσατε επί της αρχής και τώρα εμείς πάμε ένα βήμα παραπάνω. Για αυτό λέω ότι είστε περισσότερο κι από την Κομανέτσι», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Παφίλης.
«Δεν είναι τεχνικό, όπως ισχυρίζεται η κυβέρνηση, αλλά πολιτικό ζήτημα. Κάνετε λογαριασμό πόσα θα πληρώσετε τα κούριερ και πόσα αν ανοίξετε εκλογικά τμήματα. Γιατί επιλέγετε αυτή τη λογική; Γιατί ουσιαστικά δεν θέλετε να συμμετάσχουν στο πολιτικό γίγνεσθαι οι πολίτες και γι αυτό βάζετε την επιστολική ψήφο.
Ας κρίνει ο ελληνικός λαός τι είναι προοδευτικό, τι είναι δημοκρατία. Με τα δικά σας δεδομένα μεσαίωνας είναι. Πρόοδος είναι να αποφασίζει συλλογικά ο κόσμος.
Εμείς από την αρχή ήμασταν αντίθετοι. Βρείτε τα με τους άλλους που κάνουν 'κωλοτούμπες ανά δευτερόλεπτο. Στο ΚΚΕ είμαστε υπέρ της ψήφου των ελλήνων ομογενών που παλεύουν, εσείς τους θυμόσαστε μόνο για τα ψηφαλάκια», κατέληξε ο κ. Παφίλης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης