Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κατώτερη των περιστάσεων η αντιπολίτευση σε Μητσοτάκη - Τα αλβανικά του Κασσελάκη και το χάος στο ΠΑΣΟΚ για τα ΛΟΑΤΚΙ+

Κατώτερη των περιστάσεων η αντιπολίτευση σε Μητσοτάκη - Τα αλβανικά του Κασσελάκη και το χάος στο ΠΑΣΟΚ για τα ΛΟΑΤΚΙ+
Η ΝΔ ζει έναν πραγματικό εμφύλιο για το νομοσχέδιο με τα ομόφυλα ζευγάρια, αλλά η αντιπολίτευση αυτοπυροβολείται
O Κυριάκος Μητσοτάκης το έχουμε ξαναπεί είναι πολύ τυχερός διότι σε πολύ δύσκολες στιγμές για την παράταξή του (ακρίβεια, ατζέντα ΛΟΑΤΚΙ+, φορολογικό, εθνικά θέματα κ.α) έχει μία αντιπολίτευση που αυτοπυροβολείται.
Την ώρα, για παράδειγμα, που η ΝΔ ζει έναν εμφύλιο μέσα στις τάξεις της με το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια όπου είναι στα κάγκελα πρώην πρωθυπουργοί όπως ο Αντώνης Σαμαράς και ο Κώστας Καραμανλής, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ανοίγει θέματα που θυμίζουν… Συμφωνία των Πρεσπών και ο Ανδρουλάκης έχει σοβαρό εσωκομματικό πρόβλημα για την ατζέντα ΛΟΑΤΚΙ+.

Θυμίζει Συμφωνία των Πρεσπών αυτό που προτείνει ο Κασσελάκης

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης, ακολουθώντας πιστά τη γραμμή Τσίπρα - Κοτζιά που έδωσαν το όνομα «Μακεδονία» στα Σκόπια, πρότεινε με χαρακτηριστική άνεση να γίνουν τα αλβανικά γλώσσα επιλογής στα σχολεία και τα ελληνικά στην Αλβανία.
Το πνεύμα της πρότασης αυτής θυμίζει τη Συμφωνία των Πρεσπών, η οποία προχώρησε τότε με απόφαση της κυβέρνησης της Γερμανίας και κατ’ επέκταση του ΝΑΤΟ και προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων στην κοινωνία και, φυσικά, ρήγματα στην πολιτική σκηνή της χώρας.
Και αφού ο ΣΥΡΙΖΑ επικρίθηκε σφόδρα για τη Συμφωνία των Πρεσπών και το πλήρωσε και στις εκλογές, ο κ. Κασσελάκης ακολουθεί τον ίδιο δρόμο.
Ή είναι διπλωματικά άσχετος ή απλά παίρνει μαθήματα από τον Νίκο Κοτζιά ο οποίος βρίσκεται πλέον πολύ κοντά στο νέο πρόεδρο.

Η Αλβανία είναι στην αγκαλιά της Τουρκίας

Δεν εξηγείται διαφορετικά, σε μια χρονική περίοδο που ο Έντι Ράμα εξακολουθεί, παρά τις προσπάθειες της ελληνικής κυβέρνησης διά της διπλωματικής οδού, να κρατάει φυλακισμένο τον εκλεγμένο δήμαρχο Χιμάρας Φρέντι Μπελέρη, εκείνος να προτείνει να ενταχθούν τα αλβανικά στα ελληνικά σχολεία!
Την ώρα μάλιστα που οι Αλβανοί δεν κρύβουν ότι έχουν παραδοθεί στην αγκαλιά του Erdogan και της Τουρκίας συνάπτοντας εμπορικές συμφωνίες και εξοπλιστικά προγράμματα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ζητά να θέσουμε σε κίνδυνο την εθνική μας υπόσταση, δήθεν για να δείξει ότι η Ελλάδα μπορεί να είναι φίλη με τους γείτονές της.
Πάλι καλά που δεν πρότεινε το ίδιο και με την τουρκική γλώσσα…
Ποιος ξέρει, ποτέ δεν είναι αργά…;

Προβλήματα στο ΠΑΣΟΚ για το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια

Όμως, πέρα του Κασσελάκη, στο κόμμα του Νίκου Ανδρουλάκη δεν συμβαίνουν και καλύτερα πράγματα.
Το νομοσχέδιο για το γάμο και τη τεκνοθεσία των ομόφυλων ζευγαριών έχει μεταφέρει την κρίση και στο ΠΑΣΟΚ.
Αρκετοί βουλευτές δεν θέλουν να το ψηφίσουν όπως ο Παναγιώτης Παρασκευαίδης (Λέσβος), ο Σταύρος Μιχαηλίδης (Χίος) ενώ σε μεγάλο προβληματισμό βρίσκονται και σκέφτονται να καταψηφίσουν οι Μανώλης Χνάρης, Ελένη Βατσινά, Φραγκίσκος Παρασύρης, Κατερίνα Σπυριδάκη, Ευαγγελία Λιακούλη και Τάσος Νικολαΐδης.
Μάλιστα, το επίσημο ΠΑΣΟΚ διαμήνυσε στην Ευαγγελία Λιακούλη που είναι γραμματέας της Κ.Ο ότι εάν καταψηφίσει το νομοσχέδιο θα φύγει από την θέση που την έβαλε ο κ. Ανδρουλάκης.
Δύο τινά: Πρώτον, εάν καταψηφίσουν 10 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ το κόμμα θα χάσει και άλλο από το Κέντρο το οποίο με την πρωτοβουλία του θα το πάρει τελείως η ΝΔ.
Το δεύτερον είναι ότι και στον ΣΥΡΙΖΑ και στο ΠΑΣΟΚ, Κασσελάκης – Ανδρουλάκης εφαρμόζουν πιέσεις για το νομοσχέδιο και ουσιαστικά θέτουν μια ιδιότυπη κομματική πειθαρχία παρόλο που λένε για ψήφο κατά συνείδηση.

Μαξιμιλιανός
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης