Τελευταία Νέα
Πολιτική

Δημοσκόπηση Interview: Πρώτη με 30,3% η ΝΔ, δεύτερος με 12,8% ο ΣΥΡΙΖΑ – Στο 11,8% το ΠΑΣΟΚ

Δημοσκόπηση Interview: Πρώτη με 30,3% η ΝΔ, δεύτερος με 12,8% ο ΣΥΡΙΖΑ – Στο 11,8% το ΠΑΣΟΚ
Καταλληλότερος ο Μητσοτάκης για πρωθυπουργός - Διχασμένη η κοινωνία για τα ομόφυλα ζευγάρια και την τεκνοθεσία
Σχετικά Άρθρα
Σαφές προβάδισμα της ΝΔ και ντέρμπι μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ για τη δεύτερη θέση καταγράφει μια ακόμα δημοσκόπηση.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με δημοσκόπηση της Interview για λογαριασμό της εφημερίδας Politic, η ΝΔ λαμβάνει το 30,3% στην πρόθεση ψήφου, με τον ΣΥΡΙΖΑ ακολουθεί στη δεύτερη θέση με 12,8% και το ΠΑΣΟΚ στην τρίτη με 11,8%.
Βάσει της μέτρησης, το ΚΚΕ εμφανίζεται ενισχυμένο λαμβάνοντας 7,4% (από 6,7% που είχε λάβει σε προηγούμενη μέτρηση τον Δεκέμβριο του 2023) ενώ ανοδικά κινούνται τόσο η Ελληνική Λύση με 7,1% (από 6,5%) όσο και η Νίκη με 4,3% (από 4%) και οι Σπαρτιάτες με 2,3% (από 2%) ποσοστό πάντως που τους αφήνει εκτός Βουλής.
Μεγάλη πτώση καταγράφει η Πλεύση Ελευθερίας που λαμβάνει 2% (από 3,1%) ενώ εντύπωση προκαλεί ότι η Νέα Αριστερά εμφανίζεται να λαμβάνει 3,5% (από 2% στην προηγούμενη μέτρηση).
1_520.JPG
Ψήφος ενόψει ευρωεκλογών

Στο ερώτημα, ποιο κόμμα θα ψηφίζατε εάν την επόμενη Κυριακή γίνονταν Ευρωεκλογές, το 27,1% λέει ΝΔ έναντι 12,2% που λαμβάνει το ΠΑΣΟΚ και 12,1% του ΣΥΡΙΖΑ.
Εντυπωσιακή άνοδο στο 9,3% καταγράφει το ΚΚΕ, με την Ελληνική Λύση στο 6,9%, τη Νίκη στο 4,5%  τους Σπαρτιάτες στο 2,2%, την Πλεύση Ελευθερίας στο 2% και τη Νέα Αριστερά στο 3,5%.
2_373.JPG
Καταλληλότερος ο Μητσοτάκης

Όσον αφορά το ερώτημα για το ποιος είναι ο καταλληλότερος πρωθυπουργός ο Κ. Μητσοτάκης προηγείται ξεκάθαρα με 42% και ακολουθούν με 12% ο Στέφανος Κασσελάκης και με 8% ο Νίκος Ανδρουλάκης.
Το 38% υποστηρίζει ότι δεν εμπιστεύεται κανέναν από τους τρεις.

Διχασμένη η κοινωνία για τα ομόφυλα ζευγάρια

Διχασμένη εμφανίζεται η ελληνική κοινωνία όσον αφορά τον πολιτικό γάμο ομόφυλων ζευγαριών με δικαίωμα στην τεκνοθεσία - χωρίς τη δυνατότητα απόκτησης παιδιού με παρένθετη κύηση.
Το 51% διαφωνεί, το 45% εμφανίζεται σύμφωνο ενώ το 4% δεν παίρνει θέση.
Όσον αφορά την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών, το 86% των πολιτών τάσσεται υπέρ, ενώ σύμφωνο είναι και το 57% με την ίδρυση μη κρατικών Πανεπιστημίων.
Δριμεία κριτική ασκείται στην κυβέρνηση για την ακρίβεια, καθώς το επτά στους δέκα πολίτες υποστηρίζουν πως η κυβέρνηση δεν προσπαθεί να την αντιμετωπίσει.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης