Τελευταία Νέα
Πολιτική

Το νομοσχέδιο των ομόφυλων ζευγαριών στο επίκεντρο του Υπουργικού Συμβουλίου- Συνεδρίαση υπό την προεδρία Μητσοτάκη, τα θέματα

Το νομοσχέδιο των ομόφυλων ζευγαριών στο επίκεντρο του Υπουργικού Συμβουλίου- Συνεδρίαση υπό την προεδρία Μητσοτάκη, τα θέματα
Η συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου θα ξεκινήσει στις 12:00 στο Μέγαρο Μαξίμου
Σχετικά Άρθρα
(upd) Μετά την 24ωρη αναβολή λόγω της νόνησης του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, με γρίπη, συνεδριάζει σήμερα , Τετάρτη 24/1, το Υπουργικό Συβούλιο, στο επίκεντρο του οποίου θα βρεθεί το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια που έχει προκαλέσει όχι μόνο εσωκομματικές αντιδράσεις, αλλά και από την Εκκλησία.
Η συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου θα ξεκινήσει στις 12:00 στο Μέγαρο Μαξίμου, με την κυβέρνηση να εμφανίζεται αμετακίνητη στις αποφάσεις της και προγραμματίζει να ψηφιστεί το συγκεκριμένο νομοσχέδιο τον Φεβρουάριο.
Άλλωστε, από την κυβέρνηση έχει γίνει σαφές πως είναι σεβαστές οι απόψεις της Εκκλησίας, αλλά η εκτελεστική εξουσία ασκείται από την κυβέρνηση και η νομοθετική εξουσία ασκείται από τη Βουλή των Ελλήνων.
Μάλιστα, από κυβερνητικά χείλη έχει τονιστεί πως πρόκειται για ένα νομοθέτημα που ήταν στο προεκλογικές εξαγγελίες.
Σημειώνεται ότι η συνεδρίαση έρχεται ένα 24ωρο μετά την έκτακτη σύγκληση της Ιεράς Συνόδου της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος που είχε μoναδικό θέμα συζητήσεως «Εκκλησία και θέσπιση γάμου μεταξύ ατόμων του ιδίου φύλου» και εξέφρασε την αντίθεσή της στο εν λόγω νομοσχέδιο, χαρακτηρίζοντάς το
Η Ιερά Σύνοδος αποφάσισε να δηλώσει τις θέσεις της Εκκλησίας για το νομοσχέδιο με την αποστολή επιστολής προς τους βουλευτές του κοινοβουλίου όπου θα παρουσιάζονται με νομικά επιχειρήματα οι θέσεις της Εκκλησίας, κείμενο «προς το Λαο» σε πιο απλή γλώσσα να αποσταλεί προς ανάγνωση στις Μητροπόλεις στις 4 Φεβρουαρίου (μαζί με διανομη φυλλαδίων) και εξουσιοδότηση σε Μητροπολιτες για ανάληψη πρωτοβουλιών ενημέρωσης και ευαισθητοποιησης στις επαρχίες τους.

Μαρινάκης: Ρυθμίζουμε μια πραγματικότητα που υπάρχει στην κοινωνία

«Δεν επιβεβαιώνω τις αναφορές για επικείμενη παραίτηση της κ. Κεφάλα, δεν γνωρίζω να ισχύει κάτι τέτοιο», ανέφερε ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Π. Μαρινάκης, σημειώνοντας ότι ο πρωθυπουργός, Κ. Μητσοτάκης, έχει αναρρώσει και γι΄αυτό θα γίνει σήμερα το Υπουργικό Συμβούλιο, στο πλαίσιο του οποίου θα συζητηθεί και το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια.
Ο κ Μαρινάκης μιλώντας στον ΑΝΤ1 ανέφερε για τον Μάκη Βορίδη και τις εξελίξεις για όσους υπουργούς αντιτεθούν στη σχετική διάταξη ότι «ο Πρωθυπουργός είπε ότι οι υπουργοί έχουν αυξημένη ευθύνη από την ώρα που θα εγκριθεί το νομοσχέδιο. Θα δούμε τις εξελίξεις. Είναι σημαντική διαδικασία, η ΝΔ και η Κυβέρνηση βγαίνει θωρακισμένη, ακολουθώντας την διαδικασία που ακολούθησε σε όλα τα νομοσχέδια».
Με φόντο την αντίθεση της Εκκλησίας και τις αποφάσεις της ιεράς Συνόδου, ο κ. Μαρινάκης επανέλαβε πως «έχουμε απόλυτο σεβασμό στις απόψεις της Εκκλησίας, είναι διαχρονικός ο σεβασμός αυτός. Ειδικά στις τελευταίες κρίσεις, η Εκκλησία έπαιξε σημαντικό ρόλο στην στήριξη της κοινωνίας. Από εκεί και πέρα, η κυβέρνηση έχει την εκτελεστική εξουσία και φέρνει νομοσχέδια και ψηφίζουν οι βουλευτές».
Ξεκαθάρισε δε, πως «δεν θα μπαίναμε ποτέ σε αντιπαράθεση με την Εκκλησία», έχει κάθε δικαίωμα να έχει την άποψή της, έχουμε Δημοκρατία, ο καθένας εκφράζει ελεύθερα την άποψη του. Εκφράζει μια άποψη η Εκκλησία. Πολλές φορές στην δημοκρατία πρέπει να πάρεις αποφάσεις για μια κατηγορία πολιτών και για τα δικαιώματα τους».
«Δεν κάνουμε κάτι που παραβιάζει τον πυρήνα της οικογένειας. Δεν θέλουμε ένα παιδί να μεγαλώνει με έναν ορατό και έναν αόρατο γονέα. Ρυθμίζουμε μια πραγματικότητα που υπάρχει στην κοινωνία, υπάρχουν δύο άνδρες και δύο γυναίκες που μεγαλώνουν παιδιά που αντιμετωπίζονται ως παιδιά κατώτερου θεού, εμείς θέλουμε να πάμε παρακάτω», όπως είπε.

Τα θέματα του Υπουργικού

Τα θέματα της συνεδρίασης του Υπουργικού Συμβουλίου, είναι:

-Παρουσίαση από τον Υπουργό Επικρατείας 'Ακη Σκέρτσο του νομοσχεδίου για την ισότητα στον πολιτικό γάμο,
-Παρουσίαση από τον Υπουργό Δικαιοσύνης Γιώργο Φλωρίδη και τον Υφυπουργό Γιάννη Μπούγα του νομοσχεδίου για τον δικαστικό χάρτη,
-Παρουσίαση από τον Υπουργό Εξωτερικών Γιώργο Γεραπετρίτη και τον Υφυπουργό Γιώργο Κώτσηρα του Στρατηγικού Σχεδίου για τον Απόδημο Ελληνισμό,
-Παρουσίαση από τον Υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης Δημήτρη Παπαστεργίου του νομοσχεδίου για τα μέτρα εφαρμογής του Κανονισμού (ΕΕ) 2022/2065 σχετικά με την ενιαία αγορά ψηφιακών υπηρεσιών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης