Τελευταία Νέα
Πολιτική

Μαρινάκης για γάμο ομόφυλων: Εντός εβδομάδας το Υπουργικό Συμβούλιο - Απόλυτος σεβασμός στην Εκκλησία, εμείς εφαρμόζουμε το πρόγραμμά μας

Μαρινάκης για γάμο ομόφυλων: Εντός εβδομάδας το Υπουργικό Συμβούλιο - Απόλυτος σεβασμός στην Εκκλησία, εμείς εφαρμόζουμε το πρόγραμμά μας
"Aπόλυτος σεβασμός στην Εκκλησία που διαχρονικά είχε μία στάση διατήρησης της κοινωνικής συνοχής. Είναι σεβαστές οι απόψεις της. Εμείς εφαρμόζουμε το πρόγραμμά μας με το οποίο έχουμε εκλεγεί από τους Έλληνες πολίτες", τόνισε εκ νέου ο Π. Μαρινάκης
Μέσα στην εβδομάδα θα συνεδριάσει του υπουργικό συμβούλιο, μετά τη σημερινή αναβολή λόγω της ασθένειας του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, του οποίου το ταξίδι στις ΗΠΑ δεν θα γίνει, όπως ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Π. Μαρινάκης.
Ο κ. Μαρινάκης μιλώντας στον ΣΚΑΪ για το νομοσχέδιο για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών και τις αντιδράσεις εντός της ΝΔ, σημείωσε πως «έχουμε μια σημαντική συνεδρίαση υπουργικού συμβουλίου, το μηνιαίο, με κορυφαία παρέμβαση για μένα ο χάρτης δικαστηρίων, ένα εκ των θεμάτων που θα συζητηθούν. Το νομοσχέδιο για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών είναι ζήτημα δικαιωμάτων και ο πρωθυπουργός απάντησε ότι όσοι συμμετέχουν στο υπουργικό συμβούλιο έχουν αυξημένη θεσμική υποχρέωση. Δεν πρέπει να προκαταλαμβάνουμε τη στάση ενός βουλευτή καταρχάς, θα δούμε πρώτα πως θα τοποθετηθούν οι υπουργοί μετά την αρχική εισήγηση, ποια θα είναι η στάση. Είναι απόφαση του πρωθυπουργού ποιος είναι ικανός να είναι στο υπουργικό συμβούλιο. Προσωπικά θεωρώ ότι όταν συμμετέχεις σε ένα σύνολο, στηρίζεις τις αποφάσεις».
Σχολιάζοντας την αντίδραση της Εκκλησίας, επανέλαβε «απόλυτος σεβασμός στην Εκκλησία που διαχρονικά είχε μία στάση διατήρησης της κοινωνικής συνοχής. Είναι σεβαστές οι απόψεις της. Εμείς εφαρμόζουμε το πρόγραμμά μας με το οποίο έχουμε εκλεγεί από τους Έλληνες πολίτες με ένα ποσοστό μεγαλύτερο από τις προηγούμενες φορές παρά τα δύσκολα χρόνια εισαγόμενων κρίσεων. Υπάρχει εκτελεστική και νομοθετική εξουσία».

Για επιστολική ψήφο

Με αφορμή την τροπολογία που κατέθεσε το προηγούμενο 24ωρο η υπουργός Εσωτερικών ,Ν.Κεραμέως για επέκταση της επιστολικής ψήφου στις εθνικές εκλογές, ο κ. Μαρινάκης είπε ότι «η πρόθεσή μας να επεκταθεί το δικαίωμα της επιστολικής ψήφου στους εκλογείς του εξωτερικού είχε εκφρασθεί για όταν ωριμάσουν οι συνθήκες και αυτό έγινε όταν το νομοσχέδιο συγκέντρωσε 230 ψήφους, κάτι πρωτόγνωρο για τα ελληνικά δεδομένα».
Σχετικά με τις αντιδράσεις της αντιπολίτευσης που έκανε λόγο για αιφνιδιασμό, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε ότι «προϋπήρξε εκτενής διαβούλευση για την επιστολική ψήφο για τα τεχνικά ζητήματα και το αδιάβλητο της διαδικασίας, επίσης έρχεται σε έναν ουδέτερο χρόνο και η τροπολογία κατατέθηκε στην αρχή της συζήτησης. Επιτέλους, συμφωνούμε ότι η επιστολική ψήφος είναι καλό για τους κατοίκους του εξωτερικού και είδαμε ότι βρέθηκε η πλειοψηφία των 200 ψήφων, γιατί να χαθεί η ευκαιρία».
«Εμείς θέλουμε να κάνουμε πράξη τις μεταρρυθμίσεις που έχει ανάγκη ο τόπος και δεν έχουν κομματικό πρόσημο. Όταν πιστεύεις στην επιστολική ψήφο, την πιστεύεις συνολικά. Το πρώτο βήμα είναι οι ευρωεκλογές και το δεύτερο, οι εθνικές για τους εκλογείς του εξωτερικού», κατέληξε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης