Τελευταία Νέα
Πολιτική

Χαρίτσης: Η Νέα Αριστερά θα είναι η δύναμη της δημοκρατικής υπευθυνότητας

Χαρίτσης: Η Νέα Αριστερά θα είναι η δύναμη της δημοκρατικής υπευθυνότητας
Ο πρόεδρος της ΚΟ της Νέας Αριστεράς Αλέξης Χαρίτσης είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με κατοίκους και επαγγελματίες
«Η Νέα Αριστερά θα είναι η δύναμη της δημοκρατικής υπευθυνότητας, η δύναμη της υπεράσπισης των δικαιωμάτων του ελληνικού λαού» είπε από το Ηράκλειο, όπου περιοδεύει, ο πρόεδρος της ΚΟ της Νέας Αριστεράς Αλέξης Χαρίτσης, σε δηλώσεις του για την επιστολική ψήφο.
Ανέφερε ότι «επιχειρήθηκε ένα μικρό κοινοβουλευτικό πραξικόπημα» με την τροπολογία Κεραμέως, προσθέτοντας ότι «εμείς είμαστε υπερήφανοι γιατί η στάση μας ήταν εξαρχής μια στάση δημοκρατικής σοβαρότητας και θεσμικής υπευθυνότητας.
Στάση η οποία δικαιώθηκε από τους τακτικισμούς και αυτή τη θεσμική παρεκτροπή από την πλευρά της κυβέρνησης».
Σχολίασε ότι «δυστυχώς είδαμε δυνάμεις της προοδευτικής αντιπολίτευσης να σπεύδουν να δώσουν τη συναίνεση τους στην κυβέρνηση Μητσοτάκη και τελικά να αναγκάζονται να ανακρούσουν πρύμναν όταν είδαν ότι προχωράει αυτή η πραξικοπηματική λογική από την πλευρά του ΥΠΕΣ». Τόνισε ότι «τα θεσμικά ζητήματα χρειάζεται να τα αντιμετωπίζουμε με δημοκρατική υπευθυνότητα. Αυτό κάναμε από την πρώτη στιγμή. Αναδείξαμε την αντισυνταγματικότητα των διατάξεων και τους κινδύνους που εμπεριέχουν για τη δημοκρατία μας. Σε αυτό το δρόμο θα συνεχίσουμε».
Νωρίτερα, ο κ. Χαρίτσης είχε συναντήσεις με εκπροσώπους της Ενεργειακής Κοινότητας Μίνωας, γιατρούς, νοσηλευτές και προσωπικό του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ηρακλείου και ευρεία σύσκεψη στην πρυτανεία με τον πρύτανη του Πανεπιστημίου Κρήτης, πανεπιστημιακούς και εκπροσώπους από το Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας. Θα έχει, επιπλέον, συναντήσεις με μηχανικούς και ειδικεύομενους γιατρούς στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο.
Ο κ. Χαρίτσης είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με κατοίκους και επαγγελματίες, περπατώντας στην αγορά της πόλης.
Δήλωσε ότι για τη Νέα Αριστερά είναι εξαιρετικά σημαντικό να ακούει τη φωνή των πολιτών, γιατί «φιλοδοξούμε η Νέα Αριστερά να είναι εκείνη η πολιτική δύναμη η οποία θα εκφράσει τους πολίτες, θα τους δώσει φωνή».
«Υπάρχουν σήμερα στη χώρα μας, δυστυχώς, πάρα πολλοί συμπολίτες μας, πάρα πολλές συλλογικότητες, πάρα πολλά κινήματα τα οποία δεν ακούγονται, τα οποία νιώθουν αποκλεισμένοι από το πολιτικό σύστημα. Θέλουμε να είμαστε η φωνή αυτών των ανθρώπων.
Πραγματοποιούμε περιοδείες σε όλη την Ελλάδα γιατί θέλουμε η Νέα Αριστερά να ριζώσει στην ελληνική κοινωνία» είπε κατά τη σημερινή, πρώτη επίσκεψη του στην Κρήτη, στον δρόμο της πανελλαδικής συγκρότησης της Νέας Αριστεράς, «που προχωρά δυναμικά, με γρήγορους ρυθμούς και μαζική συμμετοχή» όπως ανέφεραν πηγές της Νέας Αριστεράς.
Στις 19.00 ο Αλέξης Χαρίτσης και η Σία Αναγνωστοπούλου θα μιλήσουν στην ανοιχτή εκδήλωση της Νέας Αριστεράς.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης