Τελευταία Νέα
Πολιτική

Στο Κάιρο ο Γεραπετρίτης - Συνάντηση με τον Πρόεδρο της Αιγύπτου για διμερή θέματα και την κρίση στη Μέση Ανατολή

Στο Κάιρο ο Γεραπετρίτης - Συνάντηση με τον Πρόεδρο της Αιγύπτου για διμερή θέματα και την κρίση στη Μέση Ανατολή
Ακολουθεί συνάντηση του Γ. Γεραπετυρίτη με τον Αιγύπτιο ομόλογό του, Sameh Shoukry
Με τον Πρόεδρο της Αιγύπτου, Abdel Fattah El-Sisi, συναντήθηκε στο Κάιρο ο υπουργός Εξωτερικών, Γ. Γεραπετρίτης.
Κατά τη συνάντηση, πραγματοποιήθηκαν συνομιλίες και σύγκλιση απόψεων για διμερή και περιφερειακά θέματα με έμφαση στην κρίση στη Μέση Ανατολή, σύμφωνα με διπλωματικές διπλωματικές πηγές.
Στη συνάντηση ήταν παρών και ο Υπουργός Εξωτερικών της Αιγύπτου, Sameh Shoukry, με τον οποίο συζητήθηκε ο οδικός χάρτης για την περαιτέρω προώθηση των διμερών σχέσεων μεταξύ της Ελλάδας και της Αιγύπτου.
Η συζήτηση διήρκησε 45 λεπτά, πέραν του προβλεπόμενου χρόνου, όπως σημείωσαν οι ίδιες πηγές.
Θα ακολουθήσουν η συνάντηση των δύο υπουργών Εξωτερικών στο αιγυπτιακό υπουργείο Εξωτερικών, γεύμα εργασίας και κοινή συνέντευξη Τύπου. Στο επίκεντρο θα βρεθούν οι εξελίξεις στη Μέση Ανατολή και οι διμερείς σχέσεις, εν μέσω της αυξανόμενης έντασης στην περιοχή και της ανησυχίας περιφερειακής αποσταθεροποίησης, από την Ερυθρά Θάλασσα έως τον Λίβανο.
Μετά την ολοκλήρωση των διμερών επαφών, ο υπουργός Εξωτερικών θα συναντηθεί στο Κάιρο με τον γγ του Αραβικού Συνδέσμου, Ahmed Aboul Gheit.
Σημειώνεται, ότι με την άφιξή του στο Κάιρο ο κ. Γεραπετρίτης συναντήθηκε με εκπροσώπους της ελληνικής παροικίας στην Αίγυπτο, στην κατοικία του Έλληνα πρέσβη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης