Τελευταία Νέα
Πολιτική

Επίσπευση του ντροπιαστικού νομοσχεδίου για ομόφυλα ζευγάρια για να πέσουν οι τόνοι – Στρέφονται σε JP Morgan και Βρυξέλλες

Επίσπευση του ντροπιαστικού νομοσχεδίου για ομόφυλα ζευγάρια για να πέσουν οι τόνοι – Στρέφονται σε JP Morgan και Βρυξέλλες
Οι βουλευτές που είτε θα απέχουν είτε θα καταψηφίσουν δεν θα είναι πάνω από 40-45 ενώ μία βάση γύρω στα 100 κοινοβουλευτικά στελέχη της ΝΔ θα υπερψηφίσουν το νομοσχέδιο
(upd) Με την παραδοχή ότι η Νέα Δημοκρατία του Κυριάκου Μητσοτάκη έχει κυριαρχήσει στην πολιτική σκηνή επειδή η βάση της έχει μετατοπιστεί πλέον στο Κέντρο φεύγοντας από την παραδοσιακή δεξιά «μήτρα», ο Πρωθυπουργός είναι έτοιμος και σίγουρος ότι το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια θα περάσει από την ελληνική Βουλή στις αρχές Φεβρουαρίου χωρίς μεγάλες απώλειες.
Θα έχει περάσει πρώτα από το υπουργικό συμβούλιο της Τρίτης (23 Ιανουαρίου 2024).
«Να τελειώνουμε» λένε σημαίνοντα στελέχη του Μαξίμου θεωρώντας ότι η επίσπευσή του θα κλείσει πιο γρήγορα την πληγή που έχει ανοίξει στη ΝΔ.
Και όχι μόνο διότι τελικά το νομοσχέδιο έχει γίνει αιτία να έχουμε μίνι κρίση και στο ΠΑΣΟΚ του Ανδρουλάκη.
Ενώ στο ΣΥΡΙΖΑ, το δράμα των Σπετσών αποτυπώνει ότι το κόμμα βρίσκεται σε ένα παράλληλο πολιτικό σύμπαν, την ώρα που η κυβερνητική ατζέντα βρίσκεται αλλού.

40-45 θα απόσχουν ή θα καταψηφίσουν

Οι τελευταίες πληροφορίες θέλουν ότι οι βουλευτές που είτε θα απέχουν είτε θα καταψηφίσουν δεν θα είναι πάνω από 40-45 ενώ μία βάση γύρω στα 100 κοινοβουλευτικά στελέχη της ΝΔ θα υπερψηφίσουν το νομοσχέδιο.
Την ίδια ώρα, φαίνεται ότι ο Μάκης Βορίδης «μαζεύει» την αρνητική του στάση και οδεύει στην αποχή, όπως και άλλα κυβερνητικά στελέχη.
Μαζί με τις ψήφους της αντιπολίτευσης είναι σίγουρο ότι ο γάμος για τα ομόφυλα ζευγάρια θα είναι νόμος του κράτους σύντομα και μετά το Μέγαρο Μαξίμου θα ασχοληθεί με τις επόμενες κυβερνητικές πρωτοβουλίες.

4 νομοσχέδια και ανακοινώσεις για το δημογραφικό

Πρώτον, το νομοσχέδιο για το νέο ποινικό κώδικα και την επιτάχυνση της Δικαιοσύνης το οποίο θεωρείται ότι κατά τι πιο συντηρητικό αφού αυξάνει τις ποινές στα αδικήματα και κάνει πιο εύκολη την φυλάκιση ακόμα και για πολύ μικρά αδικήματα.
Δεύτερον, το νομοσχέδιο για τα μη κρατικά Πανεπιστήμια το οποίο θεωρείται σημαντικό για την προσέλκυση ξένων ιδρυμάτων στην ελληνική επικράτεια που θα κρατήσουν τους έλληνες φοιτητές στην Ελλάδα και θα αυξήσουν το ΑΕΠ.
Τρίτον, το νομοσχέδιο για την οπαδική βία το οποίο αναμένεται να έρθει σύντομα στην Βουλή και κάνει πολύ αυστηρή την έναρξη επεισοδίων στα γήπεδα.
Τέταρτον, το νομοσχέδιο για τις πολεοδομικές παραβάσεις που θα βάλει ένα τέλος στη γενικότερη ανομία στη δόμηση εκτός σχεδίου.
Παράλληλα, η κυβέρνηση προσανατολίζεται άμεσα να φέρει νέες ρυθμίσεις για δύο σημαντικά ζητήματα που ταλανίζουν την κοινωνία. Το δημογραφικό πρόβλημα που έχει αρχίσει και γίνεται πολύ έντονο και η κυβέρνηση θέλει να δώσει άμεσα μηνύματα ότι νοιάζεται για την πυρηνική ελληνική οικογένεια παράλληλα με το ενδιαφέρον της για τα ομόφυλα ζευγάρια. Οι ανακοινώσεις θα γίνουν σήμερα στο υπουργείο Οικονομικών. Ενώ επίκεινται και νέα μέτρα για την ακρίβεια.

Βαρύ πρόγραμμα ταξιδιών σε Αμερική και Βρυξέλλες

Το επόμενο διάστημα, πέρα από τα νομοσχέδια, το Μαξίμου θέλει να συγκρατήσει την δημοσιότητα που θα λάβουν οι διαφωνίες γύρω από το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια.
Σε αυτό θα βοηθήσει, πιστεύουν, το βαρύ πρόγραμμα του Πρωθυπουργού στο εξωτερικό.
Πάντως, το ταξίδι του πρωθυπουργού για τις ΗΠΑ στις 24 Ιανουαρίου για το επενδυτικό συνέδριο της JP Morgan ακυρώθηκε λόγω ασθένειας του ίδιου, με γρίπη.
Αναμένεται αναπρογραμματισμός.
Μετά τις ΗΠΑ, έρχεται η Σύνοδος Κορυφής όπου θα έχουμε νέο γύρο αντιθέσεων γύρω από τον ευρωπαϊκό προϋπολογισμό με τον Orban να έχει μπλοκάρει την ψήφισή του.

Σωτήρης Πίκουλας
sotirispikoulas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης