Τελευταία Νέα
Πολιτική

Μητσοτάκης στο CNN: Η βοήθεια στην Ουκρανία πρέπει να δοθεί ως την 1η Φεβρουαρίου - Θα κάμψουμε τις ενστάσεις της Ουγγαρίας

Μητσοτάκης στο CNN: Η βοήθεια στην Ουκρανία πρέπει να δοθεί ως την 1η Φεβρουαρίου - Θα κάμψουμε τις ενστάσεις της Ουγγαρίας
«Είμαι ιδιαίτερα σίγουρος ότι θα φτάσουμε στο επιθυμητό αποτέλεσμα» αναφέρει ο πρωθυπουργός για την ευρωπαϊκή βοήθεια 50 δισ. προς το Κίεβο
Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης παραχώρησε συνέντευξη στο CNN στο πλαίσιο της παρουσίας του στο Παγκόσμιο Οικονομικού Φόρουμ στο Davos.
«Είμαι ιδιαίτερα σίγουρος ότι θα φτάσουμε στο επιθυμητό αποτέλεσμα. Yπάρχει μία κατανόηση σε επίπεδο Συμβουλίου ότι αυτή η απόφαση πρέπει να ληφθεί την 1 Φεβρουαρίου και είμαι σίγουρος ότι οι διαπραγματεύσεις είναι σίγουρα προχωρημένες» είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης για την επιπλέον, ευρωπαϊκή βοήθεια στην Ουκρανία, που αναμένεται να αγγίξει τα 50 δισεκατομμύρια ευρώ.
«Υπάρχει τρόπος να αντιμετωπίσουμε τις ανησυχίες της Ουγγαρίας», συμπλήρωσε.
Αναφορικά με την μεταναστευτικό ο πρωθυπουργός ανέφερε: «Κερδίσαμε τις εκλογές γιατί καταφέραμε να διαχειριστούμε το μεταναστευτικό μέσω μίας συγκεκριμένης πολιτικής που είναι γνωστή. Προστατεύουμε τα σύνορά μας, ανοίγουμε όμως και νομικές οδούς για όσους θέλουν να έρθουν. (…) Πρέπει να χτίσουμε φράχτες αλλά χρειαζόμαστε και πόρτες κι αυτό θέλουμε να κάνουμε».

Ανέτοιμοι οι πολιτικοί για την Τεχνητή Νοημοσύνη

«Οι πολιτικοί είναι ανέτοιμοι, διότι πιστεύω πως υπάρχει μία διάκριση μεταξύ του επιπέδου πολυπλοκότητας του τι συμβαίνει με την Τεχνητή Νοημοσύνη και το τι καταλαβαίνουμε από αυτό. Όταν συνήθως δεν καταλαβαίνουμε κάτι ως πολιτική, τότε έχουμε υπερβολικές ρυθμίσεις», είπε σε ερώτηση για το αν η κοινωνία και η πολιτική είναι έτοιμες για όλα αυτά που φέρνει η Τεχνητή Νοημοσύνη.

Δυστοκία στις αποφάσεις της ΕΕ, αλλά η Ευρώπη προχωράει

Σχετικά με τις διαδικασίες στο εσωτερικό της ΕΕ και την αναθεώρησή τους, ο πρωθυπουργός επεσήμανε ότι «πρέπει να αναθεωρήσουμε το πώς κάνουμε τη δουλειά».
Όπως εξήγησε, «όταν έχεις 27 χώρες και πρέπει να πάρεις μια απόφαση με ομοφωνία, υπάρχουν δυσκολίες. Δείτε όμως το Ταμείο Ανάκαμψης, ήταν μια εξαιρετική στιγμή για την Ευρώπη. Για την Ελλάδα είναι 36 δισ. κρίσιμα για την πράσινη και την ψηφιακή μετάβαση».
«Μετά τον Covid υπάρχουν πολύ σημαντικά θέματα, όπως η κλιματική αλλαγή. Η Ευρώπη προχωράει».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης