Τελευταία Νέα
Πολιτική

Μήνυμα Δένδια: Ο στρατός να είναι απολύτως έτοιμος το 2030 για τις προκλήσεις των καιρών

Μήνυμα Δένδια: Ο στρατός να είναι απολύτως έτοιμος το 2030 για τις προκλήσεις των καιρών
Οι απειλές μεγεθύνονται, τα προβλήματα πολλαπλασιάζονται, δημιουργούνται νέες προκλήσεις είπε ο κ.Δένδιας
Την ανάγκη οι ελληνικές ένοπλες δυνάμεις να εξελιχθούν και να είναι απολύτως έτοιμες το 2030 έτσι ώστε να αντιμετωπίσουν τις προκλήσεις των καιρών επισήμανε ο υπουργός Άμυνας, Νίκος Δένδιας, ο οποίος παρευρέθη στην τελετή παράδοσης-παραλαβής διοίκησης της 1ης Στρατιάς που πραγματοποιήθηκε σήμερα στη Λάρισα.
Η τελετή πραγματοποιήθηκε με τη δέουσα επισημότητα στον αύλειο χώρο του Στρατοπέδου της 1ης Στρατιάς, όπου ο αντιστράτηγος και απελθών διοικητής Ιωάννης Τσιόπλος παρέδωσε τα ηνία στον αντιστράτηγο Δημόκριτο Κωνσταντάκο.
Στον σύντομο χαιρετισμό του, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας μίλησε για την προσφορά των Ενόπλων Δυνάμεων συνολικά αλλά και κατά την πρόσφατη κρίση με τις πλημμύρες στη Θεσσαλία, ενώ αναφέρθηκε στο μεταβατικό, στάδιο στο οποίο βρίσκονται οι Ένοπλες Δυνάμεις σημειώνοντας πως «πρέπει να εξελιχθούν», ώστε να ανταποκριθούν στις προκλήσεις με χρονικό ορίζοντα το 2030.
«Ο ελληνικός στρατός απέδειξε τον διττό του ρόλο.
Υπερασπιστής της πατρίδας και συγχρόνως συμπαραστάτης της κοινωνίας στη δυσχερέστατη στιγμή.
Οι Ένοπλες Δυνάμεις πρέπει να εξελιχθούν και το 2030 να είναι απολύτως έτοιμες να αντιμετωπίσουν τις προκλήσεις καιρών που τα μεταβάλλουν όλα γύρω μας, μεγεθύνουν τις απειλές, πολλαπλασιάζουν τα προβλήματα, δημιουργούν νέες προκλήσεις», τόνισε ο κ. Δένδιας.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης