Τελευταία Νέα
Πολιτική

Δημητροκάλλης: Κυβερνητική αδιαφορία στην πρόληψη των φυσικών καταστροφών

Δημητροκάλλης: Κυβερνητική αδιαφορία στην πρόληψη των φυσικών καταστροφών
Για διαχρονική ανεπάρκεια και αναποτελεσματικότητα του κρατικού μηχανισμού που είναι αποτέλεσμα των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ έκανε λόγο ο Γ. Δημητροκάλλης
Για την ψήφιση του μνημονίου συνεργασίας Ελλάδας-Πορτογαλίας σε θέματα που άπτονται της πολιτικής προστασίας τοποθετήθηκε ο γραμματέας της κοινοβουλευτικής ομάδας «Σπαρτιάτες», Γ. Δημητροκάλλης, στην Ολομέλεια της Βουλής , σημειώνοντας αρχικά πως είναι θετικός στη συνέχιση της τάσης διακρατικών συμφωνιών για την αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών.
Στην συνέχεια ο βουλευτής 'Α Ανατολικής Αττικής τόνισε πως η Νέα Δημοκρατία δεν πρέπει να νομίζει ότι με συμφωνίες μεταξύ κρατών και με ένα νομοσχέδιο «αναδιοργάνωσης της πολιτικής προστασίας» όπως το ονόμασε, στο οποίο απλά δημιουργούνται 5-6 όργανα επιπλέον, θα καλυφθεί η διαχρονική ανεπάρκεια και αναποτελεσματικότητα του κρατικού μηχανισμού που είναι αποτέλεσμα των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ.
«Αλήθεια δεν προβληματίζει κανένα πως ενώ έχουμε τα περισσότερα πυροσβεστικά εναέρια μέσα και οχήματα στην Ευρώπη, φέτος το 41,9% της συνολικής καμένης έκτασης όλων των κρατών της ΕΕ, ανήκει στην χώρα μας. Μια τόσο μικρή χώρα με ένα τόσο μεγάλο αρνητικό ρεκόρ. Μήπως είναι μια απόδειξη ότι υστερούμε στο κομμάτι της πρόληψης;» αναρωτήθηκε χαρακτηριστικά και συνέχισε λέγοντας πως «πρέπει επιτέλους να αλλάξουμε τον τρόπο που αντιμετωπίζουμε τα δάση, δεν είναι δυνατόν σε όλη την Ευρώπη να επιτρέπεται η δημιουργία υποδομών, δρόμων ακόμα και σε εθνικούς δρυμούς, ώστε να είναι εφικτή η προστασία τους και εδώ να θεωρούμε πως τα δάση είναι κάτι που δεν πρέπει να αγγιχθεί παρά μόνο όταν υπάρχει κέρδος και μιλάω για τις αμέτρητες ανεμογεννήτριες που έχουν φυτρώσει παντού πλέον».
Ο κ. Δημητροκάλλης ολοκλήρωσε την ομιλία του καταγγέλλοντας την κυβερνητική πολιτική «καθυστερείτε αδικαιολόγητα δασικούς και αντιπλημμυρικούς χάρτες, και προσπαθείτε επίμονα να περάσετε από το ΣτΕ αντισυνταγματικά σχέδια πόλεων με δασικές εκτάσεις. Εγκληματείτε κατά του φυσικού περιβάλλοντος όπως όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις στο όνομα του κέρδους και της αρπαχτής. Χρειαζόμαστε πολλά παραπάνω από διακρατικές συνεργασίες και κυρίως πολιτική βούληση για να μπορέσουμε να εξασφαλίσουμε την βιωσιμότητα και την ασφάλεια του περιβάλλοντος στο μέλλον».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης