Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κατρίνης - ΠΑΣΟΚ: Πολιτικός τυχοδιωκτισμός η τροπολογία Κεραμέως - Από μηδενική βάση η συζήτηση για την επιστολική ψήφο

Κατρίνης - ΠΑΣΟΚ: Πολιτικός τυχοδιωκτισμός η τροπολογία Κεραμέως - Από μηδενική βάση η συζήτηση για την επιστολική ψήφο
Τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ θεωρούν ότι η κατάθεση τροπολογίας από την κυρία Κεραμέως εμπεριέχει το στοιχείο του εμπαιγμού των κομμάτων
Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση για την ξαφνική κατάθεση τροπολογίας από την υπουργό Εσωτερικών, Νίκη Κεραμέως για την επιστολική ψήφο και στις εθνικές εκλογές εξαπολύει το ΠΑΣΟΚ, μέσω του εκπροσώπου του Μιχάλη Κατρίνη, ο οποίος τονίζει ότι η συζήτηση για τη στάση του κόμματός του ξεκινά από μηδενική βάση.
«Είναι σαφές ότι πριν την ομιλία της Υπουργού υπήρξε μια συζήτηση και μία στάση με συγκεκριμένα δεδομένα και πως μετά την ομιλία της Υπουργού ξεκινά μια άλλη συζήτηση από μηδενική βάση», τονίζει χαρακτηριστικά ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, προαναγγέλλοντας ακόμη και την απόσυρση του «ναι» που είπαν οι βουλευτές της Χαριλάου Τρικούπη, όταν η συζήτηση αφορούσε στη ψήφιση νόμου για την επιστολική ψήφο στις προσεχείς ευρωεκλογές.
Όμως η κυρία Κεραμέως επέκτεινε τη ρύθμιση με τροπολογία- «ξαφνικά, αποφάσισε ότι οι διατάξεις ισχύουν και για τις βουλευτικές εκλογές, χωρίς διαβούλευση, χωρίς καμία ενημέρωση», επισημαίνει ο κ. Κατρίνης εξαπολύοντας πυρά στο Μέγαρο Μαξίμου:
«Η κυβέρνηση που αυτοδιαφημίζεται ως “μεταρρυθμιστική”, στο νομοσχέδιο που κατέθεσε προέβλεπε ρητά ότι οι διατάξεις για την επιστολική ψήφο που περιλαμβάνονται, δεν ισχύουν για τις βουλευτικές εκλογές. Και το έκανε, γιατί αυτό που τη διακρίνει, είναι ο πολιτικός τυχοδιωκτισμός και χρησιμοποιεί τη συναίνεση σε ένα σοβαρό ζήτημα για μικροκομματικό όφελος».
Ω γνωστόν η τροπολογία που αφορά στις εθνικές εκλογές απαιτεί την ψήφο τουλάχιστον 200 Βουλευτών για να ισχύσει σύμφωνα με τις επιταγές του Συντάγματος.
Στελέχη του ΠΑΣΟΚ θεωρούν ότι η κατάθεση τροπολογίας από την κυρία Κεραμέως εμπεριέχει το στοιχείο του εμπαιγμού των κομμάτων, όπως του ΠΑΣΟΚ, που συναίνεσαν και ψήφισαν «ναι» επί της αρχής.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης