Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κεραυνοί Μάνου κατά Πιερρακάκη - Κεραμέως: Θλιβερά τα αποτελέσματα του Παιδείας - Νοσούν από ιό κρυψίνοιας οι υπουργοί

Κεραυνοί Μάνου κατά Πιερρακάκη - Κεραμέως: Θλιβερά τα αποτελέσματα του Παιδείας - Νοσούν από ιό κρυψίνοιας οι υπουργοί
Τα αποτελέσματα PISA δεν υποδηλώνουν αναβάθμιση, αλλά σαφή υποβάθμιση, καταγγέλλει ο Στέφανος Μάνος
Άκρως απογοητευτικά είναι τα αποτελέσματα τα οποία καταγράφει το υπουργείο Παιδείας, σύμφωνα με τον Στέφανο Μάνο, ο οποίος μάλιστα εστράφη προσωπικώς κατά της πρώην και κατά του νυν καθ' ύλην αρμοδίου σχολιάζοντας, σκωπτικώς, πως πάσχουν από ιό κρυψίνοιας.
Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με όσα ανέφερε με ανάρτησή του, «αρχές Δεκεμβρίου 2023 δημοσιεύτηκαν τα αποτελέσματα του διαγωνισμού αξιολόγησης PISA των μαθητών της Α' λυκείου σε χώρες του ΟΟΣΑ.
Τα αποτελέσματα για την Ελλάδα ήταν θλιβερά, χειρότερα από τις τέσσερις προηγούμενες αξιολογήσεις 2009, 2012, 2015, 2018.
Τον Φεβρουάριο του 2023 η τότε υπουργός Παιδείας κ. Κεραμέως, παρουσία του πρωθυπουργού κ. Μητσοτάκη, μίλησε σε κατάμεστη αίθουσα του Μεγάρου Μουσικής και περιέγραψε 4 χρόνια έργο για την Παιδεία, Αλλαγή Στην Πράξη που οδήγησε σε συνολική αναβάθμιση της ποιότητας της εκπαίδευσης.
Το αποτέλεσμα της "αναβάθμισης" μετρήθηκε και ήταν απογοητευτικό.
Τα αποτελέσματα PISA την διαψεύδουν, δεν υποδηλώνουν αναβάθμιση, αλλά σαφή υποβάθμιση.
Η υποβάθμιση της παιδείας απασχόλησε την κοινή γνώμη για λίγες μέρες και μετά (και με την επικοινωνιακή βοήθεια της ανακοίνωσης της παράκαμψης του άρθρου 16) ξεχάστηκε.
Από την κ. Κεραμέως είχα ζητήσει να μου χορηγήσει τα δημοσιευμένα αποτελέσματα των πανελλαδικών εξετάσεων ομαδοποιημένα ανά λύκειο ώστε να μπορώ να κατατάξω τα λύκεια κατά τον μέσο όρο των αποτελεσμάτων των μαθητών του στις πανελλαδικές.
Δεν τα ζήτησα μια φορά, αλλά πολλές.
Παρά το γεγονός ότι τα αποτελέσματα είναι δημοσιοποιημένα, η κ. Κεραμέως αρνήθηκε να μου τα χορηγήσει παραβιάζοντας το δικαίωμα μου πρόσβασης σε δημόσια έγγραφα.
Ζήτησα από τον διάδοχο της κ. Πιερρακάκη τα στοιχεία και αυτός δεσμεύτηκε στην αρχή της θητείας του να τα χορηγήσει.
Έξη και πλέον μήνες μετά την ανάληψη των καθηκόντων του ο κ. Πιερρακάκης δεν τα έχει χορηγήσει.
Ιός κρυψίνοιας στο υπουργείο Παιδείας προσβάλλει του υπουργούς.
Έχουν ακουστεί διάφορες ηλίθιες αντιρρήσεις για τη δημοσίευση του μέσου όρου των αποτελεσμάτων ανά λύκειο.
Η δική μου πρόταση (δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά τον Οκτώβριο του 1987) είναι να θεσπιστεί ένα πολύ μεγάλο bonus (1 ετήσιος μισθός για τον πρώτο, 75% για τον δεύτερο και 50% για τον τρίτο) για τους καθηγητές των τριών λυκείων με τα καλύτερα αποτελέσματα.
Είμαι βέβαιος ότι τον επόμενο χρόνο οι καθηγητές θα "σκιστούν" για να βελτιωθούν οι επιδόσεις των μαθητών τους στις πανελλαδικές.
Αυτό δεν θέλουμε;».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης