Τελευταία Νέα
Πολιτική

Τσιόδρας για γάμο ομόφυλων: Εκτός απροόπτου, Τετάρτη 24/1 το Υπουργικό Συμβούλιο - Αντιληπτές οι αντιδράσεις της Εκκλησίας

Τσιόδρας για γάμο ομόφυλων: Εκτός απροόπτου, Τετάρτη 24/1 το Υπουργικό Συμβούλιο - Αντιληπτές οι αντιδράσεις της Εκκλησίας
"H Κυβέρνηση είναι εκείνη που νομοθετεί «για το καλό όλων»", τόνισε ο Δ. Τσιόδρας
Εκτός απροόπτου, το Υπουργικό Συμβούλιο υπό τον Πρωθυπουργό, Κ. Μητσοτάκη, θα συνεδριάσει την Τετάρτη 24/1, θα ληφθούν οι τελικές αποφάσεις και ακολούθως, θα τεθεί σε δημόσια διαβούλευση το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια, πριν εισαχθεί στην Βουλή για επεξεργασία και ψήφισή του στα μέσα Φεβρουαρίου, όπως ανέφερε ο Διευθυντής του Γραφείου Τύπου του Πρωθυπουργού, Δ. Τσιόδρας.
Ο κ. Τσιόδρας μιλώντας στον ΑΝΤ1 σχετικά με το νομοσχέδιο για τον γάμο και την τεκνοθεσία από ομόφυλα ζευγάρια, τόνισε ότι δεν υπάρχει αλλαγή στον αρχικό σχεδιασμό του Μαξίμου για την νομοθετική ρύθμιση, αλλά πως υπήρξε μικρή αναβολή στο Υπουργικό Συμβούλιο λόγω της ασθένειας του Κ. Μητσοτάκη.
Σχολιάζοντας τις αντιδράσεις της Εκκλησίας, επανέλαβε ότι είναι αντιληπτές, ξεκαθαρίζοντας εκ νέου ότι η Κυβέρνηση είναι εκείνη που νομοθετεί «για το καλό όλων».

Για επιστολική ψήφο

Με αφορμή τις αντιδράσεις για την τροπολογία που αφορά στην επέκταση της επιστολικής ψήφου στις εθνικές εκλογές, μετά από την αρχική ευρεία συναίνεση που αφορούσε τις ευρωεκλογές και τα δημοψηφίσματα, ο κ. Τσιόδρας εξήγησε ότι υπήρχε η τεχνική δυνατότητα να επεκταθεί η επιστολική ψήφος και στις εθνικές εκλογές και έτσι, ελήφθη η απόφαση να κατατεθεί η τροπολογία, αντί να έρθει σε δύο μήνες, όπως σημείωσε, νέα νομοθετική διάταξη με παρεμφερές περιεχόμενο με αυτό που συζητείται ήδη στην Ολομέλεια της Βουλής.
Ο κ. Τσιόδρας μιλώντας για το ίδιο θέμα στον ΣΚΑΪ 100,3 ξεκαθάρισε πως «η πρόταση που ήρθε χθες αφορά μόνον στους απόδημους Έλληνες και όχι τους Έλληνες του εσωτερικού» και πρόσθεσε πως  «υπήρχαν κάποια τεχνικά προβλήματα, αλλά από τη στιγμή που υπήρξε διαβεβαίωση από το υπουργείο Εσωτερικών ότι τα θέματα αυτά μπορούν να επιλυθούν και από τη στιγμή που υπήρξε συναίνεση για τις ευρωεκλογές, δεν είδαμε το λόγο να μην υπάρξει επέκταση και για τις εθνικές εκλογές».
Σχολιάζοντας τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν, ο κ. Τσιόδρας χαρακτήρισε υποκριτική η στάση της αντιπολίτευσης, λέγοντας χαρακτηριστικά πως «νομίζω ότι επι της ουσίας διαφωνεί, όχι τώρα επειδή ήρθε η συγκεκριμένη τροπολογία». Κατέληξε ότι το νομοσχέδιο μπορεί να ψηφιστεί επί της αρχής και στη συγκεκριμένη τροπολογία, εάν κάποιος διαφωνεί, να καταψηφίσει.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης