Τελευταία Νέα
Πολιτική

Η κωλοτούμπα Βορίδη δείχνει το μέγεθος της κοροϊδίας της ΝΔ στη Δεξιά – Μοναδικός σκοπός του το κυνήγι στον Κασιδιάρη

Η κωλοτούμπα Βορίδη δείχνει το μέγεθος της κοροϊδίας της ΝΔ στη Δεξιά – Μοναδικός σκοπός του το κυνήγι στον Κασιδιάρη
Υπάρχουν πολλοί που λένε ότι ο Μάκης Βορίδης έχει μιλήσει με τον Πρωθυπουργό και του πρότεινε να απέχει από την ψηφοφορία και να μην παραιτηθεί
Όλοι περιμένουν να δουν τι θα γίνει με τον έναν και βασικό υπουργό που έχει εκφράσει ανοικτά την διαφωνία του για το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια.
Τον υπουργό Επικρατείας Μάκη Βορίδη.
Υπάρχουν πολλοί που λένε ότι ο Μάκης Βορίδης έχει μιλήσει με τον Πρωθυπουργό και του πρότεινε να απέχει από την ψηφοφορία και να μην παραιτηθεί και το Μαξίμου δεν θα έχει κάποιο πρόβλημα.
Όμως, αυτό έχει εκνευρίσει βουλευτές και από την ίδια περιφέρεια με τον Βορίδη αλλά γενικότερα και στελέχη της κυβέρνησης που μέσα τους διαφωνούν αλλά για να μη χάσουν την θέση τους, θα υπερψηφίσουν.
«Ποιος είναι ο Βορίδης για να εξαιρεθεί», λένε και ξαναλένε.

Γιατί μπήκε στο Επικρατείας ο Βορίδης;

Ο Μάκης Βορίδης, μπήκε στην κυβέρνηση και μάλιστα δίπλα του στο Μέγαρο Μαξίμου για 3 λόγους:
Πρώτον γιατί διαθέτει επιρροή στην δεξιά πτέρυγα και τη βάση της ΝΔ.
Δεύτερον, διότι ο Μητσοτάκης ήθελε να έχει ένα νομικό στο επιτελείο του για να αντιμετωπίσει τους Σπαρτιάτες και τα άλλα κόμματα δεξιά της ΝΔ.
Τρίτον, διότι δεν ήθελε ο Μητσοτάκης να πάρει κάποιο άλλο υπουργικό θώκο, παραγωγικό ή δύσκολο υπουργείο για να μην χρειαστεί να τον ανασχηματίσει.
Ίσως ο Μητσοτάκης να ήθελε να τον δεσμεύσει με μία υπουργική θέση, ώστε να μην μπορέσει να αντιδράσει στο νομοσχέδιο για τα ΛΟΑΤΚΙ+.

Το κυνήγι του Κασιδιάρη ο Νο 1 σκοπός του

Εν μέρει κατάφερε να κινήσει με τις νομικές του γνώσεις τις διαδικασίες για τον καταλογισμό της «κρυφής ηγεσίας» στους Σπαρτιάτες στη Δικαιοσύνη και να ξεκινήσει τις διαδικασίες για το εκλογοδικείο προκειμένου να πετάξει έξω τους Σπαρτιάτες από τη Βουλή και να κόψει τη κρατική χρηματοδότηση τους.
Με την βοήθεια και του Βορίδη, φτιάχτηκε ο νόμος που απαγόρευε στους «Έλληνες Για την Πατρίδα» να κατέβουν στις εθνικές εκλογές .
Φυσικά, ο στόχος του δεν ήταν ο Βασίλης Στίγκας ο οποίος είναι μία αμελητέα πολιτική προσωπικότητα.
Ο στόχος του ήταν ο Ηλίας Κασιδιάρης που μέχρι τότε στήριζε τους Σπαρτιάτες (διότι τώρα έχει άρει την στήριξή του).
Ο Κασιδιάρης είναι το πρόσωπο που έχει κερδίσει την εκλογική δεξαμενή που στήριζε τον Μάκη Βορίδη.
Ο Κασιδιάρης είναι το πολιτικό πρόσωπο που κερδίζει μόνο με το όνομά του ένα 5% του εκλογικού κοινού. Και η παραίτηση Βορίδη θα είναι η «θεία δίκη» στο κυνήγημα που έκανε σε αυτόν.
Η Νίκη είναι ανύπαρκτη γενικότερα ενώ ο Κυριάκος Βελόπουλος όποτε θέλει είναι πατερίτσα του Μητσοτάκη, όποτε θέλει κριτικάρει εκ του ασφαλούς. Βελόπουλος-Βορίδης, άλλωστε, γνωρίζονται πολύ καλά από την εποχή τους ΛΑΟΣ.

Οι δύο επιλογές Βορίδη – Η κωλοτούμπα θα διώξει κάθε δεξιό από κοντά του

Όμως, ο Βορίδης έχει δύο επιλογές:
Ή να παραιτηθεί και να αποδείξει ότι όντως είναι κάθετα αντίθετος με αυτό το νομοσχέδιο.
Η παραίτησή του τουλάχιστον θα δείξει ότι «δεν είναι κωλοτούμπας» και ότι πραγματικά έχει πρόβλημα στο να στηρίξει ένα νομοθέτημα το οποίο δεν το θέλει ούτε η πλειοψηφία της κοινωνίας ούτε η πλειοψηφία της ΝΔ. Για την παραδοσιακή Δεξιά ούτε λόγος.
Αν ζούσε ο Αβέρωφ, θα τούς είχε «παραιτήσει» όλους…
Αν όμως, ο Βορίδης δεν παραιτηθεί και ψηφίσει αποχή, τότε κηλιδώνεται για άλλη μία φορά το όνομά του και θα είναι ξεκάθαρο ότι θα έχει παίξει πολιτικά παιχνίδια έναντι του δεξιού κοινού του.
Το σύνολο των σαμαρικών στελεχών και ο ίδιος ο Αντώνης Σαμαράς στοιχημάτιζαν ότι ο «Βορίδης θα φύγει από την κυβέρνηση» και θα «καταψηφίσει, όπως έχει δηλώσει επανειλλημένως στα κανάλια».
Η αποχή θα σημαίνει «κωλοτούμπα» και η συνέχιση στη ίδια καρέκλα θα είναι υποταγή στο σύστημα Μητσοτάκη. Και ο τελευταίος δεξιός θα καταλάβει την κοροιδία…

Μαξιμιλιανός
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης