Τελευταία Νέα
Πολιτική

Επιμένει ο Καραγκούνης: Θα καταψηφίσω το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα - Ανατρέπει πρότυπα

Επιμένει ο Καραγκούνης: Θα καταψηφίσω το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα - Ανατρέπει πρότυπα
Ο γαλάζιος βουλευτής ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να απέχει από την ψηφοφορία αλλά θα καταψηφίσει
Ο Κώστας Καραγκούνης εμμένει στη θέση του να καταψηφίσει το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια, παρά το «γαλάζιο» μασάζ που επιχειρήθηκε.
Ο βουλευτής της ΝΔ, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να απέχει από την ψηφοφορία αλλά θα καταψηφίσει, χαρακτηρίζοντας ωστόσο γόνιμη τη συζήτηση που προηγήθηκε, αλλά και την απόφαση Μητσοτάκη να ψηφίσουν κατά συνείδηση.
«Δεν υπάρχει περίπτωση. Θα καταψηφίσω. Έγινε μια πάρα πολύ γόνιμη συζήτηση καταρχήν και οφείλω να το πω και είναι προς τιμήν του πρωθυπουργού που αφήνει ελεύθερη την ψήφο των βουλευτών να ψηφίσουν κατά συνείδηση. Μακάρι, προϊόντος του χρόνου να υπάρξει ένας κοινός τόπος στις δύο προσεγγίσεις που υπάρχουν, γιατί κανένας δεν θέλει να επιβάλλει κάτι στον άλλον. Εγώ δεν θέλω σε καμία περίπτωση να επιβάλλω την άποψή μου σε κανέναν. Εγώ απλά καταθέτω μια συνειδησιακή άποψη. Από κει και πέρα, αν υπάρξει ένας κοινός τόπος, με την έννοια να τροποποιήσουμε το υφιστάμενο πλαίσιο, προφανώς και θα μπορούσε αυτό, εγώ θεωρώ, να υπερψηφιστεί από όλους τους βουλευτές» ανέφερε ο κ. Καραγκούνης.
Έχοντας εισηγηθεί ο ίδιος τον αντιρατσιστικό νόμο, όπως ανέφερε, συμφωνεί απολύτως στην προστασία των δικαιωμάτων των ανθρώπων, «να τους θεωρούμε ίσους, να μην υπάρχουν διακρίσεις, όμως αυτό είναι τελείως διαφορετικό, το να προστατεύεις τα δικαιώματα και τελείως διαφορετικό να ανατρέπεις τα πρότυπα».
«Θα σας πω ποια είναι η βασική αξιακή διαφορά και θα εξηγήσω τι ακριβώς μπορούμε να κάνουμε για να προστατέψουμε τα δικαιώματα. Ποια είναι η βασική αξιακή διαφορά. Εγώ θεωρώ ότι το πρότυπο της οικογένειας δεν πρέπει να αλλάξει. Δηλαδή ο πατέρας και η μητέρα ως πρότυπο δεν πρέπει να αλλάξει, να γίνει πατέρας, πατέρας ή μητέρα μητέρα. Ποιος το λέει αυτό. Το λέει το άρθρο 8 και 12 της ΕΣΔΑ, Προστασία Προσωπικότητας και Προστασία της Οικογένειας. Το λέει το άρθρο 21 του Συντάγματος που προστατεύει την οικογένεια και βεβαίως, αυτό απλά το καταθέτω στον διάλογο, δεν θέλω να πω περισσότερα, είναι αυτό το πρότυπο, η βασική των θεωριών των ιδρυτών της ψυχολογίας. Δεν χρειάζεται να κάνω κανένα άλλο σχόλιο. Αναφέρομαι στον Φρόιντ και στον Γιουνγκ. Ποια είναι η διαφορά που έχουμε εμείς οι κάποιοι βουλευτές που διαφωνούν ή η κοινωνία που έχει μια συγκεκριμένη άποψη; Είναι ότι δεν θέλουμε να αλλάξει αυτό το αξιακό πρότυπο. Αν αυτό αλλάξει, τότε μπαίνουμε σε άλλες, που αν θέλετε μπορούμε να τις συζητήσουμε, έχει αποφανθεί το ΕΔΔΑ, έχουν αποφανθεί δικαστήρια εσωτερικά, ευρωπαϊκά. Αν αυτό δεν αλλάξει, δηλαδή παραμείνει το πρότυπο αυτό, τότε πάμε και λέμε, καλά κύριε Καραγκούνη, πώς θα προστατευθεί ο Γιώργος, ο οποίος υιοθέτησε ένα παιδί κατά μόνας και μετέπειτα έκανε ένα σύμφωνο συμβίωσης με τον Νίκο; Ομόφυλο ζευγάρι, ο Νίκος δεν μπορεί να προσδώσει κανένα δικαίωμα. Έχουμε μια πραγματικότητα αναγκαία προς το παιδί. (…) Αυτό το οποίο λέμε, αυτό το οποίο λέω εγώ, είναι ότι, τροποποιώντας το σύμφωνο συμβίωσης, μπορεί ο Νίκος να υπεισέλθει στη θέση του Γιώργου αν αποβιώσει ο Γιώργος και να του δώσει όλα τα δικαιώματα, τα κληρονομικά και οποιαδήποτε άλλα» ανέφερε ο βουλευτής της ΝΔ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης