Τελευταία Νέα
Πολιτική

Στο Davos ο Μητσοτάκης για το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ - Συνάντηση με Ursula von den Leyen και κορυφαίους επιχειρηματικούς παράγοντες

Στο Davos ο Μητσοτάκης για το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ - Συνάντηση με Ursula von den Leyen και κορυφαίους επιχειρηματικούς παράγοντες
Την Πέμπτη η συνάντηση του Κ.  Μητσοτάκη με την πρόεδρο της Κομισιόν, Ursula von den Leyen
Σχετικά Άρθρα
Για το Davos της Ελβετίας αναχωρεί το απόγευμα της Τετάρτης 17/1 ο πρωθυπουργός, Κ. Μητσοτάκης, προκειμένου να συμμετάσχει στις εργασίες του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ (WEF) κια να έχει σειρά συναντήσεων.
Προηγουμένως και συγκεκριμένα στις 11:30 ο κ. Μητοτάκης θα επισκεφτεί το Εθνικό Κέντρο Έρευνας Φυσικών Επιστημών «Δημόκριτος».

Στην Ελβετία

Στο Davos της Ελβετίας ο πρωθυπουργός την Πέμπτη 18/1 και την Παρασκευή 19/1 θα συμμετάσχει στις εργασίες του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ (WEF). Κύριο αντικείμενο της φετινής διοργάνωσης είναι η ανοικοδόμηση της εμπιστοσύνης, στην αρχή ενός έτους κατά το οποίο είναι προγραμματισμένες πολλές κρίσιμες εκλογικές αναμετρήσεις, περιλαμβανομένων των ευρωεκλογών του Ιουνίου, με αποκορύφωμα τις προεδρικές κάλπες στις ΗΠΑ τον Νοέμβριο.
Όπως αναφέρουν κυβερνητικές πηγές, ο πρωθυπουργός αναμένεται κατά τις επαφές του στο φόρουμ να υπογραμμίσει ότι η Ελλάδα σε μια συγκυρία που χαρακτηρίζεται από συγκρούσεις, αβεβαιότητα, πολύ-κρίσεις και νέες υπό διαμόρφωση γεωπολιτικές πραγματικότητες στην ευρύτερη περιοχή, αναδεικνύεται σε δύναμη αξιοπιστίας και πυλώνα σταθερότητας στην Ευρώπη και στην ευρύτερη περιοχή.

Συναντήσεις Μητσοτάκη

Στις 18-19/1 ο πρωθυπουργός θα έχει συναντήσεις με κορυφαίους επιχειρηματικούς παράγοντες, όπως ανώτατα στελέχη μεγάλων εταιρειών που δραστηριοποιούνται στους τομείς της τεχνολογίας και της ενέργειας, οι οποίοι εκδηλώνουν ενδιαφέρον για τις επενδυτικές ευκαιρίες που παρουσιάζονται στην Ελλάδα. Μάλιστα, θα παρουσιάσει τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας και τους στόχους της νέας 4ετίας της κυβέρνησης.
Ακόμη, αύριο (18/1) ο κ. Μητσοτάκης θα συναντηθεί με την πρόεδρο της Κομισιόν Ursula von den Leyen, ενώ θα συμμετάσχει σε δημόσιες συζητήσεις για τη θέση της Ελλάδας στην Ευρώπη και στον κόσμο, τους στόχους του ενεργειακού μετασχηματισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης και τον ρόλο της χώρας ως πυλώνα σταθερότητας και ασφάλειας.
Μεταξύ άλλων, την Πέμπτη ο πρωθυπουργός θα συμμετέχει σε πάνελ για την Πράσινη Συμφωνία της ΕΕ, στο οποίο θα λάβει μέρος και ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Maros Sefcovic, αλλά και συζήτηση με τον αρχισυντάκτη του γνωστού περιοδικού για θέματα εξωτερικής πολιτικής και άμυνας Foreign Policy, Ravi Agrawal.
Ακόμη, ο κ. Μητσοτάκης θα παραχωρήσει συνεντεύξεις σε μεγάλα διεθνή μέσα ενημέρωσης, (CNN και Bloomberg).

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης