Τελευταία Νέα
Πολιτική

Νικήτας Κακλαμάνης για ομόφυλα ζευγάρια: Όποιος δεν ψηφίζει νομοσχέδιο, παραιτείται - Εγώ θα υπερψηφίζω

Νικήτας Κακλαμάνης για ομόφυλα ζευγάρια: Όποιος δεν ψηφίζει νομοσχέδιο, παραιτείται - Εγώ θα υπερψηφίζω
Συγκεκριμένα, ο γαλάζιος βουλευτής τάχθηκε ξεκάθαρα κατά της αποχής από την διαδικασία
Την ώρα που ο γάμος των ομόφυλων ζευγαριών προκαλεί τριγμούς τόσο στην κυβέρνηση όσο και στα τα κόμματα της αντιπολίτευσης, ο έμπειρος βουλευτής της ΝΔ και πρώην αντιπρόεδρος της Βουλής, Νικήτας Κακλαμάνης αναφέρθηκε στο θέμα και ξεκαθάρισε ορθά-κοφτά ότι «όποιος δεν ψηφίζει, παραιτείται».
Συγκεκριμένα, ο γαλάζιος βουλευτής τάχθηκε ξεκάθαρα κατά της αποχής από την διαδικασία.

“Εγώ θα υπερψηφίσω” λέει ο Νικήτας Κακλαμάνης

Όπως αναφέρει αρχικά: «Εγώ για πρώτη φορά ενημερώθηκα από το κόμμα μου με συνάντηση που είχα, που δεν την προκάλεσα εγώ, από τον σύμβολο του πρωθυπουργού, κύριο, Πατέλη, αρχές Οκτωβρίου, όπου του είπα την άποψή μου επί της ουσίας, που συμπίπτει με αυτά που ακούσαμε από τον πρωθυπουργό. Εφόσον αυτά τα δω αποτυπωμένα στο χαρτί, θα υπερψηφίσω το σχέδιο νόμου. Επί της διαδικασίας, του είπα ότι είτε θα πρέπει το νομοσχέδιο αυτό να έχει ψηφιστεί το αργότερο μέχρι 15 Νοεμβρίου ή να πάει μετά τις ευρωεκλογές».
Γνωρίζω πως στη λαϊκή μας βάση υπάρχει προβληματισμός, έως και άρνηση ενός κομματιού της, σχετικά με την επικείμενη ρύθμιση» επισημαίνει.

«Δεν είμαι υπέρ της αποχής του βουλευτή»

Και συνεχίζει: «Δεν είμαι υπέρ της αποχής του βουλευτή. Από το ’90 που είμαι στη Βουλή, ουδέποτε απείχα σε ψηφοφορία. Επί κυβέρνησης Σαμαρά αρνήθηκα να ψηφίσω τον νόμο για την εργαλειοθήκη του ΟΟΣΑ και τον ΕΝΦΙΑ και διεγράφην από την Κοινοβουλευτική Ομάδα. Δεν επέλεξα ούτε την αποχή, ούτε το λευκό, ούτε τίποτα. Ο βουλευτής πρέπει να έχει το θάρρος, πολύ περισσότερο μάλιστα, όταν ο ίδιος ο αρχηγός σου λέει δεν μπαίνει θέμα κομματικής πειθαρχίας.
Και θεωρώ αυτονόητο πως το σύνολο των μελών της κυβέρνησης ή ψηφίζει ή όποιος δεν ψηφίζει, παραιτείται. Όταν ένας υπουργός διαφωνεί με τον πρωθυπουργό που τον διόρισε, δεν παραιτείται ο πρωθυπουργός. Δεν θυμάμαι στην ιστορία να έγινε κάτι τέτοιο. Ο υπουργός παραιτείται. Είναι θέμα θεσμού και αξιακού κώδικα».

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης