Τελευταία Νέα
Πολιτική

«Καλλιστεία» ψευδοπροοδευτισμού από Μητσοτάκη και Κασσελάκη - Μετά την ατζέντα ΛΟΑΤΚΙ+, ο διαχωρισμός Κράτους - Εκκλησίας

«Καλλιστεία» ψευδοπροοδευτισμού από Μητσοτάκη και Κασσελάκη - Μετά την ατζέντα ΛΟΑΤΚΙ+, ο διαχωρισμός Κράτους - Εκκλησίας
O Μητσοτάκης φέρνει ένα νομοσχέδιο για το γάμο και τεκνοθεσία των ομόφυλων ζευγαριών που κανονικά ποτέ δεξιό κόμμα δεν θα έφερνε
Σχετικά Άρθρα
Κυριάκος Μητσοτάκης και Στέφανος Κασσελάκης κινούν τα νήματα ανταγωνιζόμενος ο ένας τον άλλον στην προοδευτική ατζέντα, μία ατζέντα που ο καθένας για δικούς του λόγους θέλει να πιστωθεί.
Ο Μητσοτάκης για να εγκαθιδρυθεί στο χώρο του Κέντρου και των Κινημάτων και ο Κασσελάκης γιατί θέλει να κερδίσει το ΠΑΣΟΚ στο χώρο της Κεντροαριστεράς.

Μάχη εντυπώσεων για τα ΛΟΑΤΚΙ+

Έτσι λοιπόν, ο Μητσοτάκης φέρνει ένα νομοσχέδιο για το γάμο και τεκνοθεσία των ομόφυλων ζευγαριών που κανονικά ποτέ δεξιό κόμμα δεν θα έφερνε.
Μόνο ένα κεντροαριστερό κόμμα θα το έκανε αυτό.
Από την άλλη ο Στέφανος Κασσελάκης και ο ΣΥΡΙΖΑ, έπρεπε να απαντήσει, και έφερε ένα σχέδιο νόμου που είναι ακόμα πιο προοδευτικό από την ΝΔ, δηλαδή επιτρέπει και το γάμο και την τεκνοθεσία ακόμα και με τη «χρήση» παρένθετης μητέρας.

Επανέφερε το σχέδιο του Τσίπρα του 2018

Την επομένη, ο Στέφανος Κασσελάκης για να κερδίσει και άλλο χώρο στην Κεντροαριστερά έφερε στην επιφάνεια άλλο ένα αίτημα, διαχρονικό θα λέγαμε.
Τον διαχωρισμό Κράτους και Εκκλησίας.
Ουσιαστικά επαναφέρει μία πρόταση νόμου που είχε κάνει και ο Αλέξης Τσίπρας το 2018 αλλά ποτέ δεν προχώρησε.
Τότε ήταν αρνητικός ο Κυριάκος Μητσοτάκης.
Μην ξεχνάμε όμως, ότι ήταν στην αντιπολίτευση και δεν ήθελε να χάσει την παραδοσιακή δεξιά του βάση που τον βοήθησε να εκλεγεί το 2019.
Ούτε βέβαια το 2018 είχε σκέψεις για το πολιτικό γάμο και την τεκνοθεσία των ομόφυλων ζευγαριών… Αργότερα απέκτησε αυτή την ατζέντα για να επιβληθεί στο Κέντρο.

Ίδια πολιτική μήτρα για Μητσοτάκη-Κασσελάκη

Η αλήθεια είναι ότι Μητσοτάκης-Κασσελάκης έχουν ακριβώς την ίδια πολιτική ιδεολογία.
Και δεν είναι τυχαίο που ο Κασσελάκης υποστήριζε σε άρθρα τον Μητσοτάκη, ούτε είναι τελείως αβάσιμες οι φήμες ότι ο Μητσοτάκης ήθελε τον Κασσελάκη σε κυβερνητική θέση.
Και ίσως τώρα να εξυπηρετεί και τον Μητσοτάκη που ο Κασσελάκης θέτει στον δημόσιο λόγο το θέμα του διαχωρισμού Εκκλησίας – Κράτους καθώς υπάρχει η κοινοβουλευτική πλειοψηφία για να προχωρήσει και αυτό.

Ανύπαρκτο το ΠΑΣΟΚ σε θέσεις

Και στο θέμα του γάμου των ομόφυλων ζευγαριών, αν δεν ήταν ο ΣΥΡΙΖΑ και ένα πιο αριστερό κομμάτι του ΠΑΣΟΚ το νομοσχέδιο δεν θα περνούσε.
Ουσιαστικά ο Κασσελάκης λειτουργεί ως πατερίτσα του Μητσοτάκη να μοιραστούν ένα χώρο.
Το ΠΑΣΟΚ φυσικά είναι ανύπαρκτο σε θέσεις και ουσία.
Ενώ θα έπρεπε να είχε την πρωτοβουλία ως παλιά κυρίαρχη δύναμη στο χώρο του Κέντρου, δεν παίρνει θέση πουθενά.
Μητσοτάκης και Κασσελάκης έχουν ανοίξει μία μεγάλη ατζέντα που δημιουργεί δυσαρεστημένους στο δεξιό μέτωπο.
Όμως δεν φαίνεται να ενοχλεί κανέναν προς το παρόν καθώς δεν υπάρχει πρόσωπο ή κόμμα που να απορροφάει αυτή τη δυσαρέσκεια.
Μέχρι τώρα δηλαδή…

Μαξιμιλιανός
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης