Τελευταία Νέα
Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ προς κυβέρνηση: Έχουν πιστοποιητικά ασφαλείας 14 αεροδρόμια της χώρας ή ...«πετάμε και όπου βγει;»

ΣΥΡΙΖΑ προς κυβέρνηση: Έχουν πιστοποιητικά ασφαλείας 14 αεροδρόμια της χώρας ή ...«πετάμε και όπου βγει;»
Δημοσιεύματα του Τύπου αναφέρουν ότι 14 αεροδρόμια της Ελλάδας δεν διαθέτουν πιστοποιητικά ασφαλείας
Παρέμβαση του ΣΥΡΙΖΑ για το θέμα της ασφαλείας αεροδρομίων της χώρας μετά από σχετικό δημοσίευμα ότι 14 εξ αυτών δεν διαθέτουν πιστοποιητικό.
Προκαλείται έντονη ανησυχία για το ενδεχόμενο «πετάμε κι όπου βγει;» επισημαίνει σε δήλωσή του ο τομεάρχης Υποδομών και Μεταφορών της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, βουλευτής Ηρακλείου, Χάρης Μαμουλάκης.
«Έντονο προβληματισμό προκαλεί η είδηση ότι 14 αεροδρόμια της χώρας, 10 πολιτικά, μεταξύ των οποίων του Ηρακλείου, των Ιωαννίνων, της Χίου και της Αλεξανδρούπολης και 4 στρατιωτικά, παραμένουν χωρίς πιστοποιητικά ασφαλείας.
Η δε άρνηση του Υπουργείου Υποδομών & Μεταφορών να απαντήσει με ξεκάθαρο τρόπο, εντείνει ακόμα περισσότερο την ανησυχία.
Καλούμε τον αρμόδιο Υπουργό να ξεκαθαρίσει τι πραγματικά συμβαίνει και περιμένουμε μια μονολεκτική, ξεκάθαρη απάντηση: Διαθέτουν ή όχι πιστοποιητικά ασφαλείας αυτά τα 14 αεροδρόμια της χώρας;», σημειώνει ο κ. Μαμουλάκης.
«Υπενθυμίζεται ότι το ζήτημα ήρθε στην επικαιρότητα όταν η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υποδομών & Μεταφορών κλήθηκε να απαντήσει στο θέμα της εφημερίδας ΑΥΓΗ, για το αν παραμένουν χωρίς πιστοποιητικά ασφαλείας τα 14 πολιτικά και στρατιωτικά αεροδρόμια για τα οποία συνεχίζει να μένει ανοιχτός ο φάκελος από την Κομισιόν για μη συμμόρφωση με τους ευρωπαϊκούς κανονισμούς ασφαλείας.
Η ηγεσία του Υπουργείου παραδέχτηκε πως πρόκειται για υπαρκτό θέμα και πως τα ζητήματα ασφαλείας δεν μπορεί να κρύβονται, αποφεύγοντας να απαντήσει καταφατικά στο θέμα της χορήγησης των πιστοποιητικών. Επανέλαβε, μάλιστα, ότι υπάρχει στενή συνεργασία και επαφή με τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Ασφάλειας (EASA) και πως έχει σημειωθεί πρόοδος, χωρίς ωστόσο πάλι να αποκριθεί θετικά πως έχουν αποκτήσει πλέον τα απαραίτητα ευρωπαϊκά πιστοποιητικά ασφαλείας τα 10 πολιτικά αεροδρόμια (μεταξύ των οποίων εκείνα των Ιωαννίνων, της Χίου, του Ηρακλείου, της Αλεξανδρούπολης) και τα 4 στρατιωτικά (Αράξου, Καλαμάτας, Νέας Αγχιάλου και Σκύρου)», αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης