Τελευταία Νέα
Πολιτική

Μαρινάκης: Αμφίβολη η επίσκεψη του πρωθυπουργού στις ΗΠΑ λόγω νόσησής του με γρίπη

Μαρινάκης: Αμφίβολη η επίσκεψη του πρωθυπουργού στις ΗΠΑ λόγω νόσησής του με γρίπη
"Δεν έχουμε καμία διάθεση αντιπαράθεσης με την Εκκλησία, δεν θα κάνουμε δημοψήφισμα για ένα ζήτημα, που άπτεται των ανθρωπίνων δικαιωμάτων" ανέφερε ο Π. Μαρινάκης
Σχετικά Άρθρα
«Ο πρωθυπουργός αμέσως μετά το Davos διεγνώσθη θετικός στην γρίπη Α Η1Ν1 και παραμένει σπίτι του. Η επικείμενη επίσκεψη του στις ΗΠΑ καθίσταται αμφίβολη, εώς πολύ δύσκολο να γίνει. Εφ όσον χρειαστεί, ο πρωθυπουργός θα συμμετάσχει σε τηλεδιασκέψεις, ενώ για τις επόμενες ώρες θα επαναξιολογείται το πρωθυπουργικό πρόγραμμα με βάση την πορεία της γρίπης», ανέφερε σχετικά ο υφυπουργός παρά των πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Π. Μαρινάκης, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.
Σχετικά με τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου την Τρίτη 23/1, ο κ. Μαρινάκης ξεκαθάρισε πως «εάν η συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου δεν γίνει αύριο θα υπάρξει μία ολιγοήμερη αναβολή του, σε κάθε περίπτωση θα ενημερωθείτε».
Κληθείς να σχολιάσει τη στάση των γαλάζιων βουλευτών και των μελών του Υπουργικού Συμβουλίου, αφού υπενθύμισε τα περί αυξημένης θεσμικής υποχρέωσης που συνοδεύουν τις αποφάσεις των υπουργών ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, μεταξύ άλλων, είπε «ας μην προκαταλάβουμε τα γεγονότα, ούτε και τις αποφάσεις του πρωθυπουργού. Εμάς μας ενδιαφέρει να συζητηθεί το συγκεκριμένο νομοσχέδιο στο Υπουργικό Συμβούλιο, αλλά και να εξηγήσουμε γιατί είναι σημαντικό. Μας ενδιαφέρουν οι μεγάλες αλλαγές, που έχει ανάγκη ο τόπος για να φύγει η χώρα μπροστά, αλλά και τα καθημερινά προβλήματα των πολιτών.
Αναφορικά με τη στάση της Εκκλησίας της Ελλάδος σε ό,τι αφορά νομοσχέδιο για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών, ο κ. Μαρινάκης υπογράμμισε τον διαχρονικό σεβασμό της κυβέρνησης στην Εκκλησία και τις απόψεις της, σημειώνοντας ότι η Εκκλησία στήριξε την ελληνική κοινωνία σε πολύ δύσκολες στιγμές. «Ακούμε τις απόψεις της με σεβασμό από εκεί και πέρα, όμως, υπάρχει η εκτελεστική και η νομοθετική εξουσία. Η κυβέρνηση εισηγείται τα νομοσχέδια. Δεν έχουμε καμία διάθεση αντιπαράθεσης με την Εκκλησία, δεν θα κάνουμε δημοψήφισμα για ένα ζήτημα, που άπτεται των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Αυτό που νομοθετούμε είναι σωστό και δίκαιο. Πρόκειται για μία πραγματικότητα, στην οποία δεν μπορούμε να κλείνουμε τα μάτια», τόνισε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης