Τελευταία Νέα
Πολιτική

Στις Βρυξέλλες τη Δευτέρα 22/1 ο Γεραπετρίτης για το Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ – Στο επίκεντρο η Μέση Ανατολή

Στις Βρυξέλλες τη Δευτέρα 22/1 ο Γεραπετρίτης για το Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ – Στο επίκεντρο η  Μέση Ανατολή
Ο Γ. Γεραπετρίτης θα συναντηθεί με την Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Roberta Metsola
Σχετικά Άρθρα
Για τις Βρυξέλλες αναχωρεί σήμερα, Κυριακή 21/1 ο Υπουργός Εξωτερικών, Γ. Γεραπετρίτης, προκειμένου τη Δευτέρα 22/1 να συμμετάσχει στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων (ΣΕΥ) της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Κύριο αντικείμενο του ΣΕΥ θα είναι η κατάσταση στη Μέση Ανατολή.
Στο πρώτο μέρος των εργασιών του Συμβουλίου έχει προσκληθεί να συμμετάσχει ο Υπουργός Εξωτερικών του Ισραήλ.
Στο δεύτερο μέρος τω εργασιών, οι Υπουργοί Εξωτερικών της Αιγύπτου, της Ιορδανίας και της Σαουδικής Αραβίας, καθώς και ο Γενικός Γραμματέας του Αραβικού Συνδέσμου. Στην τρίτη κατά σειρά συνεδρίαση θα παραστεί ο Παλαιστίνιος Υπουργός Εξωτερικών.
Η ημερήσια διάταξη του ΣΕΥ περιλαμβάνει, επίσης, τον πόλεμο στην Ουκρανία και τις εξελίξεις στις σχέσεις Αρμενίας-Αζερμπαϊτζάν.
Πριν την έναρξη του Συμβουλίου θα πραγματοποιηθεί πρόγευμα εργασίας των Υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ με τον Υπουργό Εξωτερικών της Αιγύπτου.

Το 10ο Συμβούλιο Σύνδεσης ΕΕ-Αιγύπτου στις 23/1 - Συνάντηση με Metsola

Την Τρίτη 23 Ιανουαρίου θα συγκληθεί το 10ο Συμβούλιο Σύνδεσης ΕΕ-Αιγύπτου, στο οποίο θα συμμετάσχει ο κ. Γεραπετρίτης.
Ο κ. Γεραπετρίτης, μετά τη λήξη του Συμβουλίου, αναμένεται να συναντηθεί με την Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Roberta Metsola.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης