Τελευταία Νέα
Πολιτική

Θεμιστοκλέους από Θεσσαλονίκη: Προχωράνε οι διαδικασίες για 10.000 προσλήψεις στον τομέα της Υγείας - Μέσα στο 2024 οι 6.500

Θεμιστοκλέους από Θεσσαλονίκη: Προχωράνε οι διαδικασίες για 10.000 προσλήψεις στον τομέα της Υγείας - Μέσα στο 2024 οι 6.500
"Δεν μπορούν να λυθούν τα προβλήματα από τη μία μέρα στην άλλη, αλλά υπάρχει ένα πολύ συντονισμένο σχέδιο όσον αφορά τις προσλήψεις και διάφορες κινήσεις, ώστε να γίνει το ΕΣΥ πιο ελκυστικό»", τόνισε ο Μ. Θεμιστοκλέους
«Προχωράνε οι διαδικασίες για τις 10.000 προσλήψεις στον τομέα της Υγείας, εκ των οποίων οι 6.500 θα γίνουν εντός του 2024, όπως έχει ανακοινώσει ο Πρωθυπουργός. Από αυτές, περισσότερες από 1.500 αφορούν γιατρούς και ήδη είμαστε στη διαδικασία που έχουν ξεκινήσει οι προκηρύξεις», δήλωσε από τη Θεσσαλονίκη ο Υφυπουργός Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους.
Ο κ. Θεμιστοκλέους πραγματοποίησε επίσκεψη στο Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης «Άγιος Παύλος», καθώς και στη Μονάδα Ημερήσιας Νοσηλείας «Νίκος Κούρκουλος», όπου συνομίλησε με τις Διοικήσεις των νοσοκομείων και το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό.
Στο πλαίσιο της επίσκεψης του στο ΓΝΘ «Άγιος Παύλος» ο Υφυπουργός δήλωσε ότι «το νοσοκομείο «Άγιος Παύλος» διαδραμάτισε έναν πολύ σημαντικό ρόλο κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Ήδη έχει γίνει αναβάθμιση του εξοπλισμού από χρηματοδοτικά προγράμματα, θα γίνει και ενεργειακή αναβάθμιση του Νοσοκομείου καθώς και ανακαίνιση τμημάτων του Νοσοκομείου και των επειγόντων περιστατικών με πόρους που θα ξεπεράσουν τα 10 εκατομμύρια ευρώ. Επίσης, πολύ άμεσα θα υπάρξει από εμάς πρωτοβουλία για την αντιμετώπιση της έλλειψης προσωπικού – που αφορά κυρίως συγκεκριμένες ειδικότητες, ειδικά εδώ στη Θεσσαλονίκη, παθολόγους και αναισθησιολόγους- και στο πλαίσιο του ανοίγματος του επαγγέλματος αλλά και με άλλα κίνητρα. Παράλληλα προχωράνε οι διαδικασίες για τις 10.000 προσλήψεις στον τομέα της Υγείας, εκ των οποίων οι 6.500 θα γίνουν εντός του 2024, όπως έχει ανακοινώσει ο Πρωθυπουργός. Από αυτές, περισσότερες από 1.500 αφορούν γιατρούς και ήδη είμαστε στη διαδικασία που έχουν ξεκινήσει οι προκηρύξεις. Πριν από περίπου έναν μήνα είχαμε την προκήρυξη 230 θέσεων ιατρικού προσωπικού. Θα υπάρξει μέσα στις επόμενες 20 μέρες άλλη μία πολύ μεγάλη προκήρυξη ιατρικού προσωπικού και θα ακολουθήσουν τη διαδικασία του ΑΣΕΠ οι μεγάλες προκηρύξεις του νοσηλευτικού και λοιπού προσωπικού.
Χρειάζεται ένα πολύ συγκεκριμένο σχέδιο. Δεν μπορούν να λυθούν τα προβλήματα από τη μία μέρα στην άλλη, αλλά υπάρχει ένα πολύ συντονισμένο σχέδιο όσον αφορά τις προσλήψεις και διάφορες κινήσεις, ώστε να γίνει το ΕΣΥ πιο ελκυστικό».

Στη Μονάδα Ημερήσιας Νοσηλείας «Νίκος Κούρκουλος»

Επίσης, ο υφυπουργός επισκέφτηκε την αποκεντρωμένη Μονάδα Ημερήσιας Νοσηλείας «Νίκος Κούρκουλος», του «Θεαγένειου» Νοσοκομείου που ανακατασκευάστηκε και εξοπλίστηκε με δωρεά της Μαριάννας Λάτση προς το Αντικαρκινικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης «Θεαγένειο» και στεγάζεται σε κτιριακές εγκαταστάσεις της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας στην Πυλαία Θεσσαλονίκης.
Η Μονάδα με προσωπικό από το Α.Ν.Θ. «Θεαγένειο» εξυπηρετεί τουλάχιστον 35.000 ογκολογικούς ασθενείς ετησίως και κάθε μήνα πραγματοποιούνται 2.700 θεραπείες κατά μέσο και αποτελεί πρότυπο μονάδας νοσηλείας στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.
Ο κ. Θεμιστοκλέους ξεναγήθηκε στους χώρους της μονάδας και είδε από κοντά τη λειτουργία των ρομποτικών συστημάτων διάλυσης κυτταροστατικών φαρμάκων που είναι εγκατεστημένα και σε πλήρη εφαρμογή από το 2022. Σημειώνεται ότι αυτό το χρονικό διάστημα και μέχρι σήμερα εξυπηρετήθηκαν πάνω από 54.000 ογκολογικοί ασθενείς μέσω των δύο ρομποτικών συστημάτων της μονάδας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης