Τελευταία Νέα
Πολιτική

Βουλή - Χήτας για επιστολική ψήφο: Να ψηφίζουν οι απόδημοι, αλλά όπως πρέπει - Έχουμε καταθέσει και πρόταση νόμου

Βουλή - Χήτας για επιστολική ψήφο: Να ψηφίζουν οι απόδημοι, αλλά όπως πρέπει - Έχουμε καταθέσει και πρόταση νόμου
O K. Χήτας σημείωσε ότι η Ελληνική Λύση θέλει στις βουλευτικές εκλογές να καθορίζονται εκλογικές περιφέρειες για τους εκλογείς του εξωτερικού
«Προφανώς και θέλουμε να ψηφίζουν οι απόδημοι, αλλά να ψηφίζουν σωστά, όπως πρέπει. Θέλουμε την επιστολική ψήφο. Το έχουμε αποδείξει γιατί έχουμε καταθέσει και πρόταση νόμου με συγκεκριμένα μέτρα, από τον περασμένη Ιούλιο», τόνισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ελληνικής Λύσης, Κ. Χήτας.
Όπως ανέφερε ο κ. Χήτας απευθυνόμενος στους Έλληνες του εξωτερικού, «μην τους εμπιστεύεστε. Ούτε σας αγαπάνε, ούτε νοιάζονται για σας. Το ψηφαλάκι σας θέλουνε. Αν όντως ενδιαφέρονταν για σας, δεν θα έκλειναν τα ελληνικά σχολεία στο εξωτερικό, θα έκαναν κάτι γι΄αυτό».
Ακόμη, ο κ. Χήτας σημείωσε ότι η Ελληνική Λύση θέλει στις βουλευτικές εκλογές να καθορίζονται εκλογικές περιφέρειες για τους εκλογείς του εξωτερικού.
«Θέλουμε στις βουλευτικές εκλογές να εκλέγεται ορισμένος αριθμός ομογενών βουλευτών από τους 300. Τι θέλουμε Συνέλληνες του εξωτερικού; Να σας φέρουμε εδώ μέσα, θέλουμε και το εκλέγειν και το εκλέγεσθαι. Αυτό θέλουμε. Αυτοί δεν το θέλουν», ανέφερε και πρόσθεσε ότι η Ελληνική Λύση με την πρόταση νόμου που είχε καταθέσει πρότεινε και στις ευρωεκλογές οι απόδημοι επίσης να εκπροσωπούνται από συγκεκριμένο αριθμό Ελλήνων του εξωτερικού.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης