Τελευταία Νέα
Πολιτική

Μαρινάκης: Δεν επιβεβαιώνω τα περί παραίτησης της Μ. Κεφάλα – Δεν θα μπαίναμε ποτέ σε αντιπαράθεση με την Εκκλησία, έχει την άποψή της

Μαρινάκης: Δεν επιβεβαιώνω τα περί παραίτησης της Μ. Κεφάλα – Δεν θα μπαίναμε ποτέ σε αντιπαράθεση με την Εκκλησία, έχει την άποψή της
"Ρυθμίζουμε μια πραγματικότητα που υπάρχει στην κοινωνία, υπάρχουν δύο άνδρες και δύο γυναίκες που μεγαλώνουν παιδιά που αντιμετωπίζονται ως παιδιά κατώτερου θεού, εμείς θέλουμε να πάμε παρακάτω", είπε ο Π. Μαρινάκης
Σχετικά Άρθρα
«Δεν επιβεβαιώνω τις αναφορές για επικείμενη παραίτηση της κ. Κεφάλα, δεν γνωρίζω να ισχύει κάτι τέτοιο», ανέφερε ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Π. Μαρινάκης, σημειώνοντας ότι ο πρωθυπουργός, Κ. Μητσοτάκης, έχει αναρρώσει και γι΄αυτό θα γίνει σήμερα το Υπουργικό Συμβούλιο, στο πλαίσιο του οποίου θα συζητηθεί και το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια.
Ο κ Μαρινάκης μιλώντας στον ΑΝΤ1 ανέφερε για τον Μάκη Βορίδη και τις εξελίξεις για όσους υπουργούς αντιτεθούν στη σχετική διάταξη ότι «ο Πρωθυπουργός είπε ότι οι υπουργοί έχουν αυξημένη ευθύνη από την ώρα που θα εγκριθεί το νομοσχέδιο. Θα δούμε τις εξελίξεις. Είναι σημαντική διαδικασία, η ΝΔ και η Κυβέρνηση βγαίνει θωρακισμένη, ακολουθώντας την διαδικασία που ακολούθησε σε όλα τα νομοσχέδια».
Με φόντο την αντίθεση της Εκκλησίας και τις αποφάσεις της ιεράς Συνόδου, ο κ. Μαρινάκης επανέλαβε πως «έχουμε απόλυτο σεβασμό στις απόψεις της Εκκλησίας, είναι διαχρονικός ο σεβασμός αυτός. Ειδικά στις τελευταίες κρίσεις, η Εκκλησία έπαιξε σημαντικό ρόλο στην στήριξη της κοινωνίας. Από εκεί και πέρα, η κυβέρνηση έχει την εκτελεστική εξουσία και φέρνει νομοσχέδια και ψηφίζουν οι βουλευτές».
Ξεκαθάρισε δε, πως «δεν θα μπαίναμε ποτέ σε αντιπαράθεση με την Εκκλησία», έχει κάθε δικαίωμα να έχει την άποψή της, έχουμε Δημοκρατία, ο καθένας εκφράζει ελεύθερα την άποψη του. Εκφράζει μια άποψη η Εκκλησία. Πολλές φορές στην δημοκρατία πρέπει να πάρεις αποφάσεις για μια κατηγορία πολιτών και για τα δικαιώματα τους».
«Δεν κάνουμε κάτι που παραβιάζει τον πυρήνα της οικογένειας. Δεν θέλουμε ένα παιδί να μεγαλώνει με έναν ορατό και έναν αόρατο γονέα. Ρυθμίζουμε μια πραγματικότητα που υπάρχει στην κοινωνία, υπάρχουν δύο άνδρες και δύο γυναίκες που μεγαλώνουν παιδιά που αντιμετωπίζονται ως παιδιά κατώτερου θεού, εμείς θέλουμε να πάμε παρακάτω», όπως είπε.

Για επιστολική ψήφο

Σχετικά με τις αντιδράσεις της αντιπολίτευσης για την τροπολογία επέκτασης της επιστολικής ψήφους στις εθνικές εκλογές μόνο για τους απόδημους, ο κ. Μαρινάκης ανέφερε ότι «ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ πρέπει να φύγουν από τη λογική των αμφιθεάτρων στα πανεπιστήμια και να έρθουν στην πραγματικότητα. Προωθήσαμε την ρύθμιση για την επιστολική ψήφο στις Ευρωεκλογές και είπαμε πως όταν ωριμάσουν οι συνθήκες θα φέρουμε την ρύθμιση και για εθνικές εκλογές. Είδαμε στην διάρκεια του διαλόγου μια πρωτοφανή συναίνεση για τα ελληνικά δεδομένα και επί της Αρχής το ζήτημα για τις ευρωεκλογές εγκρινόταν με 230 ψήφους. Ήρθε η Υπουργός Εσωτερικών και είδαμε ότι υπάρχει μια ευκαιρία που δεν θα έπρεπε να πάει χαμένη, αφού ο νόμος είναι ίδιος και η διαδικασία είναι ίδια και έφερε μια τροπολογία στην αρχή της διαδικασίας της συζήτησης στην Βουλή, όπως προβλέπεται στον Κανονισμό της Βουλής».
«Πρέπει να φύγουμε από τα διαδικαστικά, πάντοτε βέβαια σεβόμενοι την διαδικασία και να πάμε στην ουσία. Η Κυβέρνηση θέλει να καθιερωθεί η επιστολική ψήφος για τους κατοίκους του εξωτερικού και από το 2019 έχει αναλάβει μια σειρά από πρωτοβουλίες. Η συναίνεση είναι προσχηματική και δεν είσαι σοβαρό κόμμα, αν θες να κρατήσεις μούτρα στην Κυβέρνηση ή να κάνεις ένα παιχνίδι, ενώ αρχικά είχες συναινέσει, φέρνοντας αντιρρήσεις για την διαδικασία, η οποία πάντως προβλέπεται», πρόσθεσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.
Σημείωσε δε, πως «για να ψηφιστεί το νομοσχέδιο και να γίνει νόμος του κράτους σε ότι αφορά τις ευρωεκλογές, απαιτείται απλή πλειοψηφία. Εάν κάποιος θέλει πραγματικά οι ομογενείς να ψηφίζουν στις ευρωεκλογές θα το δείξει με την ψήφο του. Έχουμε καταθέσει μια τροπολογία για επέκταση στις εθνικές εκλογές για τους απόδημους. Μπορεί να μην ψηφίσει την τροπολογία κάποιος. Εμείς την θέλουμε την τροπολογία και θα την κρατήσουμε. Δεν μπορεί να είσαι θετικός για τις ευρωεκλογές και αρνητικός για τις εθνικές εκλογές, είναι προσχηματική αυτή η στάση».
«Η αυξημένη πλειοψηφία της Βουλής αφορά τις εθνικές εκλογές. Αιφνιδιασμός θα ήταν μια τροπολογία για την ψήφο των ομογενών που θέλει αυξημένη πλειοψηφία σε ένα νομοσχέδιο πχ. για τον χωροταξικό χάρτη. Δεν εκμεταλλευόμαστε κάτι για ίδιον όφελος, προσπαθούμε να δώσουμε λύση σε ένα ζήτημα εκμεταλλευόμενοι το κλίμα συναίνεσης. Αν είσαι υπέρ της επιστολικής ψήφου είσαι συνολικά, έτσι θεωρούμε εμείς. Ο καθένας κρίνεται με βάση την στάση του», κατέληξε ο κ. Μαρινάκης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης